Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(budylnikas @ 2009 08 12, 17:19)
Kalakutienos maltinukai su morkų padažu
Šiandienos mūsų vakarienė - kalakutienos faršą (1 kg) sumaišiau su pakeliu virtų ryžių, įmušiau kiaušinį, įdėjau pjaustyto svogūno, česnako, maltų juodų bei kvapnių pipirų, baziliko, druskos - ir viską sumaišiau. Užvirus marinatui (vanduo, druska, pipirai žirneliais, lauro lapai, skiltelė česnako, stiebelis krapo, bazilikai, čiobrelis - visko pagal skonį) - dariau kukuliukus ir dėjau į verdantį marinatą. Kol verda maltinukai - dariau padažą - pakepinau svogūno puselę, dvi tarkuotas morkas, įdėjau kokius tris šaukštus miltų ir pyliau samčiu sultinio nuo verdančių maltinukų - kol gavosi padažo norima konsistencija, dar įdėjau grietinės porą šaukštų (prieš tai išmaišiau ja su trupučiu karšto maltinukų sultinio, kad grietinė nesušoktų), dar pagal skonį galima įdėti druskos  į padažą, jei trūksta. Tada maltinukus nukošti ir užpylus padažu - dar patroškinti 5 - 10 minučių.


Aciu puikia ideja thumbup.gif Vakar padariau, tik neturejau ryziu. Bet ir taip nerealiai skaniai gavosi. Manasis vis ejo ir ejo prie troskintuvo biggrin.gif Smagu cia apsilankyti, kai pritruksti fantazijos rolleyes.gif
Aciu dar karta 4u.gif
Atsakyti
ateinu pasidalinti "tinginio receptu" tongue.gif kuking.ru forume jis pavadintas "Ёжкин рис" pagal jį paskelbusios forumietės niką. o šiaip tai žydų patiekalas kaip aš supratau.absoliučiai nieko mandro,bet yra kelios smulkmenos,dėl kurių jis tampa net labaaabai essen.gif originalas čia rusų kalba
mano vakar darytas
user posted image
reikės:
2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atvėju palikti,nes labai įtakoja skonį)
1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (galima ir be morkų...kitos deda tiesiog pakelį šaldytų daržovių pagal skonį.aš dar pievagrybių pripjausčiau ant viršaus)
1 stiklinės ryžių (rašau pagal mano darytas proporcijas,nes originale yra 2 stiklinės-tai visam pulkui doh.gif )
1,5 stiklinės vandens verdančio
prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski)
4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (aš prieš porą valandų aptepiau majonezu su garstyčiomis,česnaku,pipirais ir druska)
procesas:
gilią kepimo formą išklojam folija (aš dariau nepridegančiam puode,tai neklojau)
svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną.ant viršaus -daržovės,paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ).apibarstom prieskoniais ir druska,užpilam vandeniu.ant viršaus-kulšelės.
svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (aš dariau 220 C). ant galo atidengiau ir apie 20 min kepiau be folijos,kad višta apskrustų.kitoms ir po folija kažkaip apskrunda g.gif vienu žodžiu žiūrėkit pagal situaciją
kvapas namuose buvo wacko.gif aš galvojau,kad mano skrandis pats savę suvirškins,nesulaukęs degustacijos doh.gif lotuliukas.gif
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 19 rugpjūčio 2009 - 09:23
Va šitą tai jau rytoj būtinai išbandysiu bigsmile.gif Super atrodo!!!
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 08 19, 10:02)
ateinu pasidalinti "tinginio receptu"  tongue.gif kuking.ru forume jis pavadintas "Ёжкин рис" pagal jį paskelbusios forumietės niką. o šiaip tai žydų patiekalas kaip aš supratau.absoliučiai nieko mandro,bet yra kelios smulkmenos,dėl kurių jis tampa  net labaaabai essen.gif originalas čia rusų kalba
mano vakar darytas
reikės:
2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atvėju palikti,nes labai įtakoja skonį)
1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (galima ir be morkų...kitos deda tiesiog pakelį šaldytų daržovių pagal skonį.aš dar pievagrybių pripjausčiau ant viršaus)
1 stiklinės ryžių (rašau pagal mano darytas proporcijas,nes originale yra 2 stiklinės-tai visam pulkui  doh.gif )
1,5 stiklinės vandens verdančio
prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski)
4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (aš prieš porą valandų aptepiau majonezu su garstyčiomis,česnaku,pipirais ir druska)
procesas:
gilią kepimo formą išklojam folija (aš dariau nepridegančiam puode,tai neklojau)
svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną.ant viršaus -daržovės,paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ).apibarstom prieskoniais ir druska,užpilam vandeniu.ant viršaus-kulšelės.
svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (aš dariau 220 C). ant galo atidengiau ir apie 20 min kepiau be folijos,kad višta apskrustų.kitoms ir po folija kažkaip apskrunda  g.gif vienu žodžiu žiūrėkit pagal situaciją
kvapas namuose buvo  wacko.gif aš galvojau,kad mano skrandis pats savę suvirškins,nesulaukęs degustacijos  doh.gif  lotuliukas.gif
Skanaus  4u.gif

