Kaip viskas skanu .Kas liko tą imu
QUOTE(tavo_katyte @ 2009 03 10, 18:49)
Salotos kaip seniai tokias valgiau
Orkaiteje kepta Didziadante su porais
1 didziadante ( tr. levrek, ang. European seabass) arba kita balta zuvis
1 v.s. tarkuoto imbiero
1 citrinos sultys ir zievele
pipirai ir druska
poras
saliero stiebas
2 v.s. aliejaus
Zuvi isvalyti, pasudyti, apiberti pipirais, itrinti imbiera, citrinos zievele ir citrinos sultimis. Porus supjaustyti siaudeliais ir istiesti ant folijos kartu su salieru kotais, paslakstyti druska ir pipirais, bei aliejumi, uzdeti zuvi, vel apkloti porais ir uzdengti folija. Kepti 200C orkaiteje apie 30 min. Pateikti su troskintais porais ir citrina! Lengvas ir gaivus patiekalas!!! Skanaus!!!
1 didziadante ( tr. levrek, ang. European seabass) arba kita balta zuvis
1 v.s. tarkuoto imbiero
1 citrinos sultys ir zievele
pipirai ir druska
poras
saliero stiebas
2 v.s. aliejaus
Zuvi isvalyti, pasudyti, apiberti pipirais, itrinti imbiera, citrinos zievele ir citrinos sultimis. Porus supjaustyti siaudeliais ir istiesti ant folijos kartu su salieru kotais, paslakstyti druska ir pipirais, bei aliejumi, uzdeti zuvi, vel apkloti porais ir uzdengti folija. Kepti 200C orkaiteje apie 30 min. Pateikti su troskintais porais ir citrina! Lengvas ir gaivus patiekalas!!! Skanaus!!!
QUOTE(Koruklu @ 2009 03 10, 21:48)
Didziadante - pirma karta girdziu tokia zuvi Atrodo skaniai
Siandien bandziau gaminti Vengriska guliasa
Gavosi visai skaniai
Aliejuje pakepiau cesnako kelias skilteles po to svoguna kol pagels, dejau kubeliais pjaustyta jautiena, saldziosios paprikos milteliu, ir kitokiu prieskoniu, druskos mesa pakepinau biski. Po to uzpyliau vandeniu ir troskinau. Veliau sudejau pjaustytas morkas, bulves ir paprikas (zalia ir raudona). Dar sauksta miltu ismaisiau vandeni ir supyliau pries gala.
Nuotrauka negrazi, nes nufotkinai likucius.
Gavosi visai skaniai
Aliejuje pakepiau cesnako kelias skilteles po to svoguna kol pagels, dejau kubeliais pjaustyta jautiena, saldziosios paprikos milteliu, ir kitokiu prieskoniu, druskos mesa pakepinau biski. Po to uzpyliau vandeniu ir troskinau. Veliau sudejau pjaustytas morkas, bulves ir paprikas (zalia ir raudona). Dar sauksta miltu ismaisiau vandeni ir supyliau pries gala.
Nuotrauka negrazi, nes nufotkinai likucius.
"Vistiena saldziarugsciame padaze
Reikia:
1 vistos krutineles supjaustytos gabaleliais, apvoliotos miltuose arba krakmole ir apkeptos alieje
2 skilteles cesnako
1 svogunas
1 didele morka
1 didelis svogunas
1 zalia paprika
1 maza skardine ( apei 200ml) konservuotu ananasu
1 stikline vandens
4 v.s. ryziu acto
2 v.s. cukraus
druskos ir pipiru
1 saukstas krakmolo
2 saukstai pomidoru padazo
ryziu garnyrui
Ikaitinti keptuve, ideti susmulkinta cesnaka kol parus. Sudeti ir pakepinti morkas, svoguna ir paprika. Kai apkeps sudeti ananasa ir supilti sirupa is skardines. Supilti vandeni, acta ir cukru ir pomidoru padaza. Patroskinti apie 3-4 min. Krakmola sumaisyti su keliais saukstais salto vandens ir supilti i padaza. Kai sutirstes, sudeti apkepintos vistienos gabalelius ir dar pora minuciu patroskinti. Pateikti su ryziais. "
Norėčiau padėkoti Koruklu
už šį vištienos receptą , labai skanu apsivalgyt galima
O štai ir nuotraukėlė
mmmm skaniai atrodo vistyte
"Keptos krevetės su pomidorais ir fetos sūriu
400 g virtų krevečių
400 g fetos sūrio,
800 g skardinės luptų pomidorų savo sultyse,
0,5 kg bulvių,
2 vidutinių geltonų svogūnų,
23 nemažų skiltelių česnakų,
apie 100 ml vandens
žiupsnelio maltų pipirų,
druskos,
alyvuogių aliejaus,
nemenka sauja smulkintų krapų arba plokščialapių petražolių.
Pirmiausia nepridegančioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus. Dažnai maišydami kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet sudėkite nuskustas ir maždaug 2 cm kubeliais supjaustytas bulves. Maišydami bulves kepkite apie 10 minučių, tada įberkite kapotus česnakus ir žiupsnelį pipirų.
