Neryte, tavo blyneliai
O mes šiandien valgėme sveikus skanius pietus - Žuvies filė su plutele 4 porcijoms:4 menkės filė (maždaug po 150g)
citrinų sulčių
2 v.š. maltų džiūvėsėlių
2 v.š. miltų
puse šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
druskos, pipirų
1 kiaušinio baltymas
čiobreliai (aš naudojau baziliką)
šlakelis aliejaus skardai patepti
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir vos vos patepti alyvuogių aliejumi.
Citrinų sultimis apšlakstyti filė. Gilioje lėkštėje sumaišyti džiūvėsėlius, miltus, paprikų miltelius, čiobrelius, citrinos žievelę, druską bei pipirus.
Išplakti kiaušinio baltymą. Kiekvieną gabaliuką pamirkyti baltymo plakinyje, paskui pavolioti sausame mišinyje ir dėti ant skardos.
Kepti maždaug 7 minutes, kol gražiai apskrus, tada atsargiai apversti žuvies gabaliukus ir dar kepti 6-7 minutes. Iškepusią žuvį pabarstyti čiobreliais.
Mes valgėme su ryžiais ir daug įvairių daržovių Žuvytė tikrai labai skani, minkšta su traškia plutele. Niam.