Šiandieninė vakarienė, kurios įdėja kilo norint sunaudoti "tinginio balandėlių" mėsyte
Pavadinau
"Mielinis mėsos pyragas" Tešlai:
puse pokelio šlapių mielių
300 ml pieno
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
2 kiaušiniai
3 šaukštai aliejaus
universalių priekonių
miltai
Į šiltą piena sudėti mieles, kiaušinius, druską, cukrų ir gerai išplakti, įpilti aliejaus, priekonius ir suminkyti nekietą tešlą. Prieš dedant į dubėnį tešlą apvolioti aliejuotose rankose ir palikti šiltai kad pakiltu.
Įdarui:
0,5 kg faršo
0,5 kg tarkuoto kopūsto
saujelė virtų ryžių
šaukštas majonezo, garstyčių, kečupo
druskytės, pipiriukų
pakepinto svogūno
Paruošti įdarą iš turimų produktų.
Kepimo forma iškloti tešla (paliekant aukštesnius kraštelius), vienodai paskirstyti įdarą ir užkloti likusia tešla.
Aptepti išlpaktu kiaušiniu ir pabarstyti kmynais.
Kepti 220 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paskrunda.
Įdarą galima dėti ir kitokį
tikuosi kokio produkto nepraleidžiau