QUOTE(Sentinel @ 2009 03 04, 22:40)
Merginos, turiu idėją, tik bijau,kad gal nesigaus
Sakykim,jei nusipirkčiau sluoksniuotos mielinės tešlos ir ja iškločiau kepimo formą,o vidun dėčiau faršą,grybus ir pan,bei ant viršaus vėl mieline ta tešla uždengčiau? Ala pyragas,bet nepyragas.Kaip manot, ta tešla tiktų?Ačius
Tiktų
viršų geriau aptept kiaušinio tryniu
ir patarčiau keptuvėj truputį pakept tai ką dėsi įdarui (faršas, svogūnai ir t.t).
O aš noriu parodyt MANŲ KRUOPŲ APKEPĄ. Dariau pagal receptą rastą internete. Norėjau ko nors saldesnio, bet neturėjau varškės (labai mėgstu varškės apkepą
) ir radau neblogą receptėlį. Foto gal ir nepergeriausia, bet buvo skanu.
RECEPTAS:
1 stiklinė manų kruopų,1 stiklinė cukraus,1 stiklinė miltų,1 stiklinė grietinės,2 kiaušiniai,100 g sviesto ar margarino,2a.š.kepimo miltelių,druskos,vanilės.
GAMINIMAS:Sviestą ištirpinti.Kiaušinius išplakti su cukrumi.Palaipsniui sudėti visus ingredientus.Palikti 0,5 val.,kad išbrinktų manai.Sudėti į kepimo formą ir kepti iki 170° C įkaitintoje orkaitėje,kol gražiai apskrus(apie 3040 min.). Valgiau su vyšnių uogiene.
Nuo manęs: neturėjau ir grietinės
tai pyliau pieno, maždaug tiek, kiek skystumo duotų grietinė. O kai prapjoviau apkepą, po poros valandų labai sukietėjo 'pliki' kraštai, tai mano manymu tešla buvo per tiršta, reikėjo daugiau pieno pilt.
Papildyta:
P.S. man patiko tai, kad apkepas toks trapus gaunas. Nes receptai kai apkepas kepamas iš manų košės,manęs nesužavėjo