Įkraunama...
Įkraunama...

Sushi

Dėkui ax.gif

QUOTE(rudenssniegas @ 2009 11 24, 04:10)
Gaila, kad imbiero pamarinuoti nepavyko...As savo imbiera kur perku, tai skaiciau kad be aspartamo, o su cukrumi, bet man visviena kazko jame ...ar per daug, ar truksta g.gif
Bet sushiai tai grazus, musu seimynelei tokie nesigauna grazus- tiap liap mastera, padarom greit, o suvalgom dar greiciau  lotuliukas.gif
O ten vieni lyg baklazanu apvynioti, ar as klystu?

Kitą kartą darysiu viską pagal instrukcijas, tai turėtų išeiti.
Tie žali suktinukai tai su avokadu, unguriu ir agurku.

QUOTE(Kashaya @ 2009 11 24, 08:30)
himalaia, nuostabu blink.gif

O kas čia, kur rodyklę nupiešiau? Kremas/sūris kažkoks?

Čia Philadelphia cream cheese. Labai man patinka šitas sūris suktinukuose su krabų lazdelėm ar lašiša.
Lietuvoj tokio irgi yra.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 11 24, 17:58)

Čia Philadelphia cream cheese. Labai man patinka šitas sūris suktinukuose su krabų lazdelėm ar lašiša.
Lietuvoj tokio irgi yra.
user posted image

Viskas aišku, ačiū 4u.gif
Atsakyti
O as pagalvojau kad cia omletas... blush2.gif
O su baklazanu sumaisiau, nes negalvojau kad avokada taip suraityti galima, jie man pakliuna arba kieti, arba minksti kaip kose, sorry...
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 11 23, 21:00)
Va, prieš porą dienų dariau.

o siaubeli koks profesionalumas wub.gif wub.gif wub.gif

saunuole, taip uzsimaniau, kad negaliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rudenssniegas @ 2009 11 24, 11:40)
O as pagalvojau kad cia omletas... blush2.gif
O su baklazanu sumaisiau, nes negalvojau kad avokada taip suraityti galima, jie man pakliuna arba kieti, arba minksti kaip kose, sorry...

Niekad dar su omletu neragavau sushio, reiks pabandyt pasidaryt. Pažiūrėjus youtube, kaip daroma, tai visai nesudėtinga.
Avokadai, kad būtų tokie lankstūs, turi būti gerai prinokę, bet ne pernokę. Plonai supjausčius labai gerai prie ryžių prilimpa.

QUOTE(Nerytė @ 2009 11 24, 11:45)
o siaubeli koks profesionalumas  wub.gif  wub.gif  wub.gif

saunuole, taip uzsimaniau, kad negaliu  doh.gif

Nu koks jau čia profesionalumas irnesakyk.gif Mokytis man dar ir mokytis. Tik eksperimentuot reikia nebijot.
Labai norėčiau išmokti, kaip teisingai pjaustyti žuvį, tada galėčiau šviežią lašišą, tuną nusipirkus pati išsidarinėt ir sashimius dayt šviežius. Ir kaina tada per pusę kristų, negu perkant žuvies file.
Aš dabar visada laikau šaldymo kameroj krabų lazdelių, šaldytos žuvies, kad tokiam norui užėjus galėčiau pasidaryt kokių suktinukų smile.gif Ryžių ir acto jau urmu užsipirkau, kad nepritrūkčiau.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 11 23, 13:00)
Aš irgi druskos į ryžius nededu.

Va, prieš porą dienų dariau.
Marinuoti imbiero nepavyko, nes supjausčiau per storai, naudojau seną imbierą, todėl jis nepasidarė rusvas ir pamiršau prieš užpilant actu pasūdžius palaikyti. Žodžiu, š išėjo.

user posted image
user posted imageuser posted image
Papildyta:



eik tu sau, Himalaia blink.gif auksaranke ir ne kitaip bigsmile.gif as namie irgi darau sushi, bet mano tikrai ne tokia schmoll.gif shaunuole thumbup.gif
Atsakyti
Tikrai, Himalaia, nuostabus sushiai. Bet ar gerai gaunasi is saldytos zuvies, manau kad geriau visviena is sviezios daryti?

P.s.: atsiprasau uz poster_offtopic.gif : o tu is tikro Simpsonu mieste gyveni, ir ar is tikro toks yra, ar cia tas is multiku?
Sorry, kad paklausiau, nes megstu Simpsonu filmuka...
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2009 11 24, 22:12)
eik tu sau, Himalaia  blink.gif  auksaranke ir ne kitaip  bigsmile.gif  as namie irgi darau sushi, bet mano tikrai ne tokia  schmoll.gif  shaunuole  thumbup.gif

Ai, ką jau čia... Kai tiek dažnai gaminu, tai nori nenori įgūdžiai atsiranda. Tik greičio man truputį trūksta. Kai užsikrapštau, tai ir porą valandų galiu sushi gaminant praleist.

