Voveruškos su bulvių košė o jau grozis o jau skoniiiiisssss turetu buti na nieko rytoj reikes voverusku nubegti nusipirkti ir pasidaryti. Aciu uz ideja patiekaliukai Elena kaip visada superiniai
QUOTE(Elena @ 2009 08 24, 12:25)
Net nežinau kodėl Mano mama taip darydavo...ir balandėlius prieš troškinant apvoliodavo miltuose ir apkepindavo...
O špižinės čenakinės gavau dovanų nuo MB tėvuko,keturios mažos o viena tokia gana didelė...galima jau beveik visai šeimai paruošt kokius čenakus...Kur jis gavo net nežinau Jie be dangteliu, bet aš jei reikia su folgą uždengiu...[/color]
O špižinės čenakinės gavau dovanų nuo MB tėvuko,keturios mažos o viena tokia gana didelė...galima jau beveik visai šeimai paruošt kokius čenakus...Kur jis gavo net nežinau Jie be dangteliu, bet aš jei reikia su folgą uždengiu...[/color]
siandien kaip tik ruosiuos brascius virti, tai pabandysiu ir as pakepinti burokelius. Balandelius ir mano mama apkepa, tik miltuose nevolioja,man kopustas skanesnis buna kai pakepi.
Ale gera uosvi turi labai fainos tos cenakines, reiks ir man tokiu pasiziurineti
Aciu
atsiprasau, gal ir uz kvaila klausima bet niekad negaminau nieko is baklazano, tai nezinau kaip su juo elgtis? ten vidury yra kazkokios seklytes, ar jas reikia isimti? ir dar ar reikia nulupti odele?
niu zodziu papasakokit, kaip apdoroti sita darzove man neismanelei?
niu zodziu papasakokit, kaip apdoroti sita darzove man neismanelei?
QUOTE(marimacho @ 2009 08 24, 18:46)
atsiprasau, gal ir uz kvaila klausima bet niekad negaminau nieko is baklazano, tai nezinau kaip su juo elgtis? ten vidury yra kazkokios seklytes, ar jas reikia isimti? ir dar ar reikia nulupti odele?
niu zodziu papasakokit, kaip apdoroti sita darzove man neismanelei?
niu zodziu papasakokit, kaip apdoroti sita darzove man neismanelei?
vidurius as isimu, nors sako nebutina, o odeles lupti nereikia ir sudytam vandeni reiketu pamirkyt, nes kitaip gali buti kartokas
QUOTE(Elena @ 2009 08 24, 07:32)
Voveruškos su bulvių košė [/b]
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, sudedame sviestą, supilame pieną ir padarome košę. Sudedame tarkuoto sūrio ir gerai išmaišome.Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsiais.Sudedame į jį bulvių košė.Viduje darome duobutę į kurią dedame voveruškas (virtas apkepiname kartu su svogūnais)
Kepame orkaitėje apie 20-30 minučių.
Nuotrauką nekokybiška nes su tel daryta
[/color]
o tokiam patiekalui tiktu marinuotos voveruskos?
atleiskit kad cituoju....
Elena-griuk aukstielnikas
Imesiu ir as sios dienos valgi, nors labai paprastutis, bet ziuriu tema truputi primirus , tai purus kukuliai ir su jais virta naminiu makaronu sriuba.
Kukuliams sumaliau puse kg. sprandines, idejau 50gr. greito paruosimo ryziu dribsniu, vienas sauksta krakmolo, viena sauksta majonezo, 50gr. rusisko surio itarkavau, vienas didelis kiausinis, svoguno galvute, prieskoniai.Viska suminkiau ir padarius kukulius i verdanti vandeni, kai uzvire, sumeciau morkas, siek tiek paviriau, ipjausciau svoguna, bulves ir kai vel uzvire suleidau standoka tesla per tarka, ipyliau nep. sauksta cili saldziarugscio, prieskonius.Padazui su blenderio pjaustykle labai susmulkinau svoguna, dejau ji ant ikaitusio sviesto gabalelio ir pakepiau siek tiek, imeciau arb. sauksteli miltu, vel kepiau ir pienuko stikline, uzviriau, sauksta grietines, ismaisiau ir vsio.
Imesiu ir as sios dienos valgi, nors labai paprastutis, bet ziuriu tema truputi primirus , tai purus kukuliai ir su jais virta naminiu makaronu sriuba.
Kukuliams sumaliau puse kg. sprandines, idejau 50gr. greito paruosimo ryziu dribsniu, vienas sauksta krakmolo, viena sauksta majonezo, 50gr. rusisko surio itarkavau, vienas didelis kiausinis, svoguno galvute, prieskoniai.Viska suminkiau ir padarius kukulius i verdanti vandeni, kai uzvire, sumeciau morkas, siek tiek paviriau, ipjausciau svoguna, bulves ir kai vel uzvire suleidau standoka tesla per tarka, ipyliau nep. sauksta cili saldziarugscio, prieskonius.Padazui su blenderio pjaustykle labai susmulkinau svoguna, dejau ji ant ikaitusio sviesto gabalelio ir pakepiau siek tiek, imeciau arb. sauksteli miltu, vel kepiau ir pienuko stikline, uzviriau, sauksta grietines, ismaisiau ir vsio.
