labas vakarelis , kadangi irgi sushio megeja esu ir gaminu retsykiais, ir pritrukstu savo labai megiamo ingridiento, tai noreciau paklaust - kas zinot kur nusipirkt skraidancios zuvies ikru
Hey merginos Dabar uzversiu klausimais as Jus,nes pirma kart darysiu sushi.
1. Kazkas rase,kad daro su koncervuotu tunu,sumaiso su majonezu,avokadas,agurkas.. sakykit o ta tuna taip isilgai dedat kaip ir agurkus ar ne ?
2.o ar butinai reik deti wasabi i soja ? ir ar reik i sushi vidu ?
3.Ar reik sushiukus pamirkyt i soja ? ar tik tuos tokius gabaliukus net nezinau kaip jie vadinas ten kaip lasisos file.
4.Kokie ryziai geriau ar tie kiniski ekologiski ar lietuviski kur parasyti irgi kiniski ir lipnus ?
5.Ir koks gerimas tinka prie sushi ?
Laaabai busiu dekinga uz atsakymus
1. Kazkas rase,kad daro su koncervuotu tunu,sumaiso su majonezu,avokadas,agurkas.. sakykit o ta tuna taip isilgai dedat kaip ir agurkus ar ne ?
2.o ar butinai reik deti wasabi i soja ? ir ar reik i sushi vidu ?
3.Ar reik sushiukus pamirkyt i soja ? ar tik tuos tokius gabaliukus net nezinau kaip jie vadinas ten kaip lasisos file.
4.Kokie ryziai geriau ar tie kiniski ekologiski ar lietuviski kur parasyti irgi kiniski ir lipnus ?
5.Ir koks gerimas tinka prie sushi ?
Laaabai busiu dekinga uz atsakymus
QUOTE(Gretukas* @ 2009 06 08, 13:36)
Hey merginos Dabar uzversiu klausimais as Jus,nes pirma kart darysiu sushi.
1. Kazkas rase,kad daro su koncervuotu tunu,sumaiso su majonezu,avokadas,agurkas.. sakykit o ta tuna taip isilgai dedat kaip ir agurkus ar ne ?
2.o ar butinai reik deti wasabi i soja ? ir ar reik i sushi vidu ?
3.Ar reik sushiukus pamirkyt i soja ? ar tik tuos tokius gabaliukus net nezinau kaip jie vadinas ten kaip lasisos file.
4.Kokie ryziai geriau ar tie kiniski ekologiski ar lietuviski kur parasyti irgi kiniski ir lipnus ?
5.Ir koks gerimas tinka prie sushi ?
Laaabai busiu dekinga uz atsakymus
1. Kazkas rase,kad daro su koncervuotu tunu,sumaiso su majonezu,avokadas,agurkas.. sakykit o ta tuna taip isilgai dedat kaip ir agurkus ar ne ?
2.o ar butinai reik deti wasabi i soja ? ir ar reik i sushi vidu ?
3.Ar reik sushiukus pamirkyt i soja ? ar tik tuos tokius gabaliukus net nezinau kaip jie vadinas ten kaip lasisos file.
4.Kokie ryziai geriau ar tie kiniski ekologiski ar lietuviski kur parasyti irgi kiniski ir lipnus ?
5.Ir koks gerimas tinka prie sushi ?
Laaabai busiu dekinga uz atsakymus
1. padarau ryziuose isilga grioveli is viska sudedu isilgai, kadangi tuna maisau su majonezu bliudelyje, tai jau ji dedu sauksteliu, salia suguldau agurka, avokada, zodziu, ko norisi ir vynioju.
2. Wasabi i vidu deti nereikia, bent jau man neteko matyti, kad detu, as ji dedu ant gatavo rolo. Zodziu imu susiuka, pamirkau i soja, uzsidedu trupineli vasabio ir i burna, op
3. Visu rusiu susiukus mirkau i soja pries dedama i burna, bet cia gal skonio reikalas, kiek teko matyti, visi taip daro.
4.As perku kiniskus ekologiskus, kur rimi 10 litu puse kilo , bet anksciau pirkdavau lietuviskus, kur ant pakuotes susiai nupiesti, didelio skirtumo nepajutau, galvoju, kad reiks vel gristi prie pigesnio varianto.
5. Prie susio tinka sake.
QUOTE(Gretukas* @ 2009 06 08, 06:36)
5.Ir koks gerimas tinka prie sushi ?
