*Alicija*, perverskit abi temas, tikrai yra daug ir nuorodų, ir patarimų.
Aš, sulyginus su receptu apačioj, pilu kokius 3 kart daugiau acto ir dedu apie arbatinį šaukštelį cukraus. Man patinka rūgštesni ryžiai.
Aš esu bandžiusi daryt tuos suši, turėjau pamokėlę pas tikrą sushi chef'ą (Itamae). pirmiausia ryžius reikia nuplauti , palikti nuvarvėti apie 30 min. , tada virti 10 min. uždengtus ir neatidarinėti dangtčio, išjungti ugnį , uždengti su virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 10min. kad atvėstų. Tada pasiruoši actą : truputį pakaitinti ryžių actą , įdėti cukrų ,druską , maišyti kol ištirps. Paruoštą actą atvėsinti , ryžius atsargiai išskleisti medine mentele, didesniam inde( neminkyti) , po truputį šlakstyti actą ir maišyti , tai turėtų trukti apie 10 min.
Ingredientai : 3/4 puodelio ryžių , apvalių , spec. tinkančių suši ; 1 puod. vandens.
Actas : 1 1/2 did. šaukšto ryžių acto , 1did. šaukštas cukraus , 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
Tie ryžiai gaunasi nei birūs ,nei purūs gal labiau lipnūs ,bet ne košė. Ir dar svarbu kaip tu juos susuksi į tą lapą.Aš pati savarankiškai nebandžiau daryt , bet su meistrelio pagalba pasisekė neblogai.Dabar kaip tik nebloga proga išbandyt savarankiškai. SĖKMĖS