QUOTE(Rashkyte @ 2009 11 24, 22:12)
eik tu sau, Himalaia
auksaranke ir ne kitaip
as namie irgi darau sushi, bet mano tikrai ne tokia
shaunuole
Ai, ką jau čia... Kai tiek dažnai gaminu, tai nori nenori įgūdžiai atsiranda. Tik greičio man truputį trūksta. Kai užsikrapštau, tai ir porą valandų galiu sushi gaminant praleist.
QUOTE(rudenssniegas @ 2009 11 25, 01:35)
Tikrai, Himalaia, nuostabus sushiai. Bet ar gerai gaunasi is saldytos zuvies, manau kad geriau visviena is sviezios daryti?
P.s.: atsiprasau uz
: o tu is tikro Simpsonu mieste gyveni, ir ar is tikro toks yra, ar cia tas is multiku?
Sorry, kad paklausiau, nes megstu Simpsonu filmuka...
Žinoma, kad geriausia iš šviežios gamint. Bet tokiu atveju reikia eiti į žuvų turgų, pirkti tą dieną sugautą žuvį, geriausiai gyvą, ir pačiam išsidarinėti arba paprašyti, kad išdarinėtų. Arba bent jau turėti pažįstamų parduotuvės žuvies skyriuje, kad visad žinotum, kada jie šviežios žuvies užveža.
Be to, jei norima sushi valgyti saugiai, nebijant parazitų, bakterijų, žuvis prieš tai turi būti užšaldyta labai žemoj temparatūroj (naminis šaldiklis jokio skirtumo nepadaro). Aš tuną perku šaldytą, atšildau šaldytuve per dieną ir tiek. O lašišą perku šviežią. Geriau pirkti šviežiai užšaldytą žuvį, nei neaiškios kokybės "šviežią".
Aišku, skonio skirtumas yra, palyginus, kur labai geram restorane, ir kai iš šaldytos žuvies pats pasidarai. Jau nebepamenu, kada restorane sushi valgiau. Jei einu į vidutinės klasės sushi restoraną, tai žinau, kad pati namie taip pat ar geriau galiu pasidaryti. O aukštos klasės restoranuose ir kainos aukštos, tad ten einu labai retai, paragaut tokių dalykų, kurių parduotuvėj nenusipirksi.
Aš gyvenu Springfield mieste. JAV yra 34 Springfieldai, o Simpsonų miestelis yra išgalvotas, realiai tokio nėra. Tik pavadinimas buvo paimtas realių miestų, su aliuzija, kad tai eilinis miestas, kuris gali būti bet kurioj valstijoj.