Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukom

QUOTE(Nerytė @ 2009 02 25, 14:21)
srove o kam pili aliejaus jei po to mirkai i kiausini, dziuveselius ir kepi aliejuj?

Nereikia pilti, uztenka istrinti, ismasazuoti, pav. cesnakus, pipirus, druska, cukraus siek tiek irgi reikia, visa sita gerai sutrini su trupuciu aliejaus ir itrini mesa, skirtumas tikrai yra, kur mesa marinuojama sausai ir kur su aliejumi. 4u.gif
Atsakyti
Lazanija truputį kitaip smile.gif

prisiskaičiau visokių receptų, kadangi dariau pirmą kartą, tai kaip visada, niekas neaišku, kaip čia kas ir pan.

Pirmiausia dariau mėsos padažą:

300 gramų faršo, naudojau jautienos;
1 svogūnas;
1 morka;
aliejaus;
skardinė konservuotų pomidorų

puode įkaitinau aliejų, kepinau svogūną ir morkas, tada suverčiau paprieskoniuotą ir su česnaku faršą, viską permaišiau, leidau apkepti mėsai ir supyliau pomidorus bei jų sultis ir troškinau 45 minutes

user posted image

Baltasis padažas:

pusė litro pieno;
pusė svogūno;
lauro lapas;
gvazdikėliai;
50 gramų sviesto;
2 v. š. miltų

supilam pieną, metu svogūną, lauro lapą ir kelis gvazdikėlius, užvirinu, ataušinu ir išgriebiu prieskonius.

user posted image

Puode ištirpinu sviestą, suberiu miltus ir maišau apie minutę, tada maišant šluotele pilu pieną, kad neliktų gumuliukų, pakaitinu kelias minutes vis pamaišant, beriu druską ir pipiriukų.

Formą ištepiau sviestu, klojau makaronų lakštus, dėjau neapvirtus, pagal instrukciją ant pakelio, sluoknis mėsos padažo, sluokstis baltojo, ant viršaus turi būti baltasis padažas, ir užbarsčiau paprasto fermentinio sūrio, nes negaliu pakęst parmezano kvapo 4u.gif kepiau pusvalandį 200 laipsnių orkaitėj

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Briliantas @ 2009 02 25, 14:00)
zinau............ bet yra kam ir ne .... pvz ligoniams, vaikams.... maitinancioms mamytems  4u.gif

visi viena diena gali apsieiti ir be mėsos mirksiukas.gif juk galybė patiekalų kurie yra be mėsos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 02 25, 16:16)
Nereikia pilti, uztenka istrinti, ismasazuoti, pav. cesnakus, pipirus, druska, cukraus siek tiek irgi reikia, visa sita gerai sutrini su trupuciu aliejaus ir itrini mesa, skirtumas tikrai yra, kur mesa marinuojama sausai ir kur su aliejumi. 4u.gif

zinau, kad yra skirtumas, nes kepsniams marinuoju visad su aliejumi, bet vat karbonadus tik sausai 4u.gif

QUOTE(JoanaS @ 2009 02 25, 17:07)
Lazanija truputį kitaip  smile.gif

puode įkaitinau aliejų, kepinau svogūną ir morkas, tada suverčiau paprieskoniuotą ir su česnaku faršą, viską permaišiau, leidau apkepti mėsai ir supyliau pomidorus bei jų sultis ir troškinau 45 minutes......
......kepiau pusvalandį 200 laipsnių orkaitėj

skanumelis gardumelis, labai idomus receptas 4u.gif tik vat kazkaip uzkliuvo toks ilgas troskinimo laikas, o po to dar kepimas pusvalandi (orkaitei tai ok, nes lakstai turi prisigerti padazo ir iskepti, bet kam mesyte tiek daug reikia troskinti? gaunasi virs valandos) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 25, 17:40)
zinau, kad yra skirtumas, nes kepsniams marinuoju visad su aliejumi, bet vat karbonadus tik sausai  4u.gif
skanumelis gardumelis, labai idomus receptas  4u.gif  tik vat kazkaip uzkliuvo toks ilgas troskinimo laikas, o po to dar kepimas pusvalandi (orkaitei tai ok, nes lakstai turi prisigerti padazo ir iskepti, bet kam mesyte tiek daug reikia troskinti? gaunasi virs valandos) blush2.gif

aš matai receptų variantų daug žiūrinėjaus, dariau jungtinę tokią sakykim, bet troškinimo laikas ir man užkliuvo, tik kai pirmas kartas, bijojau ką pridirbt, kitą kartą troškinčiau kokių 15 min., plius paskui kepimas, realiai ir nereikėjo pusvalandžio, per akis kokių 20 min. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JoanaS @ 2009 02 25, 17:43)
aš matai receptų variantų daug žiūrinėjaus, dariau jungtinę tokią sakykim, bet troškinimo laikas ir man užkliuvo, tik kai pirmas kartas, bijojau ką pridirbt, kitą kartą troškinčiau kokių 15 min., plius paskui kepimas, realiai ir nereikėjo pusvalandžio, per akis kokių 20 min.  smile.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 02 25, 19:18)
visi viena diena gali apsieiti ir be mėsos mirksiukas.gif juk galybė patiekalų kurie yra be mėsos biggrin.gif

gali, bet........... ne visi ir nori mirksiukas.gif
Atsakyti
Sian gaminau ziemaiciu blynus, labai skanus gavosi smile.gif

Isvyriau bulviu jas sumaliau per mesmale i bulves idejau druskos, miltu i 1 kiausini, sumaisiau, idara padariau pakepinti grybai su svogunais, suformavau "zemaitukus" ir iskepiau. Prie ju padariau padaziuka is sviesto, grietines, svoguno kepinto bei miltu 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 25, 18:40)
zinau, kad yra skirtumas, nes kepsniams marinuoju visad su aliejumi, bet vat karbonadus tik sausai  4u.gif


O kodel sausai?juk aliejus minkstina mesa?juk nugarine siaip sausoka mesyte, kaip ir vistos krutinele, ja kartais i piena merkiu.

Papildyta:
QUOTE(irute1984 @ 2009 02 25, 20:14)
Sian gaminau ziemaiciu blynus, labai skanus gavosi smile.gif


Labai grazus zemaitukai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(irute1984 @ 2009 02 25, 20:14)
Sian gaminau ziemaiciu blynus, labai skanus gavosi smile.gif


Pasivaisinsiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irute1984 @ 2009 02 25, 19:14)
Sian gaminau ziemaiciu blynus, labai skanus gavosi smile.gif

Super. labai grazus thumbup.gif Tu mane savo zemaitukais ikvepiai irgi pabandyt ir issikept. bandysiu ir as pagaliau.. biggrin.gif
Atsakyti
Prasom, prasom mergaites vaisinkytes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irute1984: 25 vasario 2009 - 19:56