Man jei ne sakė, tai labai tinka Švyturio Baltas su citrina. Nežinau net, kodėl
Labaaaai aciu
Taigi... Apie ikrus skraidancios zuvies - kaip ir atsakymo nesulaukiu - tai kitas klausimas - kaip su marinuotu imbieru. Nusipirkau parduotuvej - ir vajaaazau kokia atrava, teko spjaudytis - ir svarbiausia - kad ir Rimyje ir Iki ir Max - tokie patys. Tai is kur normaliu gaut?
QUOTE(Gretukas* @ 2009 06 08, 19:36)
Hey merginos Dabar uzversiu klausimais as Jus,nes pirma kart darysiu sushi.
1. Kazkas rase,kad daro su koncervuotu tunu,sumaiso su majonezu,avokadas,agurkas.. sakykit o ta tuna taip isilgai dedat kaip ir agurkus ar ne ?
2.o ar butinai reik deti wasabi i soja ? ir ar reik i sushi vidu ?
3.Ar reik sushiukus pamirkyt i soja ? ar tik tuos tokius gabaliukus net nezinau kaip jie vadinas ten kaip lasisos file.
4.Kokie ryziai geriau ar tie kiniski ekologiski ar lietuviski kur parasyti irgi kiniski ir lipnus ?
5.Ir koks gerimas tinka prie sushi ?
Laaabai busiu dekinga uz atsakymus
1. Kazkas rase,kad daro su koncervuotu tunu,sumaiso su majonezu,avokadas,agurkas.. sakykit o ta tuna taip isilgai dedat kaip ir agurkus ar ne ?
2.o ar butinai reik deti wasabi i soja ? ir ar reik i sushi vidu ?
3.Ar reik sushiukus pamirkyt i soja ? ar tik tuos tokius gabaliukus net nezinau kaip jie vadinas ten kaip lasisos file.
4.Kokie ryziai geriau ar tie kiniski ekologiski ar lietuviski kur parasyti irgi kiniski ir lipnus ?
5.Ir koks gerimas tinka prie sushi ?
Laaabai busiu dekinga uz atsakymus
2. Wasabi gali buti dedama tiek i vidu tiek i sojos padaza tiek isvis nededama (skonio reikalas). Jei nigiri sushi tai dedama ant ryziu po zuvies gabaleliu.
3. Yra tam tikru sushi rusiu, kur sojos nepatartina naudoti (pvz. ikura (raudonieji lasisos ikrai), nes ju pagrindas ir taip surus. Svarbiausia sojos padazo paskirtis yra ta, jog zalia zuvis (sashimi) smirda
5. Japonijoje kiek esu buvus sushi restoranuose, tai duoda zalios arbatos matcha nemokamai
QUOTE(bezelea @ 2009 06 09, 06:53)
Taigi... Apie ikrus skraidancios zuvies - kaip ir atsakymo nesulaukiu - tai kitas klausimas - kaip su marinuotu imbieru. Nusipirkau parduotuvej - ir vajaaazau kokia atrava, teko spjaudytis - ir svarbiausia - kad ir Rimyje ir Iki ir Max - tokie patys. Tai is kur normaliu gaut?
o jums teko kazkur pries tai ragaut skanesniu? dauguma mano pazystamu tiesiog nemegsta marinuoto imbiero, gal cia ir yra priezastis be to jis nebutinas valgant sushi, jis tik gerina virskinima
QUOTE(kittychan @ 2009 06 09, 03:35)
o jums teko kazkur pries tai ragaut skanesniu? dauguma mano pazystamu tiesiog nemegsta marinuoto imbiero, gal cia ir yra priezastis be to jis nebutinas valgant sushi, jis tik gerina virskinima
Europos PC Miyako restorane. Man imbieras labai skanu ir jis naudojamas ne tik virskinimui gerinti - o isvalyti burna nuo ankstesniu skoniu pries valgant vis kita gabala, kad pajustum sedevra ir spalvu gama
Tik visa beda, kad jie berods viska isivezineja - tiek zuvi, tiek kitus produktus. Tai kazi ar suzinosi kur jie ta skanu imbiera gauna. Siaip del sportinio intereso dabar einu i vis kita restoraneli - paziureti kur skaniau.
