Pradėjau domėtis japonų virtuve.
Čia video anglų kalba, tačiau viskas išsamiai parodyta. :-)
Видео-руководство_по_приготовлению_Маки-Суши
Видео-руководство_по_приготовлению_риса_для_Суши
Видео-руководство_по_приготовлению_роллов_Калифорния
Tikiuos pravers.
Mergaites,
susipirkau visus reikmenis, imsiuosi si vakara eksperimentu
tik atkreipiau demesi i Nori lapus, jie tokie kaip sudyksniuoti jau, per tas vietas kur reiks supjaustyt, bent taip suprantu
susipirkau visus reikmenis, imsiuosi si vakara eksperimentu
tik atkreipiau demesi i Nori lapus, jie tokie kaip sudyksniuoti jau, per tas vietas kur reiks supjaustyt, bent taip suprantu
QUOTE(krikstole @ 2009 10 17, 12:22)
Mergaites,
susipirkau visus reikmenis, imsiuosi si vakara eksperimentu
tik atkreipiau demesi i Nori lapus, jie tokie kaip sudyksniuoti jau, per tas vietas kur reiks supjaustyt, bent taip suprantu
susipirkau visus reikmenis, imsiuosi si vakara eksperimentu
tik atkreipiau demesi i Nori lapus, jie tokie kaip sudyksniuoti jau, per tas vietas kur reiks supjaustyt, bent taip suprantu
Ne, nereiks per tas vietas pjaustyti. Juk perlenksit ta pačia kryptimi, kaip tie brūkšniai eina, tai pjaustysit vertikaliai tiems "dygsniams". Na, dar viskas priklauso, kokio dydžio pas jus lapai.
Mano yra tokio dydžio:
Tai aš perlenkiu ir perlaužiu per pusę, ir būna kaip tik dydis maki sushi daryt:
Va dabar kai pamaciau, tai supratau savo klaida.....
ojej....
pavyko puikiai, skanus, grazus, tik va dideli, dabar supratau kodel...del to kad neperlenkiau lapu
nieko, kita karta zinosiu atmintinai
ojej....
pavyko puikiai, skanus, grazus, tik va dideli, dabar supratau kodel...del to kad neperlenkiau lapu
nieko, kita karta zinosiu atmintinai
Šiuo metu "Iki" parduotuvėse jūros dumblių lapams 30% nuolaida. Iki kiek tęsis akcija nepamenu (berods iki 11.03)
QUOTE(shatene @ 2009 10 24, 17:54)
Šiuo metu "Iki" parduotuvėse jūros dumblių lapams 30% nuolaida. Iki kiek tęsis akcija nepamenu (berods iki 11.03)
Lėksiu šiandien nusipirkti, jei rasiu. Gal pagaliau ryšiuos pati pasigaminti, kai jau lapus turėsiu
as sedziu ir kapoju savo pagamintus sushius gavosi tikrai normaliai(gaminau piorma kart pati),ryzius viriau pagal pries tai parasyta recepta tik vat vienas dalykas,man kazkodel "idaras" nesigavo visas grynai viduriuke,(ne visuose bet poroj ritineliu),kodel taip? ir pirmas suktinukas gavosi ohoho kokio dydzio
ir dar sakykit,koks skonis marinuotu imbieru?vis nedristu ju paragauti
ir dar sakykit,koks skonis marinuotu imbieru?vis nedristu ju paragauti
QUOTE(Dovkyte @ 2009 10 28, 11:55)
as sedziu ir kapoju savo pagamintus sushius gavosi tikrai normaliai(gaminau piorma kart pati),ryzius viriau pagal pries tai parasyta recepta tik vat vienas dalykas,man kazkodel "idaras" nesigavo visas grynai viduriuke,(ne visuose bet poroj ritineliu),kodel taip? ir pirmas suktinukas gavosi ohoho kokio dydzio
ir dar sakykit,koks skonis marinuotu imbieru?vis nedristu ju paragauti
ir dar sakykit,koks skonis marinuotu imbieru?vis nedristu ju paragauti
jie yra aitroki, kiek man zinoma naudojami skonio receptoriams atgaivinti nuo vienos sushi rusies prie kitos
As tai nevalgau ju bet vasabi...niam dievinu
QUOTE(dendule @ 2009 10 28, 12:29)
jie yra aitroki, kiek man zinoma naudojami skonio receptoriams atgaivinti nuo vienos sushi rusies prie kitos
As tai nevalgau ju bet vasabi...niam dievinu
As tai nevalgau ju bet vasabi...niam dievinu
oi,tada nepirksiu wasabi ir man patinka,bet ne per daugiausiai kai jo,nes tada nesijaucia net sushi skonis
O man be marinuoto imbiero ,puse skonio praranda
QUOTE(Dovkyte @ 2009 10 28, 13:58)
oi,tada nepirksiu wasabi ir man patinka,bet ne per daugiausiai kai jo,nes tada nesijaucia net sushi skonis
Matai kiekvieno skonis skiriasi Neryte labai skanu. Tavo vietoj pirmiausiai restorane pabandyciau tada jei patiks nusipirk
Kazkas buvo rases kad marinuoja...lyg maciau recepta..
QUOTE(Dovkyte @ 2009 10 28, 05:55)
as sedziu ir kapoju savo pagamintus sushius gavosi tikrai normaliai(gaminau piorma kart pati),ryzius viriau pagal pries tai parasyta recepta tik vat vienas dalykas,man kazkodel "idaras" nesigavo visas grynai viduriuke,(ne visuose bet poroj ritineliu),kodel taip? ir pirmas suktinukas gavosi ohoho kokio dydzio
ir dar sakykit,koks skonis marinuotu imbieru?vis nedristu ju paragauti
ir dar sakykit,koks skonis marinuotu imbieru?vis nedristu ju paragauti
Puiku, kad pabandėt pasidaryt. Aš kai išbandžiau pati, tai dabar sustot nebegaliu
Jei įdaras ne vidury- blogai apskaičiavot ryžių plotą ir įdaro santykį arba tiesiog ne toj vietoj įdarą dėjot. Aš įdarą visad dedu arčiau priekio, ne per patį vidurį, maždaug per 2/3 ryžių ploto.
Arba jei sushis visai mažas, tai prie pat krašto galima įdarą dėt.
O jei jūs neplanavot, bet gavosi tokis "sraigės kiautas"
Tai reiktų mažinti nori plotą.
Kitas mano žingsnis sushiu gaminime bus visokie dekoratyvūs. Kai turėsiu nusiteikimą ir daaaaug laiko, reiks pabandyt ant bajerio.
Dar noriu gero sushi peilio ir specialių indų maistui ir sakei
Papildyta:
O dėl imbiero, tai man sushi be imbiero tas pats, kaip sushis be sojos ir wasabi- neįmanoma Skonis toks saldžiarūgštis, tekstūra traški, mažą gabaliuką suvalgius aitros nesijaučia, tik atgaivina burną. Net apsiseilėjau berašydama...