Kai bulvės bus vidutiniškai apkepusios, įberkite druskos, įpilkite vandens
Ant burbuliuojančių bulvių iš skardinės sudėkite pomidorus. Juos pasmulkinkite mentele arba šaukšto kraštu. Neuždengtoje keptuvėje mišinys turėtų kepti apie 10 minučių arba kol pradės vos vos tirštėti.
Tuomet laikas įmaišyti krevetes ir sutrupintą fetos sūrį. Keptuvę uždenkite ir kepkite 3 5 minutes.
Nukėlę nuo ugnies, į troškinį įmaišykite smulkintų žalumynų."
Šį receptą radau viename internetiniame puslapyje irgi išbandžiau, labai skanu
, tik užsisvajojus nusipirkau nelukštentų krevečių, o vėliau tingėjau į parduotuvę vėl eit, tai prasikeikiau kol išlukštenau , bet rezultatas labai skanus buvo
400 g virtų krevečių
400 g fetos sūrio,
800 g skardinės luptų pomidorų savo sultyse,
0,5 kg bulvių,
2 vidutinių geltonų svogūnų,
23 nemažų skiltelių česnakų,
apie 100 ml vandens
žiupsnelio maltų pipirų,
druskos,
alyvuogių aliejaus,
nemenka sauja smulkintų krapų arba plokščialapių petražolių.
Pirmiausia nepridegančioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus. Dažnai maišydami kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet sudėkite nuskustas ir maždaug 2 cm kubeliais supjaustytas bulves. Maišydami bulves kepkite apie 10 minučių, tada įberkite kapotus česnakus ir žiupsnelį pipirų.
Kai bulvės bus vidutiniškai apkepusios, įberkite druskos, įpilkite vandens
Ant burbuliuojančių bulvių iš skardinės sudėkite pomidorus. Juos pasmulkinkite mentele arba šaukšto kraštu. Neuždengtoje keptuvėje mišinys turėtų kepti apie 10 minučių arba kol pradės vos vos tirštėti.
Tuomet laikas įmaišyti krevetes ir sutrupintą fetos sūrį. Keptuvę uždenkite ir kepkite 3 5 minutes.
Nukėlę nuo ugnies, į troškinį įmaišykite smulkintų žalumynų."
Šį receptą radau viename internetiniame puslapyje irgi išbandžiau, labai skanu
, tik užsisvajojus nusipirkau nelukštentų krevečių, o vėliau tingėjau į parduotuvę vėl eit, tai prasikeikiau kol išlukštenau , bet rezultatas labai skanus buvo
O šis receptas yra kažkurios mamytės, tik mano šiek tiek pakeistas, aš dėjau kalakutienos faršą ir prieš dedant troškinti kukulius kelioms minutėms idėjau į verdantį vandenį, kad šiek tiek apvirtų, troškinant neišsileistų ir išlaikytų savo formą, valgėm su bulvių koše ir daržovių mišraine( pomidorai, agurkai, svogūnų laiškai, grietinė, druska, juodieji pipirai), buvo labai skanu
Kalakutienos kukuliai troškinti grietinėlėje
500g kalakutienos faršo
2 svogūnai
2 morkos
1 kiaušinis
200g grietinėlės
prieskoniai
pora šaukštų džiuvesėlių
Sutarkuojame morkas ir supjaustome kubeliais svogūnus. Pakepiname keptuveje ir puse sudedam į indą (turi būti su dangčiu).Paruošiame faršą : imušam kiaušinį, įdedam prieskonių, ir pora šaukštų džiuvesėlių. Gerai viską ismaišome. Šlapiomis rankomis formuojame kukulius ir dedame ant svogūnų-morkų.Ir ant viršaus paskleidžiame likusius keptus svogūnus ir morkas,bei užpilame grietinėle.Uždengiame dangčiu ir pašauname į įkaitintą 180 laipsnių temperatūroje orkaitę. Kepame maždaug 30-40 min. Skanaus
Kalakutienos kukuliai troškinti grietinėlėje
500g kalakutienos faršo
2 svogūnai
2 morkos
1 kiaušinis
200g grietinėlės
prieskoniai
pora šaukštų džiuvesėlių
Sutarkuojame morkas ir supjaustome kubeliais svogūnus. Pakepiname keptuveje ir puse sudedam į indą (turi būti su dangčiu).Paruošiame faršą : imušam kiaušinį, įdedam prieskonių, ir pora šaukštų džiuvesėlių. Gerai viską ismaišome. Šlapiomis rankomis formuojame kukulius ir dedame ant svogūnų-morkų.Ir ant viršaus paskleidžiame likusius keptus svogūnus ir morkas,bei užpilame grietinėle.Uždengiame dangčiu ir pašauname į įkaitintą 180 laipsnių temperatūroje orkaitę. Kepame maždaug 30-40 min. Skanaus
ikristute Sauniai pasidarbavai
QUOTE(rimulia12 @ 2009 03 11, 01:34)
ikristute Sauniai pasidarbavai
Dėkui
Niekaip neprisiruošiau sukelt, pagaliau pasiryžau , ryt reikės kitas nuotraukas sudėt
QUOTE(Vaiiva @ 2009 03 11, 00:27)
Didziadante - pirma karta girdziu tokia zuvi Atrodo skaniai
Vidurzemio ir Egejo regione labai populiari zuvis, angliskai 'seabass'. Rusiskai skamba panasiai kaip ir Turkiskai bei graikiskai - levrek.