QUOTE(rudenssniegas @ 2009 11 25, 01:35)
Tikrai, Himalaia, nuostabus sushiai. Bet ar gerai gaunasi is saldytos zuvies, manau kad geriau visviena is sviezios daryti?

P.s.: atsiprasau uz  poster_offtopic.gif : o tu is  tikro Simpsonu mieste gyveni, ir ar is tikro toks yra, ar cia tas is multiku?
Sorry, kad paklausiau, nes megstu Simpsonu filmuka...

Žinoma, kad geriausia iš šviežios gamint. Bet tokiu atveju reikia eiti į žuvų turgų, pirkti tą dieną sugautą žuvį, geriausiai gyvą, ir pačiam išsidarinėti arba paprašyti, kad išdarinėtų. Arba bent jau turėti pažįstamų parduotuvės žuvies skyriuje, kad visad žinotum, kada jie šviežios žuvies užveža.
Be to, jei norima sushi valgyti saugiai, nebijant parazitų, bakterijų, žuvis prieš tai turi būti užšaldyta labai žemoj temparatūroj (naminis šaldiklis jokio skirtumo nepadaro). Aš tuną perku šaldytą, atšildau šaldytuve per dieną ir tiek. O lašišą perku šviežią. Geriau pirkti šviežiai užšaldytą žuvį, nei neaiškios kokybės "šviežią".
Aišku, skonio skirtumas yra, palyginus, kur labai geram restorane, ir kai iš šaldytos žuvies pats pasidarai. Jau nebepamenu, kada restorane sushi valgiau. Jei einu į vidutinės klasės sushi restoraną, tai žinau, kad pati namie taip pat ar geriau galiu pasidaryti. O aukštos klasės restoranuose ir kainos aukštos, tad ten einu labai retai, paragaut tokių dalykų, kurių parduotuvėj nenusipirksi.

Aš gyvenu Springfield mieste. JAV yra 34 Springfieldai, o Simpsonų miestelis yra išgalvotas, realiai tokio nėra. Tik pavadinimas buvo paimtas realių miestų, su aliuzija, kad tai eilinis miestas, kuris gali būti bet kurioj valstijoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 25 lapkričio 2009 - 18:12
Labai labai grazus sushiukai, net seiles nutiso... aj aj aj kaip noreciau dabar!! Beje, man irgi JAv bunant teko sushi daryti, tai ten kazkokie tie sushio ryziai zymiai geresni nei LT, bent jau man taip pasirode! O lyginant kainos santyki tai is viso JAV amazing salis vien del sushio ingredientu hahaha
Atsakyti
Radau labai gera puslapi su video ir pamokymais kaip sushi daryti visokiausiu rusiu http://www.sushivids.com/
Atsakyti
Taip, as irgi labai sushius megstu, vien todel ismokau juos daryti, kad jeigu restoranuose juos valgyciau, tai turbut be kelniu likciau, viska pravalgyciau...
Atsakyti
QUOTE(rudenssniegas @ 2009 11 26, 13:18)
Taip, as irgi labai sushius megstu, vien todel ismokau juos daryti, kad jeigu restoranuose juos valgyciau, tai turbut be kelniu likciau, viska pravalgyciau...

Taip sushiai brangus, ypac geresniam restorane. Man patiko siais metais kai lankiausi Floridoje, nuejome i sushi buffet, sumokejom po 12 ar 15 doleriu uz zmogu [pirmas gerimas reikia susimoketi, toliau nemokamai papildo], ir galejom valgyti kiek telpa... sushiai sviezuteliai, prie akiu gamina, kokiu 20 rusiu... as tokiu nei macius nei valgius nebuvau... paragavau tokius traskius, nezinau ka valgau o skanu, seiles bega, dar norisi.... toliau paejus kinisko ir japonisko maisto kitokio prideta, imk ka nori... pasisukai i sona, desertais stalai luzta... tai kol visko isragavom, teko issiridenti is ten lotuliukas.gif bet jau skanumas neispasakytas!!! Su lietuviskais nelabai ir lyginti eina... dirba vien japonai, savininkas japonas matyt zino visas tas gudrybes.. o sushiai ir astrus ir pikantisko skonio ir traskus ir netraskus, su ivairiom zuvim ir priedais... ech kad bent Lietuvoj tokia viena turetume, manau populiaru butu! Kas nenoretu uz kokia 25lt prisikirsti sushio keliom dienom? thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kauke26: 26 lapkričio 2009 - 13:25