Faršo - daržovių apkepasReikės:
faršo,
svogūno,
morkos,
šparaginių pupelių,
cukinijos,
kelių pomidorų
krapai,
prieskoniai,
grietinės
Supjaustome kubeliais svogūną, pasiruošiame faršą kaip kotletams (kiaušinis, prieskoniai) ir apkepiname keptuvėje.Pasiruošiame daržoves, sutarkuojame morką ir cukiniją.Šparagines pupeles nuplauname ir paverdame maždaug 10min, ir supjaustome norimo dydžio.Taigi imame kepimo indą ir viską sluoksniuojame: apkeptas faršas, morkos, šparaginės pupelės, cukinija, sudedame supjaustytus pomidorus ir viršų aptepame grietine,pabarstome krapais. Pašauname į įkaitintą 200 laipsnių temperatūra orkaitę ir kepame maždaug 30-40 min.
Įdaryti lietiniai, užkepti kumpiu ir sūriuReikės:
6 vnt lietinių,
100g sūrio,
150g kumpio,
išvirtų ryžių,
2-3 virtų kiaušinių,
žalumynų (krapų, svogūno laiškų)
1 svogūno.
Pasiruošiame įdarą: sumaišome ryžius, supjaustytus žalumynus ir smulkiai ta
rkuotus kiaušinius, galima pabarstyti druska ir pipirais.Imame lietinį dedame įdarą ir suvyniojame.Sudedame į kepimo indą.Keptuvėje pakepiname suojaustytą svpgūną bei kvadratėliais pjaustytą kumpį. Sudedame ant blynų ir pabarstome smulkiai tarkuotu sūriu.Pašauname į įkaitintą 200 laispnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 15-20 min, kol apskrus.
Cukinijų blyneliaiReikės:
cukinijos arba moliūgo,
dešros,
kelių kiaušinių,
miltų,
prieskonių
Cukiniją ir dešrą sutarkuojame burokine tarka.Dedame kiaušinių (naudojau 2,bet galima ir vieną), prieskonius ir miltų. Gerai viską išmaišome.Įkaitiname keptuvę ir kepame blynelius.Labai skanus blyneliai