Įkraunama...
Įkraunama...

Sushi

QUOTE(*Alicija* @ 2009 07 29, 07:39)
... kadangi angliskai ne ka suprantu (esu "vokietaite"  biggrin.gif ), tai noriu pasitikslinti - i isvirtus ryzius koki ten tirpala pila?  g.gif

ryžių actą turbūt
Atsakyti
Neatsikabinsiu kol visko neissiaiskinsiu iki galo biggrin.gif
... o i ta ryziu acta pila druska ir cukru? Jei taip, tai kokios visu ingridientu proporcijos? g.gif
Atsakyti
*Alicija*, perverskit abi temas, tikrai yra daug ir nuorodų, ir patarimų.
Aš, sulyginus su receptu apačioj, pilu kokius 3 kart daugiau acto ir dedu apie arbatinį šaukštelį cukraus. Man patinka rūgštesni ryžiai.

QUOTE(Perliukas @ 2003 12 20, 12:30)
Aš esu bandžiusi daryt tuos suši, turėjau pamokėlę pas tikrą sushi chef'ą (Itamae). pirmiausia ryžius reikia nuplauti , palikti nuvarvėti apie 30 min. , tada virti 10 min. uždengtus ir neatidarinėti dangtčio, išjungti ugnį , uždengti su virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 10min. kad atvėstų. Tada pasiruoši actą : truputį pakaitinti ryžių actą , įdėti cukrų ,druską , maišyti kol ištirps. Paruoštą actą atvėsinti , ryžius atsargiai išskleisti medine mentele,  didesniam inde( neminkyti) , po truputį šlakstyti actą ir maišyti , tai turėtų trukti apie 10 min.
  Ingredientai : 3/4 puodelio ryžių , apvalių , spec. tinkančių suši ; 1 puod. vandens.
  Actas : 1 1/2 did. šaukšto ryžių acto , 1did. šaukštas cukraus , 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
  Tie ryžiai gaunasi nei birūs ,nei purūs gal labiau lipnūs ,bet ne košė. Ir dar  svarbu kaip tu juos susuksi į tą lapą.Aš pati savarankiškai nebandžiau daryt , bet su meistrelio pagalba pasisekė neblogai.Dabar kaip tik nebloga proga išbandyt savarankiškai. SĖKMĖS  newyear.gif

Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 07 29, 16:20)
*Alicija*, perverskit abi temas, tikrai yra daug ir nuorodų, ir patarimų.
Aš, sulyginus su receptu apačioj, pilu kokius 3 kart daugiau acto ir dedu apie arbatinį šaukštelį cukraus. Man patinka rūgštesni ryžiai.


Aciu, himalaia aciuks.gif
Vakar kaip tik uzsiminiau saviskiui, kad reikes kuria diena pasidaryti sushi smile.gif
Nors jis pas mane mesedis ir bulviaedis lotuliukas.gif bet ... apsidziauge kaip mazas vaikas - sako: oooooo! bigsmile.gif
Atsakyti
Gaminau ir as pirma karta gyvenime smile.gif kaip nekeista viskas pavyko puikiai! thumbup.gif Dariau rolus su sudyta lasisa ir krabu lazdelem ir agurku.(avokado neradau RIMI). tai pirmam kartui uzteko. O valgiau su sojos padazu, japoniskais krienais ir marinuotu imbieru. viskas skanu buvo wink.gif
tik va kita diena pjausciau(nes palikau keleta ilgu nesupjaustytu lazdeliu saldytuve). tai pjaustyt kita diena buvo sunku. biski istyze gavosi gabaleliai.
o ir pirma diena buvo sunkoka supjaustyt siaurais gabaleliais.

kaip jum?
Atsakyti
QUOTE(olialiaa @ 2009 07 30, 13:19)
Gaminau ir as pirma karta gyvenime  smile.gif  kaip nekeista viskas  pavyko puikiai!  thumbup.gif  Dariau rolus su sudyta lasisa ir krabu lazdelem ir agurku.(avokado neradau RIMI). tai pirmam kartui uzteko.  O valgiau su sojos padazu, japoniskais krienais ir marinuotu imbieru.  viskas skanu buvo wink.gif
tik  va kita diena pjausciau(nes palikau keleta ilgu nesupjaustytu lazdeliu saldytuve). tai pjaustyt kita diena buvo sunku. biski istyze gavosi gabaleliai.
o ir pirma diena buvo sunkoka supjaustyt siaurais gabaleliais.

kaip jum?


Saunuole thumbup.gif
As sia savaite niekaip neturesiu laiko, bet manau kita savaite tikrai prisiruosiu pabandyti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(olialiaa @ 2009 07 30, 06:19)
Gaminau ir as pirma karta gyvenime  smile.gif  kaip nekeista viskas  pavyko puikiai!  thumbup.gif  Dariau rolus su sudyta lasisa ir krabu lazdelem ir agurku.(avokado neradau RIMI). tai pirmam kartui uzteko.  O valgiau su sojos padazu, japoniskais krienais ir marinuotu imbieru.  viskas skanu buvo wink.gif
tik  va kita diena pjausciau(nes palikau keleta ilgu nesupjaustytu lazdeliu saldytuve). tai pjaustyt kita diena buvo sunku. biski istyze gavosi gabaleliai.
o ir pirma diena buvo sunkoka supjaustyt siaurais gabaleliais.

kaip jum?

Šaunu, kad pavyko.
Jei norite pasilikti sushi kitai dienai, geriau prieš dedant į šaldytuvą supjaustyti ir apdengti plėvele, man visai neblogai išsilaiko. Aišku, žalių žuvų pernakt nepalieku, bet su krabų lazdelėm ir pan. gana normalus skonis išlieka.
Atsakyti
Vakar dariau sushi, tai pafotkinau truputį. Šiandien vėl darysiu clap.gif , tai gal kiek papildysiu:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 07 30, 19:19)
Vakar dariau sushi, tai pafotkinau truputį. Šiandien vėl darysiu clap.gif , tai gal kiek papildysiu:

blink.gif wow... seiles kaupiasi kibirais doh.gif

kad pas mus butu toks zuvies pasirinkimas rolleyes.gif wub.gif

prasyciaus i svecius, bet kad toli gyveni biggrin.gif
Atsakyti
Himalaia o čia tai aukštasis pilotažas pas tamstą blink.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vredna: 30 liepos 2009 - 20:41
QUOTE(himalaia @ 2009 07 30, 20:19)
Vakar dariau sushi, tai pafotkinau truputį. Šiandien vėl darysiu clap.gif , tai gal kiek papildysiu:
user posted image


Oho, nieko sau, kaip tikrame restorane blink.gif blink.gif blink.gif
... man dar iki to toli ax.gif
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
ooooo! kaip grazu!
bet siaip pastebejau akd nepigus tas malonumas sushi. dariau su drauge per puse, tai isleidom 60 lt. tai cia kaip porcija restorane .na aisku daug aks liko - imbieras, padazas. ir tai dariau is paciu paprasciausiu produktu , be jokiu kalmaru, ikru...
bet vistiek faina!!!
blush2.gif
Atsakyti