Spaghetti alla carbonara - arba Italijos šachtininkų spagečiai
...Ne taip senai radau receptuką, kuris neatims iš jūsų daug laiko ir vargo...O šeimyną tikrai palepinsim kiek kitokiais makaronais ...
Taigi, čiumpame spagečius...
Ko reikės: spagetti, trijų šviežių kiaušinių, porą šimtų gr. šoninės mėsos, sūrio (pageidautina Parmezano, nors...), skiltelės česnako, šiek tiek alyvuogių aliejaus, maltų juodujų pipirų, druskos, ir visai nedaug grietinėlės.
P.S. vėl gi: kiek-ko,-žiūrim iš praktikos...Čia maždaug 2-3 asmenims.
a) pasiruošiam šoninę, nuvalom česnako skiltelę.
b)dabar jau gaminsim kiaušininį užpilą, kuris turės būti kreminės konsistencijos. Atskiriam trynius nuo baltymų, sudedam tarkuotą sūrį, ir dar supilam kokius tris šaukštelius grietinėlės. Pabarstome pipiriukais. Visa tai plakame iki " kremo" .
c)apkepam šoninę kartu su skiltele česnako alyvuogių aliejuje.Kai tik česnakas patamsės,-jis jau bus atlikęs savo pareigą- jį išimkime iš keptuvės, o šoninę apkepame iki "taps permatoma".
d)makaronus verdame viena minute mažiau nei nurodyta pakuotėje, ir tada jau keptuvėje juos apvirusius sudedam kartu su šonine. Troškinam dar porą minučiu jau kartu.
e)pabaigoje šio proceso troškinį apipilame mūsų kiaušininiu užpilu. Tai galim atlikt ar į tą pat keptuvę ar jau suvertus makaronų-mėsos troškinį į paruoštą indą.Tuoj pat apibarstome tarkuotu sūriu. Aštresnių patiekalų mėgėjai papildomai pasibarsto maltais pipirais.
Ką gi- patogiau atsisėdam prie pietų stalo...Sako, balto vyno taurė labai tinka prie šio šedevro
S K A N A U S !
Irmavi pritrenki savo patiekalais, receptais ir pateikimu
Kaip supratau baltymai nereikalingi makaronu gamyboje?
QUOTE(dukrele @ 2009 09 17, 12:41)
Kaip supratau baltymai nereikalingi makaronu gamyboje?
tik tryniai...
QUOTE(DOMINUKE @ 2009 09 17, 07:46)
sveiki,nors as cia visai ne i tema bet gal kas nors atsakys Gal zinot ar imanoma rasti kur nusipirkti keptuve grybukams?
jei tu is kauno maciau Silainiu tuguje, ten ne vien grybuku ir gaiduku ir zvaigzduciu keptuviu buvo
Šiandien pusryčiams pasiūliau: varškėtukus...su kumpiu
Lengvas ir skanus pusrytėlis.
Jamam :400g varškės (kuo liesesnės), maždaug 4 riekeles kumpio (gali būti virtas kumpis,kumpinė dešra ir t.t- sumastyti galima - pilna laisvė ),2-3 kiaušiniai, 1 1/2 (pusantro) šaukšto miltų, druskos,aliejaus.
Puolam prie darbo:
a)pjaustom kubeliais mėsos produktą
b)visus ingradientus suberiam į dubenį ir maišom, čia druskos žiupsnelis-kitas nepamaišys...Maišom,maišom,maišom...
c)kaipo metas ir kept...iš pradžių gerai įkaitinam keptuvėje aliejų (vėliau sumažinam ugnelę), nes kitaip varškėtukai prilips prie metalo ir viskas baigsis gramdymu
d)Tekšt nuo šakutės ant keptuvės ir paspaužiam, tipo, apvalią formą bandom įgauti. Kepame, apverčiam- standartinė procedūra
P.S. šiaip užtenka dviejų kiaušinių, tačiau balansuojam miltų-kiaušinių santykiu,žiūrime į mūsų varškinės tešlos konsistenciją...
