Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukom

Kaip viskas skanu essen.gif thumbup.gif .Kas liko tą imu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 10 kovo 2009 - 20:35
QUOTE(tavo_katyte @ 2009 03 10, 18:49)
patiekiau su bulvytėm ir pomidorų- agurkų- šv. salotų makalioše smile.gif


Salotos bigsmile.gif kaip seniai tokias valgiau rolleyes.gif
Atsakyti
Orkaiteje kepta Didziadante su porais

user posted image

1 didziadante ( tr. levrek, ang. European seabass) arba kita balta zuvis

1 v.s. tarkuoto imbiero

1 citrinos sultys ir zievele

pipirai ir druska

poras

saliero stiebas

2 v.s. aliejaus

Zuvi isvalyti, pasudyti, apiberti pipirais, itrinti imbiera, citrinos zievele ir citrinos sultimis. Porus supjaustyti siaudeliais ir istiesti ant folijos kartu su salieru kotais, paslakstyti druska ir pipirais, bei aliejumi, uzdeti zuvi, vel apkloti porais ir uzdengti folija. Kepti 200C orkaiteje apie 30 min. Pateikti su troskintais porais ir citrina! Lengvas ir gaivus patiekalas!!! Skanaus!!!
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2009 03 10, 21:48)
Orkaiteje kepta Didziadante  su porais



Didziadante - pirma karta girdziu tokia zuvi blink.gif ax.gif Atrodo skaniai rolleyes.gif
Atsakyti
Siandien bandziau gaminti Vengriska guliasa
Gavosi visai skaniai
Aliejuje pakepiau cesnako kelias skilteles po to svoguna kol pagels, dejau kubeliais pjaustyta jautiena, saldziosios paprikos milteliu, ir kitokiu prieskoniu, druskos mesa pakepinau biski. Po to uzpyliau vandeniu ir troskinau. Veliau sudejau pjaustytas morkas, bulves ir paprikas (zalia ir raudona). Dar sauksta miltu ismaisiau vandeni ir supyliau pries gala.
Nuotrauka negrazi, nes nufotkinai likucius. blush2.gif
user posted image
Atsakyti


"Vistiena saldziarugsciame padaze

Reikia:

1 vistos krutineles supjaustytos gabaleliais, apvoliotos miltuose arba krakmole ir apkeptos alieje
2 skilteles cesnako
1 svogunas
1 didele morka
1 didelis svogunas
1 zalia paprika
1 maza skardine ( apei 200ml) konservuotu ananasu
1 stikline vandens
4 v.s. ryziu acto
2 v.s. cukraus
druskos ir pipiru
1 saukstas krakmolo
2 saukstai pomidoru padazo
ryziu garnyrui

Ikaitinti keptuve, ideti susmulkinta cesnaka kol parus. Sudeti ir pakepinti morkas, svoguna ir paprika. Kai apkeps sudeti ananasa ir supilti sirupa is skardines. Supilti vandeni, acta ir cukru ir pomidoru padaza. Patroskinti apie 3-4 min. Krakmola sumaisyti su keliais saukstais salto vandens ir supilti i padaza. Kai sutirstes, sudeti apkepintos vistienos gabalelius ir dar pora minuciu patroskinti. Pateikti su ryziais. "



Norėčiau padėkoti Koruklu
už šį vištienos receptą smile.gif , labai skanu thumbup.gif apsivalgyt galima essen.gif
O štai ir nuotraukėlė
Atsakyti
mmmm skaniai atrodo vistyte essen.gif
Atsakyti
"Keptos krevetės su pomidorais ir fetos sūriu
400 g virtų krevečių
400 g fetos sūrio,
800 g skardinės luptų pomidorų savo sultyse,
0,5 kg bulvių,
2 vidutinių geltonų svogūnų,
2–3 nemažų skiltelių česnakų,
apie 100 ml vandens
žiupsnelio maltų pipirų,
druskos,
alyvuogių aliejaus,
nemenka sauja smulkintų krapų arba plokščialapių petražolių.
Pirmiausia nepridegančioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus. Dažnai maišydami kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet sudėkite nuskustas ir maždaug 2 cm kubeliais supjaustytas bulves. Maišydami bulves kepkite apie 10 minučių, tada įberkite kapotus česnakus ir žiupsnelį pipirų.
Kai bulvės bus vidutiniškai apkepusios, įberkite druskos, įpilkite vandens
Ant burbuliuojančių bulvių iš skardinės sudėkite pomidorus. Juos pasmulkinkite mentele arba šaukšto kraštu. Neuždengtoje keptuvėje mišinys turėtų kepti apie 10 minučių arba kol pradės vos vos tirštėti.
Tuomet laikas įmaišyti krevetes ir sutrupintą fetos sūrį. Keptuvę uždenkite ir kepkite 3– 5 minutes.
Nukėlę nuo ugnies, į troškinį įmaišykite smulkintų žalumynų."


Šį receptą radau viename internetiniame puslapyje irgi išbandžiau, labai skanu
essen.gif , tik užsisvajojus nusipirkau nelukštentų krevečių, o vėliau tingėjau į parduotuvę vėl eit, tai prasikeikiau kol išlukštenau doh.gif , bet rezultatas labai skanus buvo thumbup.gif
Atsakyti
O šis receptas yra kažkurios mamytės, tik mano šiek tiek pakeistas, aš dėjau kalakutienos faršą ir prieš dedant troškinti kukulius kelioms minutėms idėjau į verdantį vandenį, kad šiek tiek apvirtų, troškinant neišsileistų ir išlaikytų savo formą, valgėm su bulvių koše ir daržovių mišraine( pomidorai, agurkai, svogūnų laiškai, grietinė, druska, juodieji pipirai), buvo labai skanu thumbup.gif

Kalakutienos kukuliai troškinti grietinėlėje

500g kalakutienos faršo
2 svogūnai
2 morkos
1 kiaušinis
200g grietinėlės
prieskoniai
pora šaukštų džiuvesėlių

Sutarkuojame morkas ir supjaustome kubeliais svogūnus. Pakepiname keptuveje ir puse sudedam į indą (turi būti su dangčiu).Paruošiame faršą : imušam kiaušinį, įdedam prieskonių, ir pora šaukštų džiuvesėlių. Gerai viską ismaišome. Šlapiomis rankomis formuojame kukulius ir dedame ant svogūnų-morkų.Ir ant viršaus paskleidžiame likusius keptus svogūnus ir morkas,bei užpilame grietinėle.Uždengiame dangčiu ir pašauname į įkaitintą 180 laipsnių temperatūroje orkaitę. Kepame maždaug 30-40 min. Skanaus
Atsakyti
ikristute Sauniai pasidarbavai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulia12 @ 2009 03 11, 01:34)
ikristute Sauniai pasidarbavai  thumbup.gif


Dėkui blush2.gif
Niekaip neprisiruošiau sukelt, pagaliau pasiryžau biggrin.gif , ryt reikės kitas nuotraukas sudėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiiva @ 2009 03 11, 00:27)
Didziadante - pirma karta girdziu tokia zuvi  blink.gif  ax.gif  Atrodo skaniai  rolleyes.gif


Vidurzemio ir Egejo regione labai populiari zuvis, angliskai 'seabass'. Rusiskai skamba panasiai kaip ir Turkiskai bei graikiskai - levrek.
Atsakyti