Tai va, bent jau is visu man labiausiai Miyako patiko - dabar aisku pasikeite meistras, tai meniu kitoks daros. O siaip kai buvo japonas - tai gamindavo - nu gali griut negyvas is skonio. Sekantis reidas i Osaka. Dar patiko man salia steik houso (Helios buves) yra virsuj restoranelis, bent jau buvo pries metus - tai ten irgi skanu, ir ten japonas buvo meistras. Reisk kada uzsukt paziureti kaip jie laikos. O siaip imbieras daug kur nelabai - bet tai ka nusipirkau parduotuvej - ne imbieras o kazkokios drozles
QUOTE(bezelea @ 2009 06 09, 09:53)
Europos PC Miyako restorane. Man imbieras labai skanu ir jis naudojamas ne tik virskinimui gerinti - oi svalyti burna nuo skoniu pries valgant vis kita gabala , kad pajustum sedevra ir spalvu gama
Tik visa beda, kad jie berods viska isivezineja - tiek zuvi, tiek kitus produktus. Siaip del sportinio intereso dabar einu i vis kita - paziureti kur skaniau
Tai va, bent jau is visu man labiausiai Miyako patiko - dabar aisku pasikeite meistras, tai meniu kitoks daros. O siaip kai buvo japonas - tai gamindavo - nu gali griut negyvas is skonio. Sekantis reidas i Osaka. Dar patiko man salia steik houso (Helios buves) yra virsuj restoranelis, bent jau buvo pries metus - tai ten irgi skanu, ir ten japonas buvo meistras. Reisk kada uzsukt. O siaip imbieras daugkur nelabai - bet tai ka nusipirkau parduotuvej - ne imbieras o kazkokios drozles
Tik visa beda, kad jie berods viska isivezineja - tiek zuvi, tiek kitus produktus. Siaip del sportinio intereso dabar einu i vis kita - paziureti kur skaniau
Tai va, bent jau is visu man labiausiai Miyako patiko - dabar aisku pasikeite meistras, tai meniu kitoks daros. O siaip kai buvo japonas - tai gamindavo - nu gali griut negyvas is skonio. Sekantis reidas i Osaka. Dar patiko man salia steik houso (Helios buves) yra virsuj restoranelis, bent jau buvo pries metus - tai ten irgi skanu, ir ten japonas buvo meistras. Reisk kada uzsukt. O siaip imbieras daugkur nelabai - bet tai ka nusipirkau parduotuvej - ne imbieras o kazkokios drozles
Jei pirktinis neskanu, galima paciam pasigaminti, tik reikia laiko:
Ingredientai:
2 didelės imbiero šaknys
1 stiklinė ryžių acto
5-7 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
Kaip gaminti:
1.Nulupti imbiero šaknį
2.Supjaustyti imbierą vidutinio dydžio gabalėliais ir pasūdyti
3.Palikti imbierą dubenyje maždaug 30 min.
4.Sudėti imbierą į stiklainį
5.Sumaišyti ryžių actą ir cukrų keptuvėje ir užvirti
6.Užpilti karštą acto ir cukraus mišinį ant imbiero
7.Atvėsinti, tuomet uždenkti dangteliu ir padėti į šaldytuvą
8.Po savaitės imbiero spalva tampa šviesiai rožinė
9.Supjaustyti plonomis riekelėmis ir valgyti
10.Marinuotą imbierą šaldytuve galite laikyti apie mėnesį.
QUOTE(bezelea @ 2009 06 09, 15:53)
Europos PC Miyako restorane. Man imbieras labai skanu ir jis naudojamas ne tik virskinimui gerinti - o isvalyti burna nuo ankstesniu skoniu pries valgant vis kita gabala, kad pajustum sedevra ir spalvu gama.
is dalies sutinku, bet.. daug japonu nemegsta imbiero, todel valgo be jo + jei valgai profesionaliai gaminta sushi su zalia zuvies file (kiekviena zuvis turi subtilu skoni), imbieras praverstu, bet jei gamini sushi namie is tuno su majonezu, tikrai nebutina, tad nebutina imbiero ir pirkti, jei neini i restorana
QUOTE(kittychan @ 2009 06 09, 02:35)
dauguma mano pazystamu tiesiog nemegsta marinuoto imbiero, gal cia ir yra priezastis be to jis nebutinas valgant sushi, jis tik gerina virskinima
o man jis koks skanus as ji viena kartais valgau, kai atidarau saldytuva ir nieko skanaus nerandu
QUOTE(Azazella @ 2009 06 09, 09:03)
Jei pirktinis neskanu, galima paciam pasigaminti, tik reikia laiko:
Ingredientai:
2 didelės imbiero šaknys
1 stiklinė ryžių acto
5-7 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
Kaip gaminti:
Ingredientai:
2 didelės imbiero šaknys
1 stiklinė ryžių acto
5-7 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
Kaip gaminti:
wow, turbut reiks pabandyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 06 09, 19:26)
o man jis koks skanus as ji viena kartais valgau, kai atidarau saldytuva ir nieko skanaus nerandu
man ir skanu, skirtingai nuo sviezio imbiero, kurio nelb megstu