QUOTE(čikuraku @ 2009 12 31, 22:53)
o mums visiskai nepatiko susi, viskas iskeliavo i siuksline tie nori lapai smirda labai jau ir liekam prie tradiciniu karbonadu, bet ryziukai su acto ir cukriuko druskytes misinuku prie mesytes bus vartojami...
O tai nebuvot ragavę sušio? Pirmą kartą ragavot savo gamintus?
O aš per Kalėdas gaminau, taip bijojau, taip bijojau, o gavosi super duper


Gaila fotkių nepadariau

QUOTE(čikuraku @ 2009 12 31, 14:53)
o mums visiskai nepatiko susi, viskas iskeliavo i siuksline tie nori lapai smirda labai jau ir liekam prie tradiciniu karbonadu, bet ryziukai su acto ir cukriuko druskytes misinuku prie mesytes bus vartojami...
Galima gi ir be nori gamint

O aš va vieną draugę konvertavau į sushi mėgėją


Aš tikrų nesu valgiusi...
bet dariau namuose ir pasakykit man, kaip turi gautis tie nori lapai? Jie turi ir likti traskūs, ar suminkštėję? Man jau bevyniojant sušiukus nori pasidare minkštas. Ką ne taip dariau? O gal taip ir turėjo gautis? Šiaip tai skanu buvo... Kaip aš sakau... na kas čiai gali būti neskanaus, kad mesti į šiukšlinę? - ryžiai skanu, lašiša, krevetės, agurkiukas... o nori tai man visai nesmirda...
Na žodžiu nori turi būti minkštas ar traškus?


Na žodžiu nori turi būti minkštas ar traškus?

Traškūs nori negali išlikti, nes jie vien prisigėrę oro drėgmės suminkštėja, net ir nesusilietę su maistu. O apkrovus drėgnais ryžiais, tuo labiau pasidaro minkšti tie lapai, tad viską gerai darėt.
sveikos 
norejau paklaust, tas actas su cukrumi dedamas del skonio ar del geresnio ryziu sukibimo?t.y. ar butinas jis?drauge lygtais be jo dare ir liuks buvo. labai patiko, tai bandysiu pati pirma karta
o tarkim yakatoj kai valgiau, tai neskanu buvo

norejau paklaust, tas actas su cukrumi dedamas del skonio ar del geresnio ryziu sukibimo?t.y. ar butinas jis?drauge lygtais be jo dare ir liuks buvo. labai patiko, tai bandysiu pati pirma karta

Originaliai actas buvo dedamas ir dėl skonio, ir dėl jo antibakterinių savybių. Galima nedėt, žinoma, bet man tada sushis praranda tą specifinį skonį, kurio dažnai norisi. O cukrus padeda tą rūgštumą tik subalansuot, jo turi išvis nesijaust.
Ir kartais restoranuose acto būna per daug pridedama. Man, pvz., patinka, kai vos vos jaučiasi rūgštelė, bet ne per daug.
Ir kartais restoranuose acto būna per daug pridedama. Man, pvz., patinka, kai vos vos jaučiasi rūgštelė, bet ne per daug.
QUOTE(himalaia @ 2010 01 06, 18:04)
Originaliai actas buvo dedamas ir dėl skonio, ir dėl jo antibakterinių savybių. Galima nedėt, žinoma, bet man tada sushis praranda tą specifinį skonį, kurio dažnai norisi.


oj, kaip uzsimaniau sushiuku

nu ka, kaip pirma karta visai puikiai gavosi, gaila nenufotkinau, puolem valgyti
dariau su lasisa ir agurku, kita karta noreciau su tuo filadelfijos suriu pabandyt. to acto neradau pirkt ir tingejau kitur paieskot, tai kitam kartui susirasiu, skanu ir be jo buvo
beje, maciau pirkt vietoj nori kazkokiu keistu permatomu lapu
idomu kas ten per dalykas ir skonis



Jei tie lapai buvo tokie balkšvi

tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:

Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.

tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:

Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.
Taip, matyt matei ryziu popieriu

QUOTE(himalaia @ 2010 01 09, 23:38)
Jei tie lapai buvo tokie balkšvi
tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:
Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.
tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:
Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.
na na kas čia per patiekalas?


sušį namuose daryti jau įgudau tai šeima reikalauja ko nors neįprastesnio


o kaip ten su tuo sūriu darosi? aš bandžiau su rūkytu sūriu, visai įdomus skonis gavosi
