Įkraunama...
Įkraunama...

Sushi

QUOTE(himalaia @ 2009 07 29, 06:59)
Jūs ne visai teisi. Abi nuotraukos yra žuvies, angliškai vadinamos mackerel- skumbrė. Tai bendras giminės pavadinimas. Nuotrauka ir info iš čia: sushi encyclopedia. Stauridė angliškai vadinama japanese horse mackerel arba aji japoniškai. Aji nėra tokia raina ir tamsi kaip skumbrė. Ir pateikima ne visada, kaip pirmoje nuotraukoje. Aš kadangi paprastą skumbrę tokiu būdu dariau, tai ir įdėjau rombais pjaustytos žuvies nuotrauką. Aji būna patiekiama ir taip (3 gabaliukas):
user posted image
Ir taip:
user posted image
Juk nuo meistro priklauso. Na, bet čia jau smulkmenos  irnesakyk.gif  4u.gif


As jau ir uzmirsau apie ka mes cia gincijomes lotuliukas.gif
Na bet mano isvada ta, kad aji ir saba nereiketu painiot, nes cia tas pats kas sakyti agurkas ir arbuzas tas pats, nes priklauso tai paciai seimai. Skonis ir riebumas visiskai skiriasi, be to saba labai retai pateikiama sviezia, o ne marinuota, nes labai greitai (po keliu valandu nuo isdorojimo) pradeda skleisti nemalonu kvapa. O Aji daznai patiekiama sviezia. O info imta is MB, kuris japonas tongue.gif
Del to kaip ten pjaustoma, tik tiek galiu pasakyt, kad aji, kiek maciau rombais pjaustoma, o saba paprastai marinuota be supjaustymu, aisku USA gali but kitaip, nesiginciju smile.gif
Atsakyti
Ateinu ir čia su savo pirmaisiais sušiais blush2.gif

Gaminau URA MAKI su lašiša, sūriu, agurku ir krabų lazdelėmis.

user posted image

Taigi reikės:
sūdyta lašišų filė
ryžiai
jūros dumblių lapai Nori
wasabi
sojos padažas
lydytas sūris (filadelfija)
agurkai
ryžių actas
cukrus

Juostelėmis supjaustome lašišą bei agurką. Išverdame ryžius (reikės 200g ryžių ir 275g vandens). Ryžiams užvirus puodą uždengiame ir paverdame ant silpnos ugnies 8 minutes, tada išjungiame ugnį ir dar palaikome 10 minučių.
Paruošiame padažą ryžiams. Cukrų ir actą pakaitiname kol cukrus ištirps ir sumaišome su ryžiais.

Pavilgę rankas vandeniu formuojame suši. Ant dumblių lapo dedame ryžių sluoksnį, vis paspausdami. . Tuomet apverčiame viską, kad dumblio lapas liktų viršuje (ryžiai apačioje) ir per dumblio vidurį dedame įdarą - lašišos juosteles, krapų lazdeles, agurką ir sūrį. Bambukinio kilimėlio pagalba susukame ritinėlį (prieš tai kilimėlį apvynioti maistine plėvele). Dabar vandeniu pašlapintu aštriu peiliu supjaustome sušį į 8 lygius gabalėlius.

Sušio gabalėlis valgomas pavilgius į padažą, sumaišytą su vasabi arba uždėjus vasabi ir pavilgius į padažą, kaip kam skaniau, mes rinkomės pastarąjį variantą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiiva @ 2009 08 14, 16:08)
Ateinu ir čia su savo pirmaisiais sušiais  blush2.gif

lydytas sūris (filadelfija)


Atrodo skaniai. Sveikinimai pirmųjų suši proga.

Smulkmena, bet pataisysiu- Filadelfija nėra lydytas sūris, tai šviežias sūris, kaip ir Mascarpone.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 08 14, 22:18)
Atrodo skaniai. Sveikinimai pirmųjų suši proga.

Smulkmena, bet pataisysiu- Filadelfija nėra lydytas sūris, tai šviežias sūris, kaip ir Mascarpone.

Ačiū smile.gif Ir atsiprašau už klaidą, na bet manau visos supras, kitą kartą pasitaisysiu 4u.gif
Atsakyti
mano pirmą kartą darytas SUŠI. įdarą dėjom ka megstam patys-lašiša, kalmarai, agurkas ir avokadas thumbup.gif su sojos ir avokado padaziukais tuoj buvo suvalgyti biggrin.gif
user posted image
user posted image
va essen.gif
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2009 08 16, 21:15)
mano pirmą kartą darytas SUŠI.  įdarą dėjom ka megstam patys-lašiša, kalmarai, agurkas ir avokadas  thumbup.gif su sojos ir avokado padaziukais tuoj buvo suvalgyti  biggrin.gif
va  essen.gif

swoon.gif swoon.gif karsta.gif

Be komentarų thumbup.gif
Atsakyti
mmmmm rolleyes.gif kaip uzsimaniau sushi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 07 24, 20:12)
Ta riebžuvė, jei teisingai suprantu, tai labai panaši į skumbrę, man ji skani, kai marinuota būna- bet panašu į silkę, tai gali ir nepatikti iš pradžių smile.gif Aš kai ragavau pirmą kartą, tai spjaudžiausi, nes labai silkę priminė, tik riebenė, o paskui įpratau.


labai suintrigavo, as manau esu valgius riebzuve ir sudyta - tik rase - didzioji skumbre. O per juros svente pirkau riebzuve karsto rukymo - nu labai skanu buvo...

QUOTE(himalaia @ 2009 07 30, 20:19)
Vakar dariau sushi, tai pafotkinau truputį. Šiandien vėl darysiu clap.gif , tai gal kiek papildysiu:
user posted image

blink.gif vau...

Ziuriu cia jau labai daug graziai gaminanciu.
Siaip aisku brangokas malonumas, bet kaip smagu
Atsakyti
QUOTE(bezelea @ 2009 08 18, 15:48)
labai suintrigavo, as manau esu valgius riebzuve ir sudyta - tik rase - didzioji skumbre. O per juros svente pirkau riebzuve karsto rukymo - nu labai skanu buvo...

Na, su lietuviškais žuvų vertimais- naujadarais sunku žinoti, ką valgai, nebent lotynišką pavadinimą susižnai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2009 08 16, 20:15)
mano pirmą kartą darytas SUŠI.  įdarą dėjom ka megstam patys-lašiša, kalmarai, agurkas ir avokadas  thumbup.gif su sojos ir avokado padaziukais tuoj buvo suvalgyti  biggrin.gif
user posted image
user posted image
va  essen.gif



super atrodo!!! saunuole, net inda specialu turi!:)))
Atsakyti
QUOTE(olialiaa @ 2009 08 20, 13:46)
super atrodo!!! saunuole, net inda specialu turi!:)))

o cia specialus indas sushiui? g.gif
tai kad visad ant mediniu lenteliu patiekia sushi, jokiu metaliniu indu g.gif
Atsakyti
Čia mano ne visai pirmieji, bet vieni iš pirmųjų makiai. Labai puikus dalykas gaminti svečiams. Paprasta, greita ir skanu. smile.gif
Čia dariau su lašiša, avokadu, agurku ir krabų lazdelėm.
user posted image
Atsakyti