Man jau dega laikas, vakarienę reikia daryti, o atsakymų nėra išgelbėkit
Kalakutienos maltinukai su morkų padažu
Šiandienos mūsų vakarienė - kalakutienos faršą (1 kg) sumaišiau su pakeliu virtų ryžių, įmušiau kiaušinį, įdėjau pjaustyto svogūno, česnako, maltų juodų bei kvapnių pipirų, baziliko, druskos - ir viską sumaišiau. Užvirus marinatui (vanduo, druska, pipirai žirneliais, lauro lapai, skiltelė česnako, stiebelis krapo, bazilikai, čiobrelis - visko pagal skonį) - dariau kukuliukus ir dėjau į verdantį marinatą. Kol verda maltinukai - dariau padažą - pakepinau svogūno puselę, dvi tarkuotas morkas, įdėjau kokius tris šaukštus miltų ir pyliau samčiu sultinio nuo verdančių maltinukų - kol gavosi padažo norima konsistencija, dar įdėjau grietinės porą šaukštų (prieš tai išmaišiau ja su trupučiu karšto maltinukų sultinio, kad grietinė nesušoktų), dar pagal skonį galima įdėti druskos į padažą, jei trūksta. Tada maltinukus nukošti ir užpylus padažu - dar patroškinti 5 - 10 minučių.
Šiandienos mūsų vakarienė - kalakutienos faršą (1 kg) sumaišiau su pakeliu virtų ryžių, įmušiau kiaušinį, įdėjau pjaustyto svogūno, česnako, maltų juodų bei kvapnių pipirų, baziliko, druskos - ir viską sumaišiau. Užvirus marinatui (vanduo, druska, pipirai žirneliais, lauro lapai, skiltelė česnako, stiebelis krapo, bazilikai, čiobrelis - visko pagal skonį) - dariau kukuliukus ir dėjau į verdantį marinatą. Kol verda maltinukai - dariau padažą - pakepinau svogūno puselę, dvi tarkuotas morkas, įdėjau kokius tris šaukštus miltų ir pyliau samčiu sultinio nuo verdančių maltinukų - kol gavosi padažo norima konsistencija, dar įdėjau grietinės porą šaukštų (prieš tai išmaišiau ja su trupučiu karšto maltinukų sultinio, kad grietinė nesušoktų), dar pagal skonį galima įdėti druskos į padažą, jei trūksta. Tada maltinukus nukošti ir užpylus padažu - dar patroškinti 5 - 10 minučių.
Tai įdėk į kokį puslapį ir įdėk ne pačią nuotrauką, o tik nuorodą į ją. Nesulaukiu atsakymo, einu daryt paprastų kukulių ant keptuvės.
QUOTE(-Maria- @ 2009 08 12, 16:45)
Tai įdėk į kokį puslapį ir įdėk ne pačią nuotrauką, o tik nuorodą į ją. Nesulaukiu atsakymo, einu daryt paprastų kukulių ant keptuvės.
aš kepu kaip tik dabar ir orkaitėj, ir keptuvėj
Papildyta:
Ką tik pradarius orkaitę supratau, kad tai ne padažas, o pats sūris išbegęs pro kukulius atrodo kaip padažas
Atveso, galima ir pavalgyti sociau
Sonkauliukai su troskintais raugintais kopustais.Sonkauliams marinuoti padariau tokia kosele is pora saukstu majonezo, saukstelio medaus, trinto cesnako pora skilteliu, druskos pagal skoni, paprikos milteliu, pora saukstu pomidoru padazo, pipiru.Isvoliojau gerai vakar, o siandien iskepiau rankoveje-40min., po to prapjoviau ir pusvalandi kepiau atvirai 200l. temp.Kopustus patroskinau labai paprastai, turejau likusiu nuo vistos kepimo riebaliuku, juos supyliau, supjausciau svoguna, pipiru lapeliu, siek tiek cukraus ir vandens puoduka ir troskinau, kol vanduo isvire.
Sonkauliukai su troskintais raugintais kopustais.Sonkauliams marinuoti padariau tokia kosele is pora saukstu majonezo, saukstelio medaus, trinto cesnako pora skilteliu, druskos pagal skoni, paprikos milteliu, pora saukstu pomidoru padazo, pipiru.Isvoliojau gerai vakar, o siandien iskepiau rankoveje-40min., po to prapjoviau ir pusvalandi kepiau atvirai 200l. temp.Kopustus patroskinau labai paprastai, turejau likusiu nuo vistos kepimo riebaliuku, juos supyliau, supjausciau svoguna, pipiru lapeliu, siek tiek cukraus ir vandens puoduka ir troskinau, kol vanduo isvire.
QUOTE(rackiene @ 2009 08 12, 14:31)
labai skaniai atrodo o sakykit kas čia per padažas aplink tuos keksiukus bandiau ieškot originalaus recepto, neradau
ten ne padazas,ten silikonine geltona keksiuku formele
QUOTE(vyšnelė @ 2009 08 12, 14:35)
Dar klausimėlis dėl mėsos keksiukų - ar būtinas Mocarelos sūris?Gal tinka ir kitas,paprastesnis, pvz.,"Rokškio" ar "Dvaro"?
