turėdama laiko čeburekus būtinai išbandysiu (ir iš vis tie receptukai rodomi per TV "susitikime virtuvėje" visi tokie )
QUOTE(julya @ 2009 09 20, 22:28)
As vis paziuriu sia tema tai jau tokiu skanumynu pridedat Gal kuri zinote rusiska tokia laida ,,Zvanyj Uzin" ? Noreciau kad pas mus LT butu tokia laida,jauciu is sios temos tikrai nugaletoju ne viena butu
aš žiūriu ir man labai patinka, tik nespėju receptų užsirašyt...
QUOTE(Spurgitta @ 2009 09 23, 14:23)
aš žiūriu ir man labai patinka, tik nespėju receptų užsirašyt...
Aš receptus patikslinu internte Tik sudeda biški pavėluotai
http://www.ren-tv.co...y-uzhin/recipes
QUOTE(Elena @ 2009 09 23, 14:29)
Aš receptus patikslinu internte Tik sudeda biški pavėluotai
kaip faina Ačiu o tai kartais tokių buna ten geru receptu
Ir as siandiena gaminau Larissa pasiulyta vistiena su ryziais(13 p) Gavosi tikrai labai skanu Kadangi koncervuotu morkyciu neturejau,tai dejau paprastas supjaustytas mazais gabaliukais ir pakepintas Beje kepiau 1,5h, ryziai isejo nesausi,labai gardus Sitame patiekale sakyciau ryziai ir yra pagrindas skonio
Turėjo būti kibinai .
Tešlai reikia:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
450 g Eve margarino
4 kiaušinių
200 g 30 proc. riebumo grietinės
žiupsnelio druskos
http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4 vaizdinė medžiaga
Įdaras : grybai pakepintis su svogūnais ir lašinukais
Paprasčiausias karbonadas su bulvių koše ir raugintais kopūstas .
Mėsą pamušam,pamarinuojam mėgiamais prieskoniais.Mirkom į džiūvėsius,kiaušinio plakinį ir kepam ant vid. ugnies
Kiaušininė duona pagal Sonatinos receptą
3/4 puodelio (180 ml) šilto pieno ar vandens
3 v. š. cukraus
3 v. š. aliejaus
2 kiaušiniai
1,5 a. š. druskos
3,5 puodelio (500 g) miltų
2 1/4 a. š. (7 g) sausų mielių
Miltus ir druską persijoti į dubenį, įmaišyti cukrų ir viduryje padaryti duobutę. Mieles išmaišyti su pienu ar vandeniu, supilti į miltus. Tada ant mielių užberti šiek tiek miltų ir palikti šiltai 15 min., kol suputos.
Nedideliame dubenyje sumaišyti kiaušinius ir aliejų. Supilti į miltus ir išmaišyti, kol gausis tešla. Minkyti tešlą 8 10 min., kol ji taps lygi ir elastinga. Dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 val.
Iš pakilusios tešlos suformuoti kepalą, jį dėti į riebalais pateptą formą ir dar pakildinti apie 30 - 40 min. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min.
Tešlai reikia:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
450 g Eve margarino
4 kiaušinių
200 g 30 proc. riebumo grietinės
žiupsnelio druskos
http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4 vaizdinė medžiaga
Įdaras : grybai pakepintis su svogūnais ir lašinukais
Paprasčiausias karbonadas su bulvių koše ir raugintais kopūstas .
Mėsą pamušam,pamarinuojam mėgiamais prieskoniais.Mirkom į džiūvėsius,kiaušinio plakinį ir kepam ant vid. ugnies
Kiaušininė duona pagal Sonatinos receptą
3/4 puodelio (180 ml) šilto pieno ar vandens
3 v. š. cukraus
3 v. š. aliejaus
2 kiaušiniai
1,5 a. š. druskos
3,5 puodelio (500 g) miltų
2 1/4 a. š. (7 g) sausų mielių
Miltus ir druską persijoti į dubenį, įmaišyti cukrų ir viduryje padaryti duobutę. Mieles išmaišyti su pienu ar vandeniu, supilti į miltus. Tada ant mielių užberti šiek tiek miltų ir palikti šiltai 15 min., kol suputos.
Nedideliame dubenyje sumaišyti kiaušinius ir aliejų. Supilti į miltus ir išmaišyti, kol gausis tešla. Minkyti tešlą 8 10 min., kol ji taps lygi ir elastinga. Dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 val.
Iš pakilusios tešlos suformuoti kepalą, jį dėti į riebalais pateptą formą ir dar pakildinti apie 30 - 40 min. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min.
QUOTE(mammka @ 2009 09 23, 18:56)
Turėjo būti kibinai .
Kepiau ir aš šitus kibinus,labai skaniai išėjo Ir greit padaroma
Saldžiarūgšrė vištiena (receptą radau kiniečių temoje )
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui
Padažui:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti. Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų .
Na o kol kepa vištiena, padarom padažiuką.
Vištieną iškepus, išgreibti ją iš aliejaus, ant popierinių servetėlių, dėti į kitą keptuvę, ir užpylus padažu patroškinti porą minučių.
Ką galiu pastebėti, kad vištiena gal šiek tiek perkepiau, nes gavosi kietoka, ir kitą kartą pjaustysiu plonom juostelėm. Ir padažo man norėtųsi dvigubai daugiau, nes jo vos užteko. Ištaisius šiuos nesklandumus, bus ypač liuks , bet ir taip labai skanu buvo
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui
Padažui:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti. Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų .
Na o kol kepa vištiena, padarom padažiuką.
Vištieną iškepus, išgreibti ją iš aliejaus, ant popierinių servetėlių, dėti į kitą keptuvę, ir užpylus padažu patroškinti porą minučių.
Ką galiu pastebėti, kad vištiena gal šiek tiek perkepiau, nes gavosi kietoka, ir kitą kartą pjaustysiu plonom juostelėm. Ir padažo man norėtųsi dvigubai daugiau, nes jo vos užteko. Ištaisius šiuos nesklandumus, bus ypač liuks , bet ir taip labai skanu buvo
QUOTE(Ledime @ 2009 09 23, 16:46)
Ir as siandiena gaminau Larissa pasiulyta vistiena su ryziais(13 p)
Man irgi šitas patiekaliukas vienas iš favoritinių. O morkytes aš dedu šaldytas, na tas tokias mažytes ir apvalias kaip piršteliai
Uzvedet su kibinais,tikrai uzsimaniau pasigamint o video youtubej tai super,nes labai jau puikiai viskas parodyta
QUOTE(mammka @ 2009 09 23, 17:56)
Turėjo būti kibinai .
nu nesusivaldžiau
Čia ar su mano kompiuterio didinimu problemos, ar tikrai toki didoki gavosi?