P.S-2: galima kiek pridėti ir smulkintų krapų...
Na vat, kažkas gavos, bandom įpiršti šeimynai...
S K A N A U S !
Lengvas ir skanus pusrytėlis.
Jamam :400g varškės (kuo liesesnės), maždaug 4 riekeles kumpio (gali būti virtas kumpis,kumpinė dešra ir t.t- sumastyti galima - pilna laisvė ),2-3 kiaušiniai, 1 1/2 (pusantro) šaukšto miltų, druskos,aliejaus.
Puolam prie darbo:
a)pjaustom kubeliais mėsos produktą
b)visus ingradientus suberiam į dubenį ir maišom, čia druskos žiupsnelis-kitas nepamaišys...Maišom,maišom,maišom...
c)kaipo metas ir kept...iš pradžių gerai įkaitinam keptuvėje aliejų (vėliau sumažinam ugnelę), nes kitaip varškėtukai prilips prie metalo ir viskas baigsis gramdymu
d)Tekšt nuo šakutės ant keptuvės ir paspaužiam, tipo, apvalią formą bandom įgauti. Kepame, apverčiam- standartinė procedūra
P.S. šiaip užtenka dviejų kiaušinių, tačiau balansuojam miltų-kiaušinių santykiu,žiūrime į mūsų varškinės tešlos konsistenciją...
P.S-2: galima kiek pridėti ir smulkintų krapų...
Na vat, kažkas gavos, bandom įpiršti šeimynai...
S K A N A U S !
...vat tai jau įsibegėjau...Raminkis,Irma,raminkis
Na dar vieną, šį syk, pagardo prie karštų patiekalų receptuką pasiūlysiu. Tiks prie kotletų,šnicelių, kad ir prie virtų bulvyčių...Važiuojam...
Vokiškas Medžiotojų Padažas
Pasiruošiam kai ką:svogūno galvutę, šaukštą pomidorų pastos (jei padažas kiek pasirodys rūgštokas- pridėsim žiupsnelį cukraus), 400gr. grybų (šampinjonų pvz.),250 ml sultinio ar buljono (savo nuožiūra),150gr. grietinės, sviesto,pusę paprikos (gali būt,gali ne),gabalėlis kumpio,pertažolių, kažkiek krakmolo padažo sutirštinimui), druskos.
Užsiimam kūryba:
a)pasikapojam daržoves,grybus,kumpį...
b)pakaitinam svietą keptuvėje, sudedam ir pakepinam kumpį, toliau kapotą svogūną, pomidorų pastą, grybus, vėliausiai- papriką. Maišome, tačiau neleiskim pridegti svogūnui...
c)supilam sultinį, laukiam iki užvirs, tada supilam grietinę, vėl maišom...
d)įberiam krakmolo (na ar miltų) sutirštinimui,suberiam smulkintus petražolių lapelius, pasūdom, gal ir pagardinam juodaisiais pipirais...
Gal nieko naujo čia ir nepasiūliau, bet pasigardinimui tiks.
S K A N A U S !
P.S. visi mano siūlomi patiekalai išbandyti. Turiu išsisaugojus kompe nemažai įdomesnių receptų, tai va ir dalinuos su Jumis. Tikiuos patiks...
Na dar vieną, šį syk, pagardo prie karštų patiekalų receptuką pasiūlysiu. Tiks prie kotletų,šnicelių, kad ir prie virtų bulvyčių...Važiuojam...
Vokiškas Medžiotojų Padažas
Pasiruošiam kai ką:svogūno galvutę, šaukštą pomidorų pastos (jei padažas kiek pasirodys rūgštokas- pridėsim žiupsnelį cukraus), 400gr. grybų (šampinjonų pvz.),250 ml sultinio ar buljono (savo nuožiūra),150gr. grietinės, sviesto,pusę paprikos (gali būt,gali ne),gabalėlis kumpio,pertažolių, kažkiek krakmolo padažo sutirštinimui), druskos.
