Veganiškas troškinys:
pakepinau svogūnus aliejuj, sudėjau supjaustytas ir šiek tiek pamarinuotas sojos padaže ir druskoje su čiobreliais bulves (keturias) ir morkas (dvi), šiek tiek apvirtus brokolius (pusę), įpyliau ~pusę stiklinės vandens, kuriame virė brokoliai, ir troškinau apie dešimt minučių, tada įkrėčiau kelis šaukštus konservuotų pomidorų, įspaudžiau česnaką, įdėjau šiek tiek konservuotų pievagrybių ir viriau, kol išvirė bulvės, valgiau su šaukštu saldaus čili padažo
labai noriu suzinot, kiek laiko reikia kept vedarus ir kokioje temperaturoje?
manasis nevalgo vedaru vien delto kaip jie atrodo, galvoju, gal galima juos kaip nors "uzkept" "apdengt" nematytu vaizo ir valgytu ir skanu butu
manasis nevalgo vedaru vien delto kaip jie atrodo, galvoju, gal galima juos kaip nors "uzkept" "apdengt" nematytu vaizo ir valgytu ir skanu butu
QUOTE(Jaskolka @ 2009 03 08, 00:12)
labai megstu tokius troskinukus!!! sKANUMELİS!!!
QUOTE(Koruklu @ 2009 03 07, 22:04)
labai megstu tokius troskinukus!!! sKANUMELİS!!!
ir man labai patiko nors improvizavau
QUOTE(Geiša @ 2009 03 07, 21:12)
Norėčiau bandelių, seniai bevalgiau
QUOTE(Jaskolka @ 2009 03 07, 22:12)
Veganiškas troškinys:
Puikus troškinukas
Mėgstu viską, kas su brokoliais
Murkee1,
Vėdarus reikia kepti įkaitusioje orkaitėje.150-180.C.
Kepimo laikas1val.tai,tikrai užteks.{pagaliau reikia stebėti,kaip gražiai iškepa.
Vėdarų negalima paslėpti,jie toks patiekalas,kad vis vien matysis.
Žina,žmonių,krie nemėgsta vėdarų,jie neperneša kvapo.
Gal galima,apipilti grietinės padažu,tuomet jie nesimatys.
Vėdarus reikia kepti įkaitusioje orkaitėje.150-180.C.
Kepimo laikas1val.tai,tikrai užteks.{pagaliau reikia stebėti,kaip gražiai iškepa.
Vėdarų negalima paslėpti,jie toks patiekalas,kad vis vien matysis.
Žina,žmonių,krie nemėgsta vėdarų,jie neperneša kvapo.
Gal galima,apipilti grietinės padažu,tuomet jie nesimatys.
QUOTE(ziwka @ 2009 03 08, 02:53)
na,jau kaip mėgstu bulvines bandeles
Taip, tikrai labai skanu ir aš labai mėgstu...Bet- skanu būtent taip, kaip parodyta-su riebiu ir sočiau padažu. O tą leisti sau galiu retai. Ir dėl sveikatos, ir dėl tukimo nuo riebalų ir kalorijų...... Taip, kad dažniausiai tik pasigrožiu tuo skanėstu, bet "neužsikabinu".
O bandelės tikrai superinės.
QUOTE(Jaskolka @ 2009 03 07, 22:12)
Veganiškas troškinys:
QUOTE(murkee1 @ 2009 03 07, 22:21)
labai noriu suzinot, kiek laiko reikia kept vedarus ir kokioje temperaturoje?
manasis nevalgo vedaru vien delto kaip jie atrodo, galvoju, gal galima juos kaip nors "uzkept" "apdengt" nematytu vaizo ir valgytu ir skanu butu
manasis nevalgo vedaru vien delto kaip jie atrodo, galvoju, gal galima juos kaip nors "uzkept" "apdengt" nematytu vaizo ir valgytu ir skanu butu
Gali iskepri vedarus kaip ir priklauso, o pries patiekdama isimti bulvu ar mesos mase is paciu zarnu
BLYNELIAI SU OBUOLIU - RAZINU PADAZU
Blyneliams reikia: kiausinio, obuolio, grietines, miltu, vandens, kepimo milteliu, druskos, cukraus, slakelis aliejaus.
Padazui: obuoliu, razinu, sviesto, cukraus, cinamono, brendzio.
Blynus kepame sumaisius visus isvardintus produktus, obuolius sutarkuojame per smulkia tarka. Kepame ant keptuves su slakeliu aliejaus.
Padaza darome taip: obuolius nulupame ir supjaustome gabaleliais, razinas jei kietos ismirkome, as nemirkiau, nes buvo minkstutes, taigi obuolius, razinas, cukru pakepiname ant sviesto, kol cukrus prades kristalizuotis, iberiame cinamono, po to ipilame brendzio ir kai alkoholis isgaruoja padazas jau yra paruostas.
