Lazanija truputį kitaip
prisiskaičiau visokių receptų, kadangi dariau pirmą kartą, tai kaip visada, niekas neaišku, kaip čia kas ir pan.
Pirmiausia dariau mėsos padažą:
300 gramų faršo, naudojau jautienos;
1 svogūnas;
1 morka;
aliejaus;
skardinė konservuotų pomidorų
puode įkaitinau aliejų, kepinau svogūną ir morkas, tada suverčiau paprieskoniuotą ir su česnaku faršą, viską permaišiau, leidau apkepti mėsai ir supyliau pomidorus bei jų sultis ir troškinau 45 minutes
Baltasis padažas:
pusė litro pieno;
pusė svogūno;
lauro lapas;
gvazdikėliai;
50 gramų sviesto;
2 v. š. miltų
supilam pieną, metu svogūną, lauro lapą ir kelis gvazdikėlius, užvirinu, ataušinu ir išgriebiu prieskonius.
Puode ištirpinu sviestą, suberiu miltus ir maišau apie minutę, tada maišant šluotele pilu pieną, kad neliktų gumuliukų, pakaitinu kelias minutes vis pamaišant, beriu druską ir pipiriukų.
Formą ištepiau sviestu, klojau makaronų lakštus, dėjau neapvirtus, pagal instrukciją ant pakelio, sluoknis mėsos padažo, sluokstis baltojo, ant viršaus turi būti baltasis padažas, ir užbarsčiau paprasto fermentinio sūrio, nes negaliu pakęst parmezano kvapo
kepiau pusvalandį 200 laipsnių orkaitėj