Mūsų pietūs
Paemiau nedideli gabaliuka kiaulienos, supjausciau kubeliais, pridejau prieskoniu, ipyliau acto ir pamarinavau per nakti. Kita diena supjausciau dvi bulves, du svogunus ir dvi skilteles cesnako ir kartu su mesyte sudejau i keptuve. Ant pacios maziausios ugnies troskinau apie pusvalandi, tada sudejau darzoviu rinkini (HORTEX darzoves kepimui) ir dar pusvalandi patroskinau.
as vel imetu vyro gamintus patiekalus
Abbaccio (eriena romietiskai)
apie 1 kg erienos
alyvuogiu aliejaus
2 skilteles cesnako
salavijo
rosmarino, geriausiai naudot sviezius, bet jei neturit tiks ir dziovinti
1 v.s miltu
100 ml vyno acto
6 anciuviu file
Eriena supjaustome 2 cm dydzio gabaliukais ir dedame i ikaitinta ir aliejumi paslakstyta keptuve. kepame apie 3-4 minutes. dedame smulkinta cesnaka, ir prieskonius. paskaniname druska ir pipirais. Geraiismaisome ir pakepame apie 1 minute.
dedame miltus ismaisome, pakepame apie 1 minute. pilame acta ir pastoviai maisome 30 sek. pilame 250 ml vandens, viska gerai ismaisome, palaukiame kol uzvirs, pusiau pridengiame danciu ir leidziame virti apie 50 minuciu, kol mesa pasidarys minkstute. Kartais pamaisome, reikalui esant ipilame siek tiek vandens.
kai jau eriena eveik paruosta, dedame anciuvius i mortyra, ipilame 1 v.s vandens ir gera isutriname, kol pasidarys kose. dedame sia kosele i eriena, gerai ismaisome ir pakepame 2 minutes. Kepti ilgiau negalima, nes anciuviai permus puiku erienos skoni.
pries gaminant, eriena buvome pamerke i vandeni su citrinos sultimis. Tai labai gerai isima avienos skoni ir suminkstina mesyte
geriausia butu valgyti, su bulvem keptom orkaitej ir pabarstytom rozmarinu. mes pasirinkom paprastesni varianta..
Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu
reikia:
kopusto
poros morku
saujeles kedro riesutu
sauksto kapotu petrazoliu
padazui:
2 saukstu majonezo
1 saukstelio pesto padazo
kopusta supjaustom siaudeliais, morka stambiai sutarkuojam, padazo ingridientus sumaisom ir makaluojam su kopustais, morkom ir kedro riesutais.
Abbaccio (eriena romietiskai)
apie 1 kg erienos
alyvuogiu aliejaus
2 skilteles cesnako
salavijo
rosmarino, geriausiai naudot sviezius, bet jei neturit tiks ir dziovinti
1 v.s miltu
100 ml vyno acto
6 anciuviu file
Eriena supjaustome 2 cm dydzio gabaliukais ir dedame i ikaitinta ir aliejumi paslakstyta keptuve. kepame apie 3-4 minutes. dedame smulkinta cesnaka, ir prieskonius. paskaniname druska ir pipirais. Geraiismaisome ir pakepame apie 1 minute.
dedame miltus ismaisome, pakepame apie 1 minute. pilame acta ir pastoviai maisome 30 sek. pilame 250 ml vandens, viska gerai ismaisome, palaukiame kol uzvirs, pusiau pridengiame danciu ir leidziame virti apie 50 minuciu, kol mesa pasidarys minkstute. Kartais pamaisome, reikalui esant ipilame siek tiek vandens.
kai jau eriena eveik paruosta, dedame anciuvius i mortyra, ipilame 1 v.s vandens ir gera isutriname, kol pasidarys kose. dedame sia kosele i eriena, gerai ismaisome ir pakepame 2 minutes. Kepti ilgiau negalima, nes anciuviai permus puiku erienos skoni.
pries gaminant, eriena buvome pamerke i vandeni su citrinos sultimis. Tai labai gerai isima avienos skoni ir suminkstina mesyte
geriausia butu valgyti, su bulvem keptom orkaitej ir pabarstytom rozmarinu. mes pasirinkom paprastesni varianta..
Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu
reikia:
kopusto
poros morku
saujeles kedro riesutu
sauksto kapotu petrazoliu
padazui:
2 saukstu majonezo
1 saukstelio pesto padazo
kopusta supjaustom siaudeliais, morka stambiai sutarkuojam, padazo ingridientus sumaisom ir makaluojam su kopustais, morkom ir kedro riesutais.
