Ateinu ir as su velyva vakariene
Kibinai
200 g grietines,
200g sviesto arba kepiniu margarino
1 kiausinis
600-700g miltu
druskos
1kg mesos (pagal pageidavima, as dazniausiai kepu su kiaulienos mente arba kryzmine, bet kad nebutu labai "kuda")
2 dideli svogunai
apie 150ml sultinio i mesa (galima pilti kefyra)
druskos, pipiru, kitu prieskoniu
kiausinis i mesa
Pirmiausia smulkiai susipjaustome (sukapojame mesyte), svogunus supjaustome nedideliais kubeliais ir pakepinam siek tiek, praausus sudedam i mesa, imusam kiausini, supilam sultini, padruskinam, papipirinam ir padedam marinuotis
Darome tesla. I miltus sutarkuojame sviesta, sugniauzom pirstais trupinius, padarom duobute ir supilam grietine, imusam kiausini, dedam druskos ir suminkome tesla. Tesla dedam i saldytuva 1 val.
Tesla kocioti ir kibinus formuoti patartina kuo greiciau, kad tesla nespetu labai susilti, nes tada gaunasi kreivi kibinai Pries kepant kibinus apteplioti plaktu kiausiniu.
Man gavosi 22 kibiniukai
Imesiu toki ukiska patiekala, ukiskai pateikta , nes labai staiga reikejo valgyti Belekokia mesyte ir su kaulais ir be ju gabaliukais sudejau i puoda, pora morkyciu imeciau del spalvos, druskos, dideli svoguna pusziedziais supjaustyta, keturias skiltis cesnako, pipiru visokiu, vandens pyliau labai nedaug, mesos neapseme, tada troskinau apie pusvalandi, po to sudejau ant virsaus bulvesir toliau troskinau, kol tik baige isgaruoti vanduo, tada ant virsaus dar uzmeciau s.r. sonines spirguciu del kvapo , krapu, dar siek tiek puode pakepe ir vsio.
O jau tu saltibarstuku salia kaip noreciau
Musu vakariene greitai paruosiama:
Vistiena su veziu uodegelem ir
bulgur kruopomis(panasiai kaip mieziu kruopos)
500g vistos krutineles
250 g veziu uodegeles
0,1 cl balto vyno
2 saukstai bio darzoviu sultinio
250 g grietines
cayenno pipiru
druskos,juoduju pipiru
Krutinele supjaustyti kubeliais ir druska,pipirais pabarstyti.
Vistiena apkepti,uzpilti vynu,sudeti veziu uodegeles,grietine,
darzoviu sultini,ir pagal skoni cayenno pipiru
Vistiena su veziu uodegelem ir
bulgur kruopomis(panasiai kaip mieziu kruopos)
500g vistos krutineles
250 g veziu uodegeles
0,1 cl balto vyno
2 saukstai bio darzoviu sultinio
250 g grietines
cayenno pipiru
druskos,juoduju pipiru
Krutinele supjaustyti kubeliais ir druska,pipirais pabarstyti.
Vistiena apkepti,uzpilti vynu,sudeti veziu uodegeles,grietine,
darzoviu sultini,ir pagal skoni cayenno pipiru
addicted Vau kaip egzotiskai skamba ir kaip paragauciau
Sveikutes vis ikisu nosyte pas jus pasisemti kokiu nors naujoviu labai jus visos sunuoles vakar bandziau SONATINOS receptuka,KIAUSINIO-FARSO VYNIOTINI.tesiog paska,paprastas ir labai skanus visi isgyre kam daviau paragauti.DIDELIS ACIU
Mano vištiena.Labai ją mėgstu.Vištienos gabaliukus marinuoju su Santa Marija prieskoniais.Po to kiekvieną gabaliuką mirkau į kiaušinio plakinį ir vėliau į krakmolą.Kepu gerai įkaitintame aliejuje, aliejaus turi būti nemažai
Cukinija ir morkos apibarstytos prieskoniais ir užkeptos ant grotelių orkaitėje.Aliejaus biški užpyliau
Garnyrui vinigretas.Ima bliūdą, didelį bliūdą Dedam> virtos bulvės kubeliais,virti burokėliai kubeliais,rauginti kopūstai,virtos pupelės,raugintas agurkas kubeliais,svogūnas smulkintas,poras,viską sumaišom su aliejumi Niam...
O čia dar burokėliai troškinti su grybais.Virtus burokėlius tarkuojame, džiovintus grybus verdame.Kai išverda susmulkiname, pripjaustome daug svogūnų, apkepame kartu su grybais.Kai svogūnai suminkštėja dedame burokus ir troškiname, neilgai Dedame cukraus,druskos,pipirų,citrinos sulčių biški.
Cukinija ir morkos apibarstytos prieskoniais ir užkeptos ant grotelių orkaitėje.Aliejaus biški užpyliau
Garnyrui vinigretas.Ima bliūdą, didelį bliūdą Dedam> virtos bulvės kubeliais,virti burokėliai kubeliais,rauginti kopūstai,virtos pupelės,raugintas agurkas kubeliais,svogūnas smulkintas,poras,viską sumaišom su aliejumi Niam...
