Atsiprašau, kad gal ne čia paklausiu, bet būčiau dėkinga, jei kas žinote kaip daryti bulvių- grikiu blynelius?
QUOTE(eris @ 2009 07 28, 17:54)
Panasiai, bet ten i maiseli tos agurkus reikejo det
As darau maiselyje.. Agurkams nupjauti galiukus, kilogramui agurku deti kupina valgomaji sauksta druskos, krapu ir cesnaku pagal save.. sukrauti viska i maiseli, sandariai uzristi, ideti i saldytuva ir nepamirsti vis pakratyti ju po 6 h galima ragauti
QUOTE(Giedrime71 @ 2009 07 29, 12:38)
Atsiprašau, kad gal ne čia paklausiu, bet būčiau dėkinga, jei kas žinote kaip daryti bulvių- grikiu blynelius?
Štai Grikių ir bulvių kotletukai
QUOTE(Vikucce @ 2009 07 29, 17:12)
oho kaip idomiai atrodo
Ketvirtadienis.Žuvies diena Tarybiniais laikais buvo
Bulvių plokštainis.
Bulvės sutarkuojame su burokinę tarką.Kadangi jos dabar šviežios, reikia biški išspausti.Apibarstome druska,pipirais,dedame smulkintų krapų/petražolių ir išmaišome.Kepimo indą ištepame sviestu, apibarstome džiūvėsiais ir dedame bulvės.Ant viršaus dedame sviesto gabaliukų.Kepame orkaitėje apie valandą.
Padažui sumaišome grietinę su varškę.Dedame biški druskos,pipiriukų,žalūmynų ir išmaišome.Kaip priedą imame silpnai sūdytą lašišą.
Silkės su bulviais čipsais.
Pamačiau per teliką kaip gamino,patiko,pabandžiau...ne taip viskas parasta su tais čipsais buvo
Silkei įdarą galima daryti kokį tik mėgstame.Pas mane troškintos morkos su obuoliais ir svogūnais.Aišku su prieskoniais dar.Galima grybus apkepinti su svogūnais.O galima tiesiog bulvių košės padėti į vidų...
O čipsams bulvės reikia supjaustyti plonais plonais šiaudėliais.Biški druskos (nedaug nes silkė sūri).Tada gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi ir tiesiog šaukštu dedame tokius apvalius kaip blynelius...plonai taip...Na nežianu kodėl...bet man sunkais jie gavosi...Byra Jei kraštai ploni, sudega.Reikia gerai išlyginti...Bandysiu dar kartą gal gausis geriau
Bulvių plokštainis.
Bulvės sutarkuojame su burokinę tarką.Kadangi jos dabar šviežios, reikia biški išspausti.Apibarstome druska,pipirais,dedame smulkintų krapų/petražolių ir išmaišome.Kepimo indą ištepame sviestu, apibarstome džiūvėsiais ir dedame bulvės.Ant viršaus dedame sviesto gabaliukų.Kepame orkaitėje apie valandą.
Padažui sumaišome grietinę su varškę.Dedame biški druskos,pipiriukų,žalūmynų ir išmaišome.Kaip priedą imame silpnai sūdytą lašišą.
Silkės su bulviais čipsais.
Pamačiau per teliką kaip gamino,patiko,pabandžiau...ne taip viskas parasta su tais čipsais buvo
Silkei įdarą galima daryti kokį tik mėgstame.Pas mane troškintos morkos su obuoliais ir svogūnais.Aišku su prieskoniais dar.Galima grybus apkepinti su svogūnais.O galima tiesiog bulvių košės padėti į vidų...
O čipsams bulvės reikia supjaustyti plonais plonais šiaudėliais.Biški druskos (nedaug nes silkė sūri).Tada gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi ir tiesiog šaukštu dedame tokius apvalius kaip blynelius...plonai taip...Na nežianu kodėl...bet man sunkais jie gavosi...Byra Jei kraštai ploni, sudega.Reikia gerai išlyginti...Bandysiu dar kartą gal gausis geriau
o į bulvinius čipsus net kiaušinis nesideda? Tai gal dėl to ir byra
QUOTE(Jeta @ 2009 07 30, 07:44)
o į bulvinius čipsus net kiaušinis nesideda? Tai gal dėl to ir byra
Gal kokį šaukštą krakmolo?
Tame ir reikalas kad daugiau nieko.Bulvės,druska ir pipirai.Gal reikia geriau apkepinti kad laikytųsi
QUOTE(Elena @ 2009 07 30, 08:35)
Bulvių plokštainis.
Silkės su bulviais čipsais.
Silkės su bulviais čipsais.
viska viską imu AŠ nors jaučiu nieko nebeliko
viskas super ir labai skaniai atrodo ir pagal mano skoni - BULVĖS
Noreciau padekoti ELENAI uz vistienos receptuka(praeitoj temoj,kur krakmolo reikia deti), vakar padariau vaikinui, siandien vakarienei vel to paties uzsiprase Labai paprasta ir labai skanu
bandeles su desrele
mieline tesla - (kiek visokiu budu jai daryti bandziau, sitas paprasciausiai, bet iseina skaniausiai ). i miltus dedu druskos ir cukraus is akies, pakeli sausu mieliu ir gerai ismaisau. pilu toki nelabai karsta vandeni ir minkau kildint koki pusvalandi uztenka.
tesla iskocioju, supjaustau i ilgas juostas ir vynioju tas juostas ant desreliu
kepe geras 20 min
beveik kotletukai
turgui mesmale sugedo, likau be farso tai dariau kaip isejo
supjausciau smulkiais gabaliukais mesyte, dejau 4v.s. majonezo, 4kiausinius, 4v.s. krakmolo, prieskoniu ir gerai ismasiau (taip pat darau su vistienos farsu). kroviau ant skardos kupstelius
ir kepiau mazdaug 40min. valgem ukiskai su makaronais
mieline tesla - (kiek visokiu budu jai daryti bandziau, sitas paprasciausiai, bet iseina skaniausiai ). i miltus dedu druskos ir cukraus is akies, pakeli sausu mieliu ir gerai ismaisau. pilu toki nelabai karsta vandeni ir minkau kildint koki pusvalandi uztenka.
tesla iskocioju, supjaustau i ilgas juostas ir vynioju tas juostas ant desreliu
kepe geras 20 min
beveik kotletukai
turgui mesmale sugedo, likau be farso tai dariau kaip isejo
supjausciau smulkiais gabaliukais mesyte, dejau 4v.s. majonezo, 4kiausinius, 4v.s. krakmolo, prieskoniu ir gerai ismasiau (taip pat darau su vistienos farsu). kroviau ant skardos kupstelius
ir kepiau mazdaug 40min. valgem ukiskai su makaronais
QUOTE(julya @ 2009 07 30, 11:26)
Noreciau padekoti ELENAI uz vistienos receptuka(praeitoj temoj,kur krakmolo reikia deti), vakar padariau vaikinui, siandien vakarienei vel to paties uzsiprase Labai paprasta ir labai skanu
Linkėjimai vaikinui :
QUOTE(indria @ 2009 07 30, 12:28)
beveik kotletukai
Idria, niamniam Man kapoti kotletai patinka daugiau negu malti.Tokius darau ir iš vištienos, ir iš žuvies.Skanu.Tik dar dedu tarkuotų morkų,smulkinto svogūno ir žalumynų