Užsiimam kūryba:
a)pasikapojam daržoves,grybus,kumpį...
b)pakaitinam svietą keptuvėje, sudedam ir pakepinam kumpį, toliau kapotą svogūną, pomidorų pastą, grybus, vėliausiai- papriką. Maišome, tačiau neleiskim pridegti svogūnui...
c)supilam sultinį, laukiam iki užvirs, tada supilam grietinę, vėl maišom...
d)įberiam krakmolo (na ar miltų) sutirštinimui,suberiam smulkintus petražolių lapelius, pasūdom, gal ir pagardinam juodaisiais pipirais...
Gal nieko naujo čia ir nepasiūliau, bet pasigardinimui tiks.
S K A N A U S !
P.S. visi mano siūlomi patiekalai išbandyti. Turiu išsisaugojus kompe nemažai įdomesnių receptų, tai va ir dalinuos su Jumis. Tikiuos patiks...
Irma, pagarba
Saunuole IRMA lenkiu pries tave savo zila galva
QUOTE(dijanele @ 2009 08 04, 20:15)
beliasai(mano mociutes )
1.mieline tesla:mieliu 25 gr.(svieziu),0.5l. pieno,miltu(apie 800 gr.)ziupsneli druskos,cukraus.
2.ydaras:farso(riebesnio) +-400 gr.,prieskoniu,daug svogunu(as pjaustau 4 galv)
3.virimui: 1l. aliejaus.(virti butinai mesyte i apacia apvertus)
skanaus
1.mieline tesla:mieliu 25 gr.(svieziu),0.5l. pieno,miltu(apie 800 gr.)ziupsneli druskos,cukraus.
2.ydaras:farso(riebesnio) +-400 gr.,prieskoniu,daug svogunu(as pjaustau 4 galv)
3.virimui: 1l. aliejaus.(virti butinai mesyte i apacia apvertus)
skanaus
sveikos mamos, jei jus nieko pries pakomentuosiu senoka recepteli. mano mamos firminis patiekalas beliasai, jo ismoko is anytos (ukrainietes, nes beliasai nelietuviskas patiekalas). Tai mano mama tesla daro isviso tik vanduo, druska ir mieles. Tada ant stalo istepa aliejaus, juo taip pat susivilgo rankas ir atsiplesusi jau iskilusios teslos gabaliuka deda ant stalo ir ji issikocioja i blyna ranka. gaunasi toks riebus aliejuotas blynelis. tada i ji deda paruosta mesa ir klijuoja kaip jau buvo pavaizduota. Beliasai buna pasaka, nesu labai mesos megeja, bet tesla man buna super. nieks netiki, kad i ja praktiskai nieko nedeta isskyrus zinoma miltus. jei lieka teslos galima i vidu deti uogienes, ar aguonu. tinka ir tokioms bandelems
QUOTE(Orkinta @ 2009 09 17, 16:29)
sveikos mamos, jei jus nieko pries pakomentuosiu senoka recepteli. mano mamos firminis patiekalas beliasai, jo ismoko is anytos (ukrainietes, nes beliasai nelietuviskas patiekalas). Tai mano mama tesla daro isviso tik vanduo, druska ir mieles. Tada ant stalo istepa aliejaus, juo taip pat susivilgo rankas ir atsiplesusi jau iskilusios teslos gabaliuka deda ant stalo ir ji issikocioja i blyna ranka. gaunasi toks riebus aliejuotas blynelis. tada i ji deda paruosta mesa ir klijuoja kaip jau buvo pavaizduota. Beliasai buna pasaka, nesu labai mesos megeja, bet tesla man buna super. nieks netiki, kad i ja praktiskai nieko nedeta isskyrus zinoma miltus. jei lieka teslos galima i vidu deti uogienes, ar aguonu. tinka ir tokioms bandelems
O tai kaip uzminkyti tesla be miltu