QUOTE(Fea @ 2009 02 26, 16:02)
manau, su siuo receptuku butum labai laukiama Taupanciuju dienos meniu temukeje , ikelk ir ten
QUOTE(balanduke @ 2009 02 26, 21:05)
Apsiseilejau
Ir is kur ta vargsa eriuka gavot ?
QUOTE(Srove @ 2009 02 26, 20:30)
mes is ukininku pirkom,bet cia ne LT
nors girdejau kad ir LT galima nusipirkti is ukininku, o ir turguje manau kad yra ju mesytes
QUOTE(rasyte969 @ 2009 02 26, 11:42)
kokios spalvos
QUOTE(balanduke @ 2009 02 26, 12:05)
auksas- ne vyras..
megstu eriukus
QUOTE(Elena @ 2009 02 26, 08:10)
5.Nededu jokiu bulku.
o be bulkos kotletai kieti gaunasi
Po tokios nuotraukos, erienos uzsimaniau
QUOTE(Virdzinija @ 2009 02 26, 22:24)
o be bulkos kotletai kieti gaunasi
As niekada nei bulkos nei ko kito nededu i koteletus, tik mesa ir prieskoniai ir tikrai nebuna kieti
Papildyta:
QUOTE(balanduke @ 2009 02 26, 19:05)
as vel imetu vyro gamintus patiekalus
Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu
Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu
labai paprasta bet atrodo , mielai suvalgyciau pusryciams vienu be nieko
QUOTE(Virdzinija @ 2009 02 27, 00:24)
o be bulkos kotletai kieti gaunasi
Nebūna Būtent tarkuotas svogūnas suteikia minkštumo Kartais įtarkuoju žalią bulvę, taip mano mama darydavo
Virdzinija, tavo avataras, tai vertas grieko
Balanduke, Rasyte- skanu, graziai pateikta, saunuoles abi. Kazkaip man sioje temoje virsu ima estetinis vaizdas, o paskui tik is ko ten ir kas pagaminta. Gali buti skaniausi kepsniai su bulvytem, bet jei isteksta belekaip i kruva, tai net neziuriu
Balanduke, Rasyte- skanu, graziai pateikta, saunuoles abi. Kazkaip man sioje temoje virsu ima estetinis vaizdas, o paskui tik is ko ten ir kas pagaminta. Gali buti skaniausi kepsniai su bulvytem, bet jei isteksta belekaip i kruva, tai net neziuriu
QUOTE(balanduke @ 2009 02 26, 20:05)
as vel imetu vyro gamintus patiekalus
Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu
Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu
Labai skaniai atrodo
O sakykit kur gaut to pesto padažo ir kaip jisai atrodo?
Kotletai su šūba labai patiko .
O erienos grožis ir saločikių .Paskolink TB savaitgaliui
Papildyta:
Kiaušinių-faršo vyniotinis ( Sonatininos receptukas)
5 kiaušiniai
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
Įdarui
500 g faršo
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Kiaušinius sumaišyti su majonezu ir sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
Šiek tiek ataušinti. Turi gauti gražus minkštas omletinis pagrindas.
Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska ir pipirais.
Pradedant trumpuoju kraštu susukti į vyniotinį. Vyniojasi labai lengvai.
Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. vyniotinio gaunasi nemažai, bet jį galima supjausčius gabaliukais užšaldyti, o vėliau atšildyti mikrobangų krosnelėje. Skardą naudojau standartinę, esančią prie orkaitės. Faršą reikia dėti žalią ir į jį nepadauginti druskos (aš įdėjau 1 a. š., bet jau buvo šiek tiek per sūru), nes omletas gaunasi pakankamai sūrus (kitą kartą, kad nesigautų taip sūriai, dėsiu majonezo ir grietinės mišinį). Tikrai labai paprasta ir skanu
O erienos grožis ir saločikių .Paskolink TB savaitgaliui
Papildyta:
Kiaušinių-faršo vyniotinis ( Sonatininos receptukas)
5 kiaušiniai
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
Įdarui
500 g faršo
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Kiaušinius sumaišyti su majonezu ir sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
Šiek tiek ataušinti. Turi gauti gražus minkštas omletinis pagrindas.
Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska ir pipirais.
Pradedant trumpuoju kraštu susukti į vyniotinį. Vyniojasi labai lengvai.
Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. vyniotinio gaunasi nemažai, bet jį galima supjausčius gabaliukais užšaldyti, o vėliau atšildyti mikrobangų krosnelėje. Skardą naudojau standartinę, esančią prie orkaitės. Faršą reikia dėti žalią ir į jį nepadauginti druskos (aš įdėjau 1 a. š., bet jau buvo šiek tiek per sūru), nes omletas gaunasi pakankamai sūrus (kitą kartą, kad nesigautų taip sūriai, dėsiu majonezo ir grietinės mišinį). Tikrai labai paprasta ir skanu