Šitą žinau ir suprantu, tačiau kad nenusinuodytum, austres reiktų valgyti ypatingai šviežias ar gerai termiškai apdorotas. Jei turit patikimą tašką, kur jų gauti, galima eksperimentuoti į sveikatą.
Pagalvojus, gal visai skanu būtų austres, apvoliotas džiūvėsiuose, išvirti aliejuje ir naudoti kaip krevetes tempuroje.
QUOTE(bezelea @ 2009 07 05, 21:00)
Taip - sukutes skiriasi - ir ka daryt? Pas mus Lietuva ir lietus lyja ir tu gerybiu cia nebuna - shukutes maciau tik viena karta pries kokius 3 metus - o austres kam smulkint - suguldei kaip krevetes (nors austres turbut prasta ideja). O majoneza ir patys japonai naudoja - pati valgiau japono meistro sushi. Gaila kad jis isvaziavo - dabar tenka paciai eksperimentuoti. Tik pas mus viena blogybe - mes neturim sviezienos, arba nezinai kokia gausi. Tai va ir darai su visokiom krabu lazdelem - nors tai sakykim saugiausias suhis Lietuvoj.
Ir tarp kitko - sushis nebutinai pagal recepta (ar ten kopijuojant kazkoki meniu) - kiekvienas meistras turi savo pomegius, savo skoni ir fantazija, kuria siulo kitiems - taip pat kaip ir visame pasaulyje - kiekvienas meistras - menininkas ir kuria savo receptus. Taisykles gal yra kokios - bet jei sugebi suderinti - tai jau tavo laimejimas.
Ir tarp kitko - sushis nebutinai pagal recepta (ar ten kopijuojant kazkoki meniu) - kiekvienas meistras turi savo pomegius, savo skoni ir fantazija, kuria siulo kitiems - taip pat kaip ir visame pasaulyje - kiekvienas meistras - menininkas ir kuria savo receptus. Taisykles gal yra kokios - bet jei sugebi suderinti - tai jau tavo laimejimas.
Nors šitą temą tik tyliai skaitau, bet tiesiog jaučiu, jog privalau pasakyti, koks teisingas yra jūsų požiūris Visisškai sutinku. Su viskuo.
ir atsiprašau už
QUOTE(alexxandra @ 2009 07 05, 17:28)
Nors šitą temą tik tyliai skaitau, bet tiesiog jaučiu, jog privalau pasakyti, koks teisingas yra jūsų požiūris Visisškai sutinku. Su viskuo.
ir atsiprašau už
ir atsiprašau už
Na taip, teisingas- kad su majonezu praktiškai viską galima valgyti, jog sušiui reikalingi švieži produktai ir kad eksperimenuojant su suši ribų nėra. Paprasta. Nematau, kur kas nors ginčytųsi.
QUOTE(himalaia @ 2009 07 05, 23:19)
Šitą žinau ir suprantu, tačiau kad nenusinuodytum, austres reiktų valgyti ypatingai šviežias ar gerai termiškai apdorotas. Jei turit patikimą tašką, kur jų gauti, galima eksperimentuoti į sveikatą.
Pagalvojus, gal visai skanu būtų austres, apvoliotas džiūvėsiuose, išvirti aliejuje ir naudoti kaip krevetes tempuroje.
Pagalvojus, gal visai skanu būtų austres, apvoliotas džiūvėsiuose, išvirti aliejuje ir naudoti kaip krevetes tempuroje.
Sakyciau labai gera ideja cia davei su tuo apvoliojimu dziuvesiuose. Ziurekit tuoj cia mes galesim savo receptus dalint
Del svieziu austriu - tai maximose dar nesu pirkus, bet pirkau Gurmans parduotuveleje - Savanoriu 1. Nu ten baisiai brangiai - bet buvo sviezuteles , bet pries savaite ar seniau klausiau - tai neturejo, tai net nezinau kada ten buna, kada ne. Tai kai nesi specas, kad atskirti sviezias austres ar sukutes nuo pastovejusiu - tai kazkaip nerizikuoju. Man atrodo sukutes pirkau kazkada IKI, bet jas kepiau svieste, del tos pacios priezasties
QUOTE(alexxandra @ 2009 07 06, 00:28)
Nors šitą temą tik tyliai skaitau, bet tiesiog jaučiu, jog privalau pasakyti, koks teisingas yra jūsų požiūris Visisškai sutinku. Su viskuo.
ir atsiprašau už
ir atsiprašau už
QUOTE(himalaia @ 2009 07 06, 01:54)
Na taip, teisingas- kad su majonezu praktiškai viską galima valgyti, jog sušiui reikalingi švieži produktai ir kad eksperimenuojant su suši ribų nėra. Paprasta. Nematau, kur kas nors ginčytųsi.
