As atitempiu dar viena vistienos kepsneli tik su selenom
gal kai kam tai bus nauja ideja virtuvej (nors manau, kad jau visu isbandyta, bet viltis mirsta paskutine )
taigi darom taip: vistienos krutinele pamusti (musu visad per plevele - lieka sultingesne ir virtuve nesipurvina), priprieskoniuoti megstamais prieskoniais, apvolioti plaktam kiausinyje, po to dziuveseliuose sumaisytuose su selenomis ir kepti ikaitintoje keptuveje.
Salotos: pomidorai, svogunas, druska, pipirai, grietine
Koldūnai
Išminkyti tokią tešlą iš miltų ir vandens, kad nebekibtų prie rankų, įberti pagal skonį druskos, parą valandėlių leisti pasistovėti ir tada kiek įmanoma ploniau iškočioti.
Į faršą dėti smulkintą svogūną, česnako, druskos, pipirų. Ir formuoti koldūniukus, tada apkepti keptuvėje. Kepant dar užbarsčiau sauso grybų sultinio
Aš naudojau koldūninę kur vienu kartu 50 koldūnų pasidaro, tai jie tokie vieno kasnio gavosi
Garnyrui švieži agurkai
Išminkyti tokią tešlą iš miltų ir vandens, kad nebekibtų prie rankų, įberti pagal skonį druskos, parą valandėlių leisti pasistovėti ir tada kiek įmanoma ploniau iškočioti.
Į faršą dėti smulkintą svogūną, česnako, druskos, pipirų. Ir formuoti koldūniukus, tada apkepti keptuvėje. Kepant dar užbarsčiau sauso grybų sultinio
Aš naudojau koldūninę kur vienu kartu 50 koldūnų pasidaro, tai jie tokie vieno kasnio gavosi
Garnyrui švieži agurkai
dekui uz nauja tema, kepsniukus ir koldunus ..
Neryt, bandyk, eksperimentuok, juik kiekvienos skoniai skirtingi, dedam ta kas mums skanu
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 23, 20:19)
Neryt, bandyk, eksperimentuok, juik kiekvienos skoniai skirtingi, dedam ta kas mums skanu
QUOTE(Neryte @ 2009 02 23, 19:30)
nors as asmeniskai juros gerybiu su suriu nedarau, po vienos laidos, per kuria kalbejo italas, kad nuodeme pvz. krevetes maisyti su suriu, nes suris turi intensyvu skoni ir kvapa ir uzgozia visa skoni ir juros gerybiu "lengvuma"
Aštri lęšių sriuba
I puoda su sultiniu (arba vandeni su sultinio kubeliais) idedam lesius ir verdam kol suminkstes
supjaustom gana smulkiais kubeliais 2 vistienos krutineles
tada pora morku, pora svoguniuku susipjaustom ir apkepam su prieskoniukais aliejuje
kai apkepa darzoves, sumetam vistiena ir pakepam kol ji pabals. visa sita mase "nuspalvinam" kecupu. dedu kokius pora saukstu tik
Tada visa tai ka pakepem, isvirus lesiams, dedam i puoda, ismaisom ir uzpilam Sweet Chili padazu (pagal skoni-kas megsta astriau,pila daugiau,kas maziau-maziau )
pabaigoj imetam koki griezineli smulkiai pjaustytos citrinos
Skanaus!
P.S. Porcija gaunasi nemaza, valgom kokias 3 dienas
I puoda su sultiniu (arba vandeni su sultinio kubeliais) idedam lesius ir verdam kol suminkstes
supjaustom gana smulkiais kubeliais 2 vistienos krutineles
tada pora morku, pora svoguniuku susipjaustom ir apkepam su prieskoniukais aliejuje
kai apkepa darzoves, sumetam vistiena ir pakepam kol ji pabals. visa sita mase "nuspalvinam" kecupu. dedu kokius pora saukstu tik
Tada visa tai ka pakepem, isvirus lesiams, dedam i puoda, ismaisom ir uzpilam Sweet Chili padazu (pagal skoni-kas megsta astriau,pila daugiau,kas maziau-maziau )
pabaigoj imetam koki griezineli smulkiai pjaustytos citrinos
Skanaus!
P.S. Porcija gaunasi nemaza, valgom kokias 3 dienas
QUOTE(Fea @ 2009 02 23, 20:56)
Aštri lęšių sriuba
uj, kaip noreciau tos sriubytes
pamirsau pagirti uz recepto issamuma balioncikai, kad netingi kiekvieno etapo fotkint
nesu niekada koldunu valgiusi su darzovem reiks pabandyti, nes iki siol man tik grietine tetiko
tema sukurta prie kelias valandas o perziuru jau 889 oho kokia populiari tema
imu kolduniukus ir su be nieko Nerytes vistytes kepsniukus
ateinu jau antra kart, nes pirma kompas uzluzo su savo nugarines gabaliuku...
bulviu kose, karstas pienas plius sviestas ir truputi muskato riesuto
burokeliai virti, tarkuoti, svoguno truputi, druskos, pipiru, aliejus, citrinos sultys.
morkos, saliero saknis, obuoliai, helmans majonezas, druska, pipirai.
pievagrybiu padazas - pakepti grybukai ant sviestuko, truputi svoguno, puodeli istirpintas sultinio kubelis, pora saukstu grietines ir miltu truputi.
mesos nugarines smotas pamarinuotas su grilio prieskoniais ir teriai marinatu, subadytas bet kur su peiliu ir prikista morku zaliu i 4 dalis pjaustytu, kepta orkaitej apie 170 laipsniu apie 2 val, bet pamirsom, todel tiek ilgai siaip uztektu kokios 1val 20 min...
Papildyta:
visi tikisi rast kokiu nauju skanestu,vien del tavo vistytes kepsniuku galima seile pavarvint
ateinu jau antra kart, nes pirma kompas uzluzo su savo nugarines gabaliuku...
bulviu kose, karstas pienas plius sviestas ir truputi muskato riesuto
burokeliai virti, tarkuoti, svoguno truputi, druskos, pipiru, aliejus, citrinos sultys.
morkos, saliero saknis, obuoliai, helmans majonezas, druska, pipirai.
pievagrybiu padazas - pakepti grybukai ant sviestuko, truputi svoguno, puodeli istirpintas sultinio kubelis, pora saukstu grietines ir miltu truputi.
mesos nugarines smotas pamarinuotas su grilio prieskoniais ir teriai marinatu, subadytas bet kur su peiliu ir prikista morku zaliu i 4 dalis pjaustytu, kepta orkaitej apie 170 laipsniu apie 2 val, bet pamirsom, todel tiek ilgai siaip uztektu kokios 1val 20 min...
Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 23, 22:29)
tema sukurta prie kelias valandas o perziuru jau 889 oho kokia populiari tema
visi tikisi rast kokiu nauju skanestu,vien del tavo vistytes kepsniuku galima seile pavarvint