Darzoviu sriuba su pikantisku suriu
reikes: ketvirtadali sviezio kopusto, vidutine morka, 2 svogunai, 4 bulves, indelis pikantisko surelio,2 sultinio kubeliai, 1l. vandens, 50g. sviesto, krapu.
darbo eiga: Bulves nuskutam, nuplaunam, supjaustom kubeliais. Ir suberiam i verdanti vandeni,poto kubeliais supjaustome kopusta irgi imetame i verdanti vandeni. Morka ir svoguna susmulkinam pakepinam su sviestu ir supilam i sriuba kol darzoves suminkstes poto imetam sultinio kubeliu, pikantiskio surelio ir pabarstome krapais.
Vakar pamušiau, pamarinavau mėsytę, šiandien į kiaušinius, į miltus ir į keptuvę. išsiviriau morkytes ir pupelės, sudėjau į keptuvę, prieskonių troškintoms daržovėms, vandens užpyliau ir ant mažos ugnies troškinau, paskui įdėjau pomidorų padažo ir dar truputį patroškinau .
Vakar kepiau vištieną saldžiarūgščiame padaže kur su ananasais, neatsimenu tiksliai pagal kurią SM Gavosi labai dėkinga už idėją, nebereiks daugiau pirkt jokių Uncle Bens'ų - bet iškilo tokia problema - kepant vištienos gabaliukus taip šaudė aliejus, kažkokia nesąmonė buvo, dar taip nėr buvę, tai va ir galvoju gal kad mėsa krakmole pavoliota buvo keptuvė sausa, vištiena normaliai marinuota, aliejus ir ne naujas...
Aš tai nemoku vėdarų kept, man jie susprogsta ir badau ir viską darau ale nepadeda, vyras uždraudė juos kept - sakė baik trobas smardint
Skanu man vėdarai
Skanu man vėdarai
QUOTE(davija @ 2009 03 01, 14:28)
Aš tai nemoku vėdarų kept, man jie susprogsta ir badau ir viską darau ale nepadeda, vyras uždraudė juos kept - sakė baik trobas smardint
Skanu man vėdarai
Skanu man vėdarai
Tikriausiai sprogsta todel, kad idaro per daug ideta
o vedarus tai ir mes megstam, su grietines ir sonines padazu
Sekmadienio pusryčiai - kepti varškėčiai.
700 g. varškės
100 g. miltų (dažniausiai dedu tiek, kad prie rankų neliptų)
1 kiaušinis
3 šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos ir vanilinio cukraus.
Kiaušinį gerai išplakam su cukrumi, druska ir vanilinu, dedam varškę, išmaišom, suberiam miltus ir suminkom tešlą. Gausiai pabėrę miltų iškočiojame tešlą ir supjaustome norimom formom. Kepam gerai įkaitintoj keptuvėj.
700 g. varškės
100 g. miltų (dažniausiai dedu tiek, kad prie rankų neliptų)
1 kiaušinis
3 šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos ir vanilinio cukraus.
Kiaušinį gerai išplakam su cukrumi, druska ir vanilinu, dedam varškę, išmaišom, suberiam miltus ir suminkom tešlą. Gausiai pabėrę miltų iškočiojame tešlą ir supjaustome norimom formom. Kepam gerai įkaitintoj keptuvėj.
QUOTE(Briliantas @ 2009 03 01, 13:21)
Vedarai .... sutarkuojam bulves, idejau daug svoguno, vegetos, pipiru ir krapu....ir pora kiausiniu, viska sumaisiau ir sukisau i plonas zarnas...
apsivalgymas taip ir norisi skambint mamai kad iskeptu vedaru ir lauktu musu atvaziuojant pati nedrystu ju daryt, nes man kazkaip sudetingai atrodo kai tos zarnos tokiois slidzios
Vedarus megstu bet tik plonu zarnu, o storu ne
QUOTE(Baisa @ 2009 03 01, 14:16)
Sekmadienio pusryčiai - kepti varškėčiai.
labai skaniai atrodo
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 28, 13:59)
merginos jei nededat receptu tai kam dedat nuotraukas? parodyt ka valget ar pasidalinti receptu ir parodyti kaip tas receptukas atrodo
o siaip tai kai pamatai nuotrauka, o po ja - sriuba: mesa, bulve, morka, svogunas... tai tada ir kyla noras deti vien tik nuotraukas matyt... nes savo liekamaja verte tokie postai vienodi.
QUOTE(justina_r @ 2009 03 01, 13:32)
Tikriausiai sprogsta todel, kad idaro per daug ideta
o vedarus tai ir mes megstam, su grietines ir sonines padazu
o vedarus tai ir mes megstam, su grietines ir sonines padazu
mano mama kai jau sudeda vedarus kepti, juos apkepa (kol pradeda tas baltas skystis skirtis), tada vercia i kriaukle ir nuplauna...poto vel deda i bleka ir tada jau iki galo kepa... tiksliai nezinau kodel taip daro. ale daro visada...
Skaniu pietu
greitieji kotletukai su grietines ir krapu padazu
greitieji kotletukai su grietines ir krapu padazu
QUOTE(Krissti_ @ 2009 03 01, 16:41)
merginos, na ar tikrai nematot, ar kas yra, juk RECEPTAI su nuotraukomis turi būti, ne vien tik foto tik vakar ar kada čia vėl buvo eilinis prašymas
kotletukams reikia: 450 g kiaulienos farso, puse svoguno, 1 kiausinio, ziupsnelio krapu, baziliko ir druskos.
padazui reikia: 4 s. grietines, ziupsnelio krapu.
Paruosimas:
farsa sumaisome su sutarkuotu svogunu, kiausiniu, drauska ir zolelemis. Formuojame slapiomis rankomis rutuliukus ir kepame aliejuje, kol verda kotletukai isverdame makaronus garnyrui ir sumaisome grietine su krapais. Iskeptus kotletukus dedame i puoda, uzpilame padaza ir kelias minutes paverdame ant silpnos ugnies. Labai greitas patiekalas. Skanaus.
padazui reikia: 4 s. grietines, ziupsnelio krapu.
Paruosimas:
farsa sumaisome su sutarkuotu svogunu, kiausiniu, drauska ir zolelemis. Formuojame slapiomis rankomis rutuliukus ir kepame aliejuje, kol verda kotletukai isverdame makaronus garnyrui ir sumaisome grietine su krapais. Iskeptus kotletukus dedame i puoda, uzpilame padaza ir kelias minutes paverdame ant silpnos ugnies. Labai greitas patiekalas. Skanaus.