Tiesa pasakius as majonezo nelabai megstu , bet su krabu lazdele, majoneza salstelejusi - na Helmans panasiausias gal, jo vos vos del riebumo. Visgi galima pasakyt, kad ta krablazde ne taip lengvai ryjasi (cia mano asmenine nuomone). O va ta beda su svieziais produktais. Tai va - dalinkintes merginos savo ziniomis kur gaut svieziu produktu. Juk nepradesi is Norvegijos skraidintis.
Man šiaip majonezas irgi neypatingos vertės priedas, bet kartais jį naudoju, kai reikia maistą sudrėkinti, kai reikalingas lengvas padažas.
Sušiui naudoju japonišką majonezą, kuris nebaisiai skiriasi nuo paprasto, bet subtilų skirtumą galima pajausti, nes jo gaminime naudojamas ne paprastas, o ryžių actas.
Kol kas vienintelis sušis, kurį su majonezu gaminu, yra spicy tuna, kur tunas susimaišo su majonezu ir sriracha padažu, tada tikrai aštru ir skanu
Dar valgiau restorane tokį "fusion" sušį, tai buvo naudojamas majonezas ir smulkinta krabų mėsa suktinuko viduj, o išorėj įvairi žuvis ir avokadas. Nu labai skanu...
O krabų lazdeles aš darau ne su majonezu, o kaip ir kad bezelea anksčiau buvai įmetusi, su Philadelphia sūriu, agurku ir avokadu- tikrai drėgmės užtenka. Tada ir nustumt lengva, ir labai skanu.
Dėl jūros gerybių... Maximoj tai turbūt nedrįsčiau pirkti. Žinant jų perplovimo technikas, tai rimtai susirgti galima. Nebent pardavėjų pasiklaust (tik ant kokios pikčiurnos kad neužsiraut ), kokiom dienom pas juos šviežią produkciją užveža, tada būtų drąsiau.
Gal reiktų praeiti pro tokio pačio tipo "gourmet" parduotuvėles, kaip Gurmans- ir nebijot paklausinėt savininkų, kas kur ką turi. Jie juk verčiasi gurmaiškų produktų bizniu, turėtų apie tai nusimanyti.
Kitų kelių nelabai įsivaizduoju, kaip šviežias jūros gėrybes gauti, jei nesi restoranas... Kol nebus specializuotų parduotuvų Lietuvoj, tol turbūt bus sunku.
Sušiui naudoju japonišką majonezą, kuris nebaisiai skiriasi nuo paprasto, bet subtilų skirtumą galima pajausti, nes jo gaminime naudojamas ne paprastas, o ryžių actas.
Kol kas vienintelis sušis, kurį su majonezu gaminu, yra spicy tuna, kur tunas susimaišo su majonezu ir sriracha padažu, tada tikrai aštru ir skanu
Dar valgiau restorane tokį "fusion" sušį, tai buvo naudojamas majonezas ir smulkinta krabų mėsa suktinuko viduj, o išorėj įvairi žuvis ir avokadas. Nu labai skanu...
O krabų lazdeles aš darau ne su majonezu, o kaip ir kad bezelea anksčiau buvai įmetusi, su Philadelphia sūriu, agurku ir avokadu- tikrai drėgmės užtenka. Tada ir nustumt lengva, ir labai skanu.
Dėl jūros gerybių... Maximoj tai turbūt nedrįsčiau pirkti. Žinant jų perplovimo technikas, tai rimtai susirgti galima. Nebent pardavėjų pasiklaust (tik ant kokios pikčiurnos kad neužsiraut ), kokiom dienom pas juos šviežią produkciją užveža, tada būtų drąsiau.
Gal reiktų praeiti pro tokio pačio tipo "gourmet" parduotuvėles, kaip Gurmans- ir nebijot paklausinėt savininkų, kas kur ką turi. Jie juk verčiasi gurmaiškų produktų bizniu, turėtų apie tai nusimanyti.
Kitų kelių nelabai įsivaizduoju, kaip šviežias jūros gėrybes gauti, jei nesi restoranas... Kol nebus specializuotų parduotuvų Lietuvoj, tol turbūt bus sunku.
QUOTE(himalaia @ 2009 07 06, 00:54)
Na taip, teisingas- kad su majonezu praktiškai viską galima valgyti, jog sušiui reikalingi švieži produktai ir kad eksperimenuojant su suši ribų nėra. Paprasta. Nematau, kur kas nors ginčytųsi.
Kažkaip praleidau pro akis, bet turiu pasisakyt, kad majonezo aš stengiuosi visiškai nevalgyti (ir nevalgau). ir sušius stengiuosi rinktis iš meniu tuos, kurie be majonezo. Čia jau asmeniniai įsitikinimai
Bet namie majonezo yra, maniškis negali be jo.
Aš asmeniškai jį keičiu jogurtu kokiu paskaninu prieskoniais ar lengva grietine. Kažkaip išsiverčiu.
