SALDZIARUGSTE KIAULIENA is zurnalo KVIECIU PRIE STALO
600G kiaulienos kumpio, 4 konservuotu ananasu griezineliai, 2-3 svogunai, 2 morkos, 1 paprika, 2 cesnako skilteles, 1 arbatinis saukstelis sutarkuoto šviezio imbiero, 3 saukstai soju padazo, 2 saukstai vyno acto, 150 ml ananasu sirupo is konservu, 2-3 saukstai kecupo, 1 a. s. druskos, baziliku lapeliu papuosimui, aliejaus kepimui.
kiauliena supjaustome gabaliukais, ipilame soju padazo, vyno acto, iberiame druskos, imbiero, susmulkinto cesnako ir marinuojame 1 val. susmulkintus ananasus, svogūnus, morkas ir paprika pakepame keptuveje su aliejumi. marinuota mesa taip pat pakepame su aliejumi. darzoves ir mesa sudedame i puoda , uzpilame ananasu sirupu jei reikia ipilame truputi vandens ir troskiname ant nedideles ugnies, kol suminksteja mesa. baigdami troskinti ipilame kečupo. patiekiant papuosti baziliku.
ems valgem su ryziais. skanaus
Papildyta:ir dar vienas patiekaliukas iš zurnaliuko Kvieciu prie stalo
KIAULIENA SU VOVERAITEMIS ( As ju neturejau naudojau pievagrybius)
700 g neriebios kiaulienos, 1 l svieziu voveraiciu- pievagrybiu, 1 svogunas, 2 morkos, 100g sviesto, 3 saukstai grietines, 1 sauksats miltu, truputi pipiru, lauru lapu, gabalelis salieru arba petrazoliu saknies, svogunu laisku, krapu.
Kiauliena supjaustome kubeliais ir pakepiname su 1/2 sviesto(50g). tada sudedame susmulkinta svoguna, sutarkuotas morkas ir dar pakepame. viska sudedame i puoda, uzpilame nedaug vandens, pridedame druskos, prieskoniu ir troskiname. nuvalytas voveraites ( pievagrybius) pakepame keptuveje su likusiu sviestu ir trupuciu druskos. kai troskinama mesa suminksteja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, susmulkintus svogunu laiskus, krapus, supilame grietine. uzviriname , isjungiame ir 10 min palaikome uzdengta. patiekiame su virtom bulvem ar kas ka megsta.