tinka zinoma,i vidu ka deti,taj tik fantazijos reikalas
QUOTE(-Maria- @ 2009 08 12, 17:01)
Man jau dega laikas, vakarienę reikia daryti, o atsakymų nėra išgelbėkit
pardon,nebuvau prie pc
o padazas prie ju tiktu kaip ir prie kotletuku,kepintas svogunas svieste,sauksta miltu apkepti ir puse st. pieno
QUOTE(spyglej @ 2009 08 12, 16:35)
Sveikos...turiu 1kg varškės gal ką pasiūlytumėt iš jos daryt
Iškepti orkaitėje. Man labai patiko šis receptas
Kiaulienos kepsneliai su bulvėmis
Kiauliena supjaustyti ir gerai išmušti, apibarstyti mėgiamais prieskoniais, palikti marinuotis parai. Bulves supjaustyti juostelėmis, suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą apibarstyti prieskoniais, uždėti keletą šaukštų grietinės, majonezo ir pomodorų padažo, užberti smulkintų krapų ir česnako, viską išmaišyti, ant viršaus uždėti folijos ir dėti į orkaitę valandai, po valandos nuimti foliją ir dar pakepti, kol bulvės gražiai apskrus. Pamarinuotą kiaulieną sudėti į aliejumi išteptą skardą irgi dėti į orkaitę, maždaug penkiolikai min. Garnyrui galima pasikepti cukinijos, cukiniją supjaustyti griežinėliais, apibarstyti prieskoniais, sudėti ant aliejumi išteptų groteliu ir taip pat pašauti į orkaitę. Skanu su šviežių kopūstų salotomis.
Kiauliena supjaustyti ir gerai išmušti, apibarstyti mėgiamais prieskoniais, palikti marinuotis parai. Bulves supjaustyti juostelėmis, suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą apibarstyti prieskoniais, uždėti keletą šaukštų grietinės, majonezo ir pomodorų padažo, užberti smulkintų krapų ir česnako, viską išmaišyti, ant viršaus uždėti folijos ir dėti į orkaitę valandai, po valandos nuimti foliją ir dar pakepti, kol bulvės gražiai apskrus. Pamarinuotą kiaulieną sudėti į aliejumi išteptą skardą irgi dėti į orkaitę, maždaug penkiolikai min. Garnyrui galima pasikepti cukinijos, cukiniją supjaustyti griežinėliais, apibarstyti prieskoniais, sudėti ant aliejumi išteptų groteliu ir taip pat pašauti į orkaitę. Skanu su šviežių kopūstų salotomis.
QUOTE(rasyte969 @ 2009 08 13, 19:28)
Kiaulienos kepsneliai su bulvėmis
eina sau kaaaaaaaaaaaaip skaniai atrodo paprasta, bet ne prasta
Kotletukai su siurpraizu. Kas supranta rusiskai-bandykite Tik nuotraukos nemoku ikelti ( mano vaikinas liko be galo patenkintas ir sotus
Мясные колобки с яйцом
Состав
яйца куриные - 6 шт. или перепелиные (в раза три больше),
яйцо сырое - 1 шт.,
фарш (свинина + говядина) - 450-500 г.,
лук репчатый - 1 шт.,
соль,
перец,
чеснок,
мука,
сухари панировочные,
петрушка
Приготовление
Отварить 6 яиц вкрутую.
В мясной фарш добавить соль, перец, мелко порезанный лук, мелко порезанную зелень петрушки, пропущенный через чесноковыживалку чеснок и все хорошо перемешать.
Готовый фарш разделить на 6 частей, из которых сформировать лепешки одинакового размера.
В отдельную мисочку разбить сырое яйцо и взбить до однородной массы.
В отдельную мисочку насыпать муку.
В другую мисочку насыпать панировочные сухари.
Берем вареное яйцо, чистим его и обваливаем в муке. Затем выкладываем на лепешку из фарша и обклеиваем яйцо фаршем.
Каждый колобок обмакнуть в яйцо, обвалять в панировочных сухарях и обжарить во фритюре или в большом количестве масла на сковороде до готовности.
Мясные колобки с яйцом
Состав
яйца куриные - 6 шт. или перепелиные (в раза три больше),
яйцо сырое - 1 шт.,
фарш (свинина + говядина) - 450-500 г.,
лук репчатый - 1 шт.,
соль,
перец,
чеснок,
мука,
сухари панировочные,
петрушка
Приготовление
Отварить 6 яиц вкрутую.
В мясной фарш добавить соль, перец, мелко порезанный лук, мелко порезанную зелень петрушки, пропущенный через чесноковыживалку чеснок и все хорошо перемешать.
Готовый фарш разделить на 6 частей, из которых сформировать лепешки одинакового размера.
В отдельную мисочку разбить сырое яйцо и взбить до однородной массы.
В отдельную мисочку насыпать муку.
В другую мисочку насыпать панировочные сухари.
Берем вареное яйцо, чистим его и обваливаем в муке. Затем выкладываем на лепешку из фарша и обклеиваем яйцо фаршем.
Каждый колобок обмакнуть в яйцо, обвалять в панировочных сухарях и обжарить во фритюре или в большом количестве масла на сковороде до готовности.
QUOTE(Irinka1983 @ 2009 08 13, 20:22)
Kas supranta rusiskai-bandykite Tik nuotraukos nemoku ikelti (
o ka jei as nesuprantu? butu foto tai butu galima is jos sprest, o dabar...
QUOTE(indria @ 2009 08 13, 21:00)
o ka jei as nesuprantu? butu foto tai butu galima is jos sprest, o dabar...
kaip suprantu, tai kotletai su viduje virtu kiaušiniu
bet jei jau gamino pati, tai galėjo ir nuosekliai parašyt, o nekopinti receptą