Tiesa, originaliam recepte reikia deti rudaji cukru, as neturejau tai dejau balta. Blynelius patiekti su obuoliu - razinu padazu, apibarstyti su cukraus pudra. Originaliame recepte reiktu ir plaktos grietineles prie siu blyneliu.
Blyneliams reikia: kiausinio, obuolio, grietines, miltu, vandens, kepimo milteliu, druskos, cukraus, slakelis aliejaus.
Padazui: obuoliu, razinu, sviesto, cukraus, cinamono, brendzio.
Blynus kepame sumaisius visus isvardintus produktus, obuolius sutarkuojame per smulkia tarka. Kepame ant keptuves su slakeliu aliejaus.
Padaza darome taip: obuolius nulupame ir supjaustome gabaleliais, razinas jei kietos ismirkome, as nemirkiau, nes buvo minkstutes, taigi obuolius, razinas, cukru pakepiname ant sviesto, kol cukrus prades kristalizuotis, iberiame cinamono, po to ipilame brendzio ir kai alkoholis isgaruoja padazas jau yra paruostas.
Tiesa, originaliam recepte reikia deti rudaji cukru, as neturejau tai dejau balta. Blynelius patiekti su obuoliu - razinu padazu, apibarstyti su cukraus pudra. Originaliame recepte reiktu ir plaktos grietineles prie siu blyneliu.
Pasirodysiu ir as su savo gamniais
Varskes apkepas
Lyg ir nieko ipatingo, bet buvo skanu
Varske
Kiausiniai
Manai
Pienas
Cukrus, vanilinis cukrus
Sviestas
Varske gerai istrinti su kiausiniu tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Istirpinti sviesta supilti i varske. piena truputi pasildyti ir uzpilti juo manu kruopas, kad pabrinktu, sudeti i varske ir gerai ismaisyti. Balrymus isplakti iki purumo ir atsargiai imaisyti i varske. Visa mase supilti i kepimo inda patepta sviestu, kepti 200C karstyje apie 30-35 min. Skanaus.
Valgem su saldytom avietem
Papildyta:
Sprandines kepsniukas
Sprandine supjausciau kepsniukais, pamusiau, suprieskoniavau prieskoniais kiaulienai, kepsniams, cesaku, baziliku ir palaikiau apie 3 valandas. Tada valiojau dziuvesiuose, plaktame kiausinyje ir kepiau keptuveje. Valgem su bulviu kose ir marinuotais burokeliais.
Padazui pakepinau smulkiai pjaustyta svoguna, tarkuotus pievagrybius. kai pradejo skrudeti ipyliau truputi vandens ir patroskinau. sieka tiek pasudziau r papipirinau. Galiausiai dubenelyje sumaisiau saukta grietines ir sauksta majonezo, itarkavau fermentinio surio ir supyliau i keptuve su svogunais i grybais. Kai gerai uzvire isjungiau ir pagardinau krapais. man sitas padaziukas tinka ir su mesos kepsniais ir su kepta zuvim
Oi kazkodel sumete i viena zinute viska
Bet gal suprasite
Varskes apkepas
Lyg ir nieko ipatingo, bet buvo skanu
Varske
Kiausiniai
Manai
Pienas
Cukrus, vanilinis cukrus
Sviestas
Varske gerai istrinti su kiausiniu tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Istirpinti sviesta supilti i varske. piena truputi pasildyti ir uzpilti juo manu kruopas, kad pabrinktu, sudeti i varske ir gerai ismaisyti. Balrymus isplakti iki purumo ir atsargiai imaisyti i varske. Visa mase supilti i kepimo inda patepta sviestu, kepti 200C karstyje apie 30-35 min. Skanaus.
Valgem su saldytom avietem
Papildyta:
Sprandines kepsniukas
Sprandine supjausciau kepsniukais, pamusiau, suprieskoniavau prieskoniais kiaulienai, kepsniams, cesaku, baziliku ir palaikiau apie 3 valandas. Tada valiojau dziuvesiuose, plaktame kiausinyje ir kepiau keptuveje. Valgem su bulviu kose ir marinuotais burokeliais.
Padazui pakepinau smulkiai pjaustyta svoguna, tarkuotus pievagrybius. kai pradejo skrudeti ipyliau truputi vandens ir patroskinau. sieka tiek pasudziau r papipirinau. Galiausiai dubenelyje sumaisiau saukta grietines ir sauksta majonezo, itarkavau fermentinio surio ir supyliau i keptuve su svogunais i grybais. Kai gerai uzvire isjungiau ir pagardinau krapais. man sitas padaziukas tinka ir su mesos kepsniais ir su kepta zuvim
Oi kazkodel sumete i viena zinute viska
Bet gal suprasite
Jautienos didkepsniai
Jautiena pamusti peiliu,citrinos,pipiru,druskos,mairuno,rozmarino ir uzpilti raudonu vynu,kelias val. marinuoti,Kepiau grilli
Jautiena pamusti peiliu,citrinos,pipiru,druskos,mairuno,rozmarino ir uzpilti raudonu vynu,kelias val. marinuoti,Kepiau grilli