Greiciau ta pietu pertrauka ateitu cray.gif Bo skrandis nuo tokio grozio apalps wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 08 19, 08:02)
ateinu pasidalinti "tinginio receptu" 

kaip skaniai atrodo,o ir toks nesunkus ax.gif Reikes butinai isbandyt smile.gif Dekui Larissa uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
[quote=Larissa,2009 08 19, 10:02]
ateinu pasidalinti "tinginio receptu"

Butinai bus isbandytas aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 08 19, 09:02)
ateinu pasidalinti "tinginio receptu"  tongue.gif kuking.ru forume jis pavadintas "Ёжкин рис" pagal jį paskelbusios forumietės niką. o šiaip tai žydų patiekalas kaip aš supratau.absoliučiai nieko mandro,bet yra kelios smulkmenos,dėl kurių jis tampa  net labaaabai essen.gif originalas čia rusų kalba
mano vakar darytas
user posted image
reikės:
2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atvėju palikti,nes labai įtakoja skonį)
1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (galima ir be morkų...kitos deda tiesiog pakelį šaldytų daržovių pagal skonį.aš dar pievagrybių pripjausčiau ant viršaus)
1 stiklinės ryžių (rašau pagal mano darytas proporcijas,nes originale yra 2 stiklinės-tai visam pulkui  doh.gif )
1,5 stiklinės vandens verdančio
prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski)
4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (aš prieš porą valandų aptepiau majonezu su garstyčiomis,česnaku,pipirais ir druska)
procesas:
gilią kepimo formą išklojam folija (aš dariau nepridegančiam puode,tai neklojau)
svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną.ant viršaus -daržovės,paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ).apibarstom prieskoniais ir druska,užpilam vandeniu.ant viršaus-kulšelės.
svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (aš dariau 220 C). ant galo atidengiau ir apie 20 min kepiau be folijos,kad višta apskrustų.kitoms ir po folija kažkaip apskrunda  g.gif vienu žodžiu žiūrėkit pagal situaciją
kvapas namuose buvo  wacko.gif aš galvojau,kad mano skrandis pats savę suvirškins,nesulaukęs degustacijos  doh.gif  lotuliukas.gif
Skanaus  4u.gif

O ryziai virti ar ne dedasi? as suprantu kad ne 4u.gif Bet geriau sakau pasitikslinsiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loora: 19 rugpjūčio 2009 - 14:11
QUOTE(Loora @ 2009 08 19, 15:10)
O ryziai virti ar ne dedasi? as suprantu kad ne  4u.gif Bet geriau sakau pasitikslinsiu  blush2.gif

ne,nevirti mirksiukas.gif jiems ir taip 2 valandų per akis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 08 19, 16:25)
ne,nevirti  mirksiukas.gif jiems ir taip 2 valandų per akis  tongue.gif

jetus,seniai jau laukiau kazko tokio paprasto-nekasdienisko-naujo-lengvai ruosiamo-skanaus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Kaip manot, ar tiktu kokios sprandines, pvz pamusti-pamarinuoti storesni gabaleliai. Arba nugarines? Kaip tik turiu smota. O vistiena planavau mazinti musu namuos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 08 19, 15:47)
jetus,seniai jau laukiau kazko tokio paprasto-nekasdienisko-naujo-lengvai ruosiamo-skanaus  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Kaip manot, ar tiktu kokios sprandines, pvz pamusti-pamarinuoti storesni gabaleliai. Arba nugarines? Kaip tik turiu smota. O vistiena planavau mazinti musu namuos  rolleyes.gif


O kodel mazint norit vistiena? Vyras sake, kad mes nuo tiek vistos valgymo tuoj skraidyt pradesim lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, man atrodo cia buvau uzmacius recepta su vistos skurelem, ten vyniojama ir orkaitej kepama g.gif kol radau vistos skurikiu tai jau recepto nerandu smile.gif gal kuri issisaugojusi turite?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 19, 19:56)
O kodel mazint norit vistiena? Vyras sake, kad mes nuo tiek vistos valgymo tuoj skraidyt pradesim  lotuliukas.gif

todel, kad jas auginant naudojami hormonai, kurie skatina pernelyg ankstyva vaiku (mergaiciu) brendima, antsvori.
Mums,aisku, brendimas jau praejes, bet vistiena per daug nesizavim. Tad nutarem kuo maziau vartoti ...

Jei ka, uzbegsiu ivykiam uz akiu, tai nera nesamone- pirma pasidomekit, paskui jau reikskit nuomone wink.gif Cia skeptikems...
Atsakyti