Šiandien netikėtai gavosi kiniški pietūs.
Kinietiška sriubytė:
4 šaukštuose aliejaus pakepinti 100 gr. juostelėmis pjaustytos liesos kiaulienos ir 2 smulkintus svogūnus kol gražiai paruduos. Suberti ir 5 min. pakepinti 225 gr. pjaustyto kiniško kopūsto ir 2 šaukštelius cukraus. Pilti į puodą, užpilti 5 puodeliais vištienos sultinio (kadangi man jo pritrūko, tai dariau per pusę su jautienos sultiniu - skanu), įpilti 3 šaukštus sojos padažo, pagal skonį druskos ir pipirų. Užvirus sumažinti ugnį ir virti 20 minučių. Šauktą miltų sumaišyti su trupučiu vandens, supilti į sriubą ir pakaitinti kol pradės tirštėti.
Ir kiauliena kinietiškai:
Sprandinę supjausčiau juostelėmis ir užpyliau sojos padažu.
Mesą palikau marinuotis.
Supjausčiau plonomis juostelėmis 2 morkas, 1 žalią papriką - kiek stambiau, konservuotų ananasų.
Pirmiausia apkepinam morką (juostelės neturi visiškai suminkštėti - tokios pusiau minkštos), tada įmetam papriką ir prieš pat pabaigą - konservuotus ananasus. Taigi daržovęs apkepinam, atidedam į šoną.
Mėsytę, pasimarinavusią sojos padaže, apvoliojam krakmolo ir miltu mišinyje ir apkepinam iki traškumo.
Kol mesytė kepa, gaminam
PADAŽĄ : imam apie 0,5 stiklinės kečupo, tada įpilam ten apie 1 arbatinį šaukštelį cukraus, balzamiko acto.
Kai mėsą iškepam, verčiam į keptuvę apkeptas daržoves bei padažą. Troškiname viską sumaišius 10 min. Patiekiame su ryžiais.