QUOTE(indria @ 2009 08 24, 18:08)
vidurius as isimu, nors sako nebutina, o odeles lupti nereikia ir sudytam vandeni reiketu pamirkyt, nes kitaip gali buti kartokas
o as nulupau odele, nes kazkaip kietoka pasirode
aciu dabar zinosiu
QUOTE(Srove @ 2009 08 24, 21:29)
Elena-griuk aukstielnikas
Imesiu ir as sios dienos valgi, nors labai paprastutis, bet ziuriu tema truputi primirus , tai purus kukuliai ir su jais virta naminiu makaronu sriuba.
Kukuliams sumaliau puse kg. sprandines, idejau 50gr. greito paruosimo ryziu dribsniu, vienas sauksta krakmolo, viena sauksta majonezo, 50gr. rusisko surio itarkavau, vienas didelis kiausinis, svoguno galvute, prieskoniai.Viska suminkiau ir padarius kukulius i verdanti vandeni, kai uzvire, sumeciau morkas, siek tiek paviriau, ipjausciau svoguna, bulves ir kai vel uzvire suleidau standoka tesla per tarka, ipyliau nep. sauksta cili saldziarugscio, prieskonius.Padazui su blenderio pjaustykle labai susmulkinau svoguna, dejau ji ant ikaitusio sviesto gabalelio ir pakepiau siek tiek, imeciau arb. sauksteli miltu, vel kepiau ir pienuko stikline, uzviriau, sauksta grietines, ismaisiau ir vsio.
Imesiu ir as sios dienos valgi, nors labai paprastutis, bet ziuriu tema truputi primirus , tai purus kukuliai ir su jais virta naminiu makaronu sriuba.
Kukuliams sumaliau puse kg. sprandines, idejau 50gr. greito paruosimo ryziu dribsniu, vienas sauksta krakmolo, viena sauksta majonezo, 50gr. rusisko surio itarkavau, vienas didelis kiausinis, svoguno galvute, prieskoniai.Viska suminkiau ir padarius kukulius i verdanti vandeni, kai uzvire, sumeciau morkas, siek tiek paviriau, ipjausciau svoguna, bulves ir kai vel uzvire suleidau standoka tesla per tarka, ipyliau nep. sauksta cili saldziarugscio, prieskonius.Padazui su blenderio pjaustykle labai susmulkinau svoguna, dejau ji ant ikaitusio sviesto gabalelio ir pakepiau siek tiek, imeciau arb. sauksteli miltu, vel kepiau ir pienuko stikline, uzviriau, sauksta grietines, ismaisiau ir vsio.
Oi kaip viskas nemniška. Gerai, kad čia užsukau- jau žinau kas bus ryt pietums O gal galima sužinot kaip tą standoką tešlą padaryt (miltai, kiaušas ir vanduo?) Kažkaip su manim nelabai miltai noriai draugauja
QUOTE(marimacho @ 2009 08 24, 20:43)
o as nulupau odele, nes kazkaip kietoka pasirode
ji kai iskepa, tai visai minkstute
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 24, 20:47)
O gal galima sužinot kaip tą standoką tešlą padaryt (miltai, kiaušas ir vanduo?)
Taip miltai, kiausas ir vanduo, jei nori gali ir pieno pilti, tik ji turi buti tokia, kad uzdejus ant tarkutes pati tesla labai vangiai kristu pro skylutes, su saukstu pamakaluoji ta tesla, kai uzdedi, kad kristu pro tarpelius, jei turi gali naudoti mazesne, mazesni rutuliukai bus
QUOTE(Srove @ 2009 08 24, 23:24)
Taip miltai, kiausas ir vanduo, jei nori gali ir pieno pilti, tik ji turi buti tokia, kad uzdejus ant tarkutes pati tesla labai vangiai kristu pro skylutes, su saukstu pamakaluoji ta tesla, kai uzdedi, kad kristu pro tarpelius, jei turi gali naudoti mazesne, mazesni rutuliukai bus
Dėkui Aš jau būčiau darius akmens kietumo tešlą, kad tarkuot būtų galima Pačiai juokinga pasidarė
QUOTE(Srove @ 2009 08 24, 21:24)
Taip miltai, kiausas ir vanduo, jei nori gali ir pieno pilti, tik ji turi buti tokia, kad uzdejus ant tarkutes pati tesla labai vangiai kristu pro skylutes, su saukstu pamakaluoji ta tesla, kai uzdedi, kad kristu pro tarpelius, jei turi gali naudoti mazesne, mazesni rutuliukai bus
Man taitoki naminiai "makaroncikai" patinka tik mano mama kai virdavo pieniska sriuba su jais, tai vadindavo "zacirka" kai maza buvau pamenu prasydavau, kad tirstesne isvirtu, nes tie kleckiukai budavo labai skanus