O čia dar burokėliai troškinti su grybais.Virtus burokėlius tarkuojame, džiovintus grybus verdame.Kai išverda susmulkiname, pripjaustome daug svogūnų, apkepame kartu su grybais.Kai svogūnai suminkštėja dedame burokus ir troškiname, neilgai Dedame cukraus,druskos,pipirų,citrinos sulčių biški.
Elena,skaniai tavo vistyte ir grilintos darzoves atrodo
ir burokeliu noreciau
Sroves ukiska vakariene seiles varva
laputes33 kibinai
ir burokeliu noreciau
Sroves ukiska vakariene seiles varva
laputes33 kibinai
QUOTE(čikuraku @ 2009 03 02, 19:28)
QUOTE(Renatina @ 2009 03 02, 15:47)
atrodo puikiai , o gal galetum truputi pakomentuoti,ar skanus pakeptas konservuotas tunas?
atrodo man irgi graziai, bet as viena kart dariau ir viska issiunciau i siuksline...siulau pabandyt nedaug pasidaryt, gal jums bus skanu, nes man tai
atrodo puikiai , o gal galetum truputi pakomentuoti,ar skanus pakeptas konservuotas tunas?
atrodo man irgi graziai, bet as viena kart dariau ir viska issiunciau i siuksline...siulau pabandyt nedaug pasidaryt, gal jums bus skanu, nes man tai
esu bandziusi tuna is skardines naudoti ant jau paruostu makaronu su padazu - tuomet man buvo skanu, jis isliko sultingas, kvapnus, neprarado savito skonio.
nesiryztu jo kepinti
Papildyta:
QUOTE(irute1984 @ 2009 02 25, 20:14)
Sian gaminau ziemaiciu blynus, labai skanus gavosi
davei puikia minti, bet as suformavau kiek per didelius ir ne taip skaniai jie man valgesi... tikrai,taip buna,kaip pvz.mama turi megstamiausia sidabrini sauksteli ir tik juo ismaisyta kava skaniausia Lygindama su sauksteliu juokauju,zinoma, bet jei buciau padariusi kokia 1-2 ismierom mazesnius, malonumas akims butu kur kas didesnis.. va pamoka
o receptas sis puikus, klasikinis , mums prie blynuku labai tiko grietinelinis grybuku padazas.
Nu ka, jungiuosi ir as. atleiskit uz nekokybiska vaizda, sunkiom remonto salygom gyvename
Taigi mano vistienos diplomatas truputi patobulintas:
800gr vistienos file
du pomidorai didesni (pjaustom ziedais)
4 bulves (plonais ziedukais)
olandisko surio (cia kas kiek megsta)
du svogunai (pjaustom ziedais)
dvi paprikos (raudona ir geltona) (pjaustom siaudeliais)
150gramu keptu sampinjonu (smulkiai pjaustytu)
vistienos file supjaustom gabaliukais, isvoliojam vistienos prieskoniuose ir majoneze uzmarinuojam. paliekam valandai, o tuo metu supjaustom kitus ingridientus.
ant aliejum isteptos skardos sluoksniuojam tokia tvarka:
puse vistienos file
pomidorai (pomnidorus istepliojame dar truputi majonezu)
bulves
grybai
likusi vistiena
svogunai
paprikos
i pabaiga dedame sutarkuota suri, sumaisyta su dziovintais krapais. Skanaus
Taigi mano vistienos diplomatas truputi patobulintas:
800gr vistienos file
du pomidorai didesni (pjaustom ziedais)
4 bulves (plonais ziedukais)
olandisko surio (cia kas kiek megsta)
du svogunai (pjaustom ziedais)
dvi paprikos (raudona ir geltona) (pjaustom siaudeliais)
150gramu keptu sampinjonu (smulkiai pjaustytu)
vistienos file supjaustom gabaliukais, isvoliojam vistienos prieskoniuose ir majoneze uzmarinuojam. paliekam valandai, o tuo metu supjaustom kitus ingridientus.
ant aliejum isteptos skardos sluoksniuojam tokia tvarka:
puse vistienos file
pomidorai (pomnidorus istepliojame dar truputi majonezu)
bulves
grybai
likusi vistiena
svogunai
paprikos
i pabaiga dedame sutarkuota suri, sumaisyta su dziovintais krapais. Skanaus
QUOTE(Elena @ 2009 03 03, 10:59)
Garnyrui vinigretas.Ima bliūdą, didelį bliūdą Dedam> virtos bulvės kubeliais,virti burokėliai kubeliais,rauginti kopūstai,virtos pupelės,raugintas agurkas kubeliais,svogūnas smulkintas,poras,viską sumaišom su aliejumi Niam...
O čia dar burokėliai troškinti su grybais.Virtus burokėlius tarkuojame, džiovintus grybus verdame.Kai išverda susmulkiname, pripjaustome daug svogūnų, apkepame kartu su grybais.Kai svogūnai suminkštėja dedame burokus ir troškiname, neilgai Dedame cukraus,druskos,pipirų,citrinos sulčių biški.
[/color]
Kaip primena kaledas!!! As vakar nusipirkau maisa burokeliu, tai siandien taip pat kursiu burokeliu tema!!! Labai jau juos megstu!!! O dar kai cia taip skaniai atrodo....
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 02, 19:05)
Neryte
o Elenos vinigreto kaip norec