QUOTE(budylnikas @ 2009 08 12, 17:19)
Kalakutienos maltinukai su morkų padažu
Šiandienos mūsų vakarienė - kalakutienos faršą (1 kg) sumaišiau su pakeliu virtų ryžių, įmušiau kiaušinį, įdėjau pjaustyto svogūno, česnako, maltų juodų bei kvapnių pipirų, baziliko, druskos - ir viską sumaišiau. Užvirus marinatui (vanduo, druska, pipirai žirneliais, lauro lapai, skiltelė česnako, stiebelis krapo, bazilikai, čiobrelis - visko pagal skonį) - dariau kukuliukus ir dėjau į verdantį marinatą. Kol verda maltinukai - dariau padažą - pakepinau svogūno puselę, dvi tarkuotas morkas, įdėjau kokius tris šaukštus miltų ir pyliau samčiu sultinio nuo verdančių maltinukų - kol gavosi padažo norima konsistencija, dar įdėjau grietinės porą šaukštų (prieš tai išmaišiau ja su trupučiu karšto maltinukų sultinio, kad grietinė nesušoktų), dar pagal skonį galima įdėti druskos į padažą, jei trūksta. Tada maltinukus nukošti ir užpylus padažu - dar patroškinti 5 - 10 minučių.
Šiandienos mūsų vakarienė - kalakutienos faršą (1 kg) sumaišiau su pakeliu virtų ryžių, įmušiau kiaušinį, įdėjau pjaustyto svogūno, česnako, maltų juodų bei kvapnių pipirų, baziliko, druskos - ir viską sumaišiau. Užvirus marinatui (vanduo, druska, pipirai žirneliais, lauro lapai, skiltelė česnako, stiebelis krapo, bazilikai, čiobrelis - visko pagal skonį) - dariau kukuliukus ir dėjau į verdantį marinatą. Kol verda maltinukai - dariau padažą - pakepinau svogūno puselę, dvi tarkuotas morkas, įdėjau kokius tris šaukštus miltų ir pyliau samčiu sultinio nuo verdančių maltinukų - kol gavosi padažo norima konsistencija, dar įdėjau grietinės porą šaukštų (prieš tai išmaišiau ja su trupučiu karšto maltinukų sultinio, kad grietinė nesušoktų), dar pagal skonį galima įdėti druskos į padažą, jei trūksta. Tada maltinukus nukošti ir užpylus padažu - dar patroškinti 5 - 10 minučių.
Aciu puikia ideja Vakar padariau, tik neturejau ryziu. Bet ir taip nerealiai skaniai gavosi. Manasis vis ejo ir ejo prie troskintuvo Smagu cia apsilankyti, kai pritruksti fantazijos
Aciu dar karta