Bezelea, originalus sushi islieka vis tiek su sashimi, majoneza pradejo det tik siais laikais, visokiu sushi man teko cia japonijoj prisiziuret ir su misraine ir su kotletais bet kaip sakai, lietuvoj tos sviezienos nelb gausi, nebent pats susizvejosi tai ir belieka eksperimentuoti, manau daug kas sviezia lasisa keicia silpnai sudyta lasisa.
Del austriu, tai taip, jos zymiai skiriasi nuo sukuciu, MB nepernesa austriu skonio, bet dievina sukutes. Man atrodo esu valgius sushi su marinuotom sukutem, be to girdejau kad ir su svieziom austrem kai kuriuose japonijos regionuose gamina.
Kas liecia austriu voliojima dziuveseliuose, tai sitas tikrai niam niam
pirma apvolioji miltuose, paskui i isplakta kiausini merki, o po to i dziuveselius. Taip galima elgtis su krevetem, kalmarais, saldziom bulvem, moliugu ir t.t Bet nereiketu painiot su tempura, nes tuomet merkiama i tesla ir dziuveseliu nenaudojama
P.S gal kam teko ragaut saldziu sushi ganbei? is pradziu buvau kazkaip skeptiskai nusiteikus, bet paragavus labai patiko
Del austriu, tai taip, jos zymiai skiriasi nuo sukuciu, MB nepernesa austriu skonio, bet dievina sukutes. Man atrodo esu valgius sushi su marinuotom sukutem, be to girdejau kad ir su svieziom austrem kai kuriuose japonijos regionuose gamina.
Kas liecia austriu voliojima dziuveseliuose, tai sitas tikrai niam niam
pirma apvolioji miltuose, paskui i isplakta kiausini merki, o po to i dziuveselius. Taip galima elgtis su krevetem, kalmarais, saldziom bulvem, moliugu ir t.t Bet nereiketu painiot su tempura, nes tuomet merkiama i tesla ir dziuveseliu nenaudojama
P.S gal kam teko ragaut saldziu sushi ganbei? is pradziu buvau kazkaip skeptiskai nusiteikus, bet paragavus labai patiko
o as treciadieni vyniosiu, draugai uzsiprase sushio vakarelio
QUOTE(kittychan @ 2009 07 08, 03:17)
Bezelea, originalus sushi islieka vis tiek su sashimi, majoneza pradejo det tik siais laikais, visokiu sushi man teko cia japonijoj prisiziuret ir su misraine ir su kotletais bet kaip sakai, lietuvoj tos sviezienos nelb gausi, nebent pats susizvejosi tai ir belieka eksperimentuoti, manau daug kas sviezia lasisa keicia silpnai sudyta lasisa.
Del austriu, tai taip, jos zymiai skiriasi nuo sukuciu, MB nepernesa austriu skonio, bet dievina sukutes. Man atrodo esu valgius sushi su marinuotom sukutem, be to girdejau kad ir su svieziom austrem kai kuriuose japonijos regionuose gamina.
Kas liecia austriu voliojima dziuveseliuose, tai sitas tikrai niam niam
pirma apvolioji miltuose, paskui i isplakta kiausini merki, o po to i dziuveselius. Taip galima elgtis su krevetem, kalmarais, saldziom bulvem, moliugu ir t.t Bet nereiketu painiot su tempura, nes tuomet merkiama i tesla ir dziuveseliu nenaudojama
P.S gal kam teko ragaut saldziu sushi ganbei? is pradziu buvau kazkaip skeptiskai nusiteikus, bet paragavus labai patiko
Del austriu, tai taip, jos zymiai skiriasi nuo sukuciu, MB nepernesa austriu skonio, bet dievina sukutes. Man atrodo esu valgius sushi su marinuotom sukutem, be to girdejau kad ir su svieziom austrem kai kuriuose japonijos regionuose gamina.
Kas liecia austriu voliojima dziuveseliuose, tai sitas tikrai niam niam
pirma apvolioji miltuose, paskui i isplakta kiausini merki, o po to i dziuveselius. Taip galima elgtis su krevetem, kalmarais, saldziom bulvem, moliugu ir t.t Bet nereiketu painiot su tempura, nes tuomet merkiama i tesla ir dziuveseliu nenaudojama
P.S gal kam teko ragaut saldziu sushi ganbei? is pradziu buvau kazkaip skeptiskai nusiteikus, bet paragavus labai patiko
Nu as restorane stengiuos neuzsisakyt susio su manojezu - cia namie su krablazdem. O del tu apvoliojimu dziuvesiuose - skanu
saldziu neragavau - nes vis dar ziuriu skeptiskai. Man labiausiai patinka su sukutem, unguriu. Nors tiesa pasakius lasisa ir tunas vilioja taip pat. Dabar atsirado kazkokia riebzuve- dar neragavau. Bet neuzilgo.
