vištienos krūtinėlė česnakinėje karamėlėjekažkada rastas ir išspausdintas receptas...nebežinau net šaltinio
bet ne iš SM,nes rusiškai parašyta
pagaliau radau būdą pagaminti skaniai vištienos filė gabalą...iki šiol ji man gaudavosi beviltiškai perdžiuvusi
o laiko užima tik 10 minučių
2 filė (pjoviau dar išilgai,kad plonesnė būtų.gavosi 4 porcijos)
4 česnako skilteles smulkiai supjaustyti ir porą minučių pakepinti ant šaukšto
sviesto (ant silpnos ugnies,kad česnakas suminkštėtų,bet nedegtų)įberiam
2 a.š. rudojo cukraus ir maišom,kol cukrus ištirps (aš įlašinau tam tikslui vandens dar,nes mūsų rudojo cukraus kristalai labai dideli ir nenorėjo tirpti
)
padidinam ugnį ir dedam filė į keptuvę.druskinam-pipirinam jau ten.kepam 3-5 minutes,vartant,kol įgaus gražų rudą atspalvį.įpilam apie
50 ml vandens ir troškinam ant vidutinės ugnies be dangčio apie 5 minutes kol išgaruos vanduo ir susidarys karamėlė.
originale dar troškinimo gale ant viršaus dėta pomidoro ir sūrio ant viršaus.dietiniais sumetimais to nedariau
bet įtariu,kad skanu turėtų būti
kaip ne keista,bet ir pašildyta kitą dieną filė visai nepasidarė sausa.liko tokia pat sultinga