O su silpnai sudyta lasisa dariau - nu nelabai man - ne toks skonis kaip sviezios zuvies.
QUOTE(GirtasAngelas @ 2009 07 20, 09:16)
sveikos, panos. gal kas žino kur vilniuje galima įgyti žuvų skraiduolių ikrų?
dar neradau, jei rasi - parasyk
Ta riebžuvė, jei teisingai suprantu, tai labai panaši į skumbrę, man ji skani, kai marinuota būna- bet panašu į silkę, tai gali ir nepatikti iš pradžių Aš kai ragavau pirmą kartą, tai spjaudžiausi, nes labai silkę priminė, tik riebenė, o paskui įpratau.
Jei patiks- tai visai saugu būtų skumbrę namie pasimarinuoti. Neseniai pirmą kartą bandžiau, buvo skanu. Dariau taip:
Susirandi kuo šviežesnę žuvį, išsidarinėji, nupjovus galvą padarai žuvies išklotinę (odą ir kaulus palieki). Padedi file į plokščią indą oda į apačią, gausiai pabarstai rupia druska,
palaikai kokias 2 valandas, tada nukratai druską ir trumpam pakiši po vandeniu, kad druskos likutis nusiplautų. Žuvį gerai nusausini su popieriniu rankšluosčiu, tada galima su pincetu ar nagais pašalinti kaulus (lengviau, nei iš šviežios žuvies). Toliau marinuoji ryžių acto ir trupučio (~1 a.š.) cukraus mišinyje (galima naudoti ir kitokį baltą actą, tik reiktų žiūrėti, kad nebūtų per stiprus, praskiesti iki kokių 4-5%). Žuvis turėtų būti pilnai panardinta acte, vėlgi oda į apačią. Aš marinavau pusę valandos, tai truputį trūko dar. Kitą kartą laikysiu kokią valandą, nes žuvis storoka buvo. Išėmus iš marinato palaikiau suvyniotą šaldytuve per naktį, kai likutis gavosi, tai kitą dieną buvo pats tas.
Kai žuvis išsimarinuoja, ji tampa balta. Išmarinavus žuvį atsargiai nulupamas viršutinis odos sluoksnis (paliekama sidabrinė plėvelė). Supjaustoma gabaliukais, kiekvieno gabaliuko paviršius dar papjaustomas rombais, užbarstoma svogūnų laiškais ir niam tada Atrodo taip (nuotrauka ne mano):
Galima ir kitaip pjaustyti, ypač, kai žuvis storesnė (čia šviežia, nemarinuota, man atrodo)
O šviežią skumbrę galima valgyti tik kai ji ką tik pagauta, nes tai viena greičiausiai gendančių žuvų (dėl jos riebumo).
Jei patiks- tai visai saugu būtų skumbrę namie pasimarinuoti. Neseniai pirmą kartą bandžiau, buvo skanu. Dariau taip:
Susirandi kuo šviežesnę žuvį, išsidarinėji, nupjovus galvą padarai žuvies išklotinę (odą ir kaulus palieki). Padedi file į plokščią indą oda į apačią, gausiai pabarstai rupia druska,
palaikai kokias 2 valandas, tada nukratai druską ir trumpam pakiši po vandeniu, kad druskos likutis nusiplautų. Žuvį gerai nusausini su popieriniu rankšluosčiu, tada galima su pincetu ar nagais pašalinti kaulus (lengviau, nei iš šviežios žuvies). Toliau marinuoji ryžių acto ir trupučio (~1 a.š.) cukraus mišinyje (galima naudoti ir kitokį baltą actą, tik reiktų žiūrėti, kad nebūtų per stiprus, praskiesti iki kokių 4-5%). Žuvis turėtų būti pilnai panardinta acte, vėlgi oda į apačią. Aš marinavau pusę valandos, tai truputį trūko dar. Kitą kartą laikysiu kokią valandą, nes žuvis storoka buvo. Išėmus iš marinato palaikiau suvyniotą šaldytuve per naktį, kai likutis gavosi, tai kitą dieną buvo pats tas.
Kai žuvis išsimarinuoja, ji tampa balta. Išmarinavus žuvį atsargiai nulupamas viršutinis odos sluoksnis (paliekama sidabrinė plėvelė). Supjaustoma gabaliukais, kiekvieno gabaliuko paviršius dar papjaustomas rombais, užbarstoma svogūnų laiškais ir niam tada Atrodo taip (nuotrauka ne mano):
Galima ir kitaip pjaustyti, ypač, kai žuvis storesnė (čia šviežia, nemarinuota, man atrodo)
O šviežią skumbrę galima valgyti tik kai ji ką tik pagauta, nes tai viena greičiausiai gendančių žuvų (dėl jos riebumo).