Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

Sveikutes,
Nesenai gavau dovanu orchideja. Labai daug geru patarimu radau jusu skyrelyje. Aciu jums.
Atsakyti
QUOTE(juzu @ 2009 03 06, 16:52)
Sveikutes,
Nesenai gavau dovanu orchideja. Labai daug geru patarimu radau jusu skyrelyje. Aciu jums.

prasom, prasom, tuoj prisijungsi prie musu 4u.gif mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianule @ 2009 03 06, 16:46)
Dekui uz atsakymus, eisim ieskot zemiu 4u.gif

user posted image

SUBSTRATO biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif
pas mamyte23 geras substratas, isbandziau savo karalienems - patiko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 06, 16:45)
sirocco, hm, idomiai cia, bet as tavo vietoj laikyciau - turiu panasios bukles oncidiuma, is jo nauji ugliai lenda  thumbup.gif  jei netycia sugalvotum nebetureti kantrybes ir mesti lauk- nemesk! as bandyciau atgaivinti  blink.gif

Mane gasdina tas naujas auginys iš nesusiformavusio kito auginio... Normalus augalas turėtų pirmiau subrandinti naująją bulvę, o tik paskui leisti naujus ūglius. Nu bet ką čia žinosi, kad čia jam darosi, tai tegu sau šildosi reanimatoriuje biggrin.gif

Beje, kaip pasielgti su reanimatoriumi. Pas mus kambariuose ant palangės gana šalta, bet šviesos daugiausia, o šilčiausia namie vieta - virtuvėje, bet ten tamsu. Tai kas geriau - šilčiau ar šviesiau? Kol kas padėjau virtuvėje šalia viryklės ir įjungiau gartraukio šviesą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2009 03 06, 17:16)
Mane gasdina tas naujas auginys iš nesusiformavusio kito auginio... Normalus augalas turėtų pirmiau subrandinti naująją bulvę, o tik paskui leisti naujus ūglius. Nu bet ką čia žinosi, kad čia jam darosi, tai tegu sau šildosi reanimatoriuje biggrin.gif

Beje, kaip pasielgti su reanimatoriumi. Pas mus kambariuose ant palangės gana šalta, bet šviesos daugiausia, o šilčiausia namie vieta - virtuvėje, bet ten tamsu. Tai kas geriau - šilčiau ar šviesiau? Kol kas padėjau virtuvėje šalia viryklės ir įjungiau gartraukio šviesą lotuliukas.gif

as laikau tamsiai prie radiatoriaus, nes siluma svarbiausia ph34r.gif topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2009 03 06, 15:32)
Taip, ten pat.
Tokios info geriau būtų neskleisti, nes ir taip čia dauguma ligonių...  doh.gif Tiks simtomus paaštrinai. Beje, kokios spalvos?

Kas ten rašėt apie deboras (pamečiau citatą) - turėkit sąžinės.

aš rašiau, kadangi pati ligonė, tai ir kitas erzinu lotuliukas.gif raibuolės labai margos -žalios ir t.t- nemoku aprašyt 4u.gif bet kokie cimbidžiai onkologinio bazėj- šviesiai gelsvi ir ne gigantiški - kainos nežiūrėjau, nenorėjau susierzint lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2009 03 06, 15:10)
drinks_cheers.gif , o kokiu būdu jas galima "veisti"?
aciuks.gif  blush2.gif

jas veisti galima tik tuo atveju jeigu uzaugina keiki, t.y uzaugina nauja augaliuka ant ziedstiebio, paskaityk va cia zemiau

QUOTE(wetta @ 2009 03 06, 16:28)
sveikos,norejau pasiteirauti del phalenopsis orchidejos.pas mane jinai jau lygiai metai,zydejo tik pries metus.lapai tokie tamsiai zali buvo,su siek tiek bordinem linijom,tai nusprendziau dabar persodinti,daug buvo saknu sudziuvusiu.tai noriu paklausti po persodinimo,kaip su ja elgtis?beje ant tu sakeliu kur zydejo anksciau ant vienos is ju isaugo du lapeliai ka su jais daryti?dekui

augina keiki Jusu gelyte, daryti nereikia nieko, kai isleis sakneles apie 5 cm ilgio, atskirkit ir turesit dar viena jauna geliuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 03 06, 17:22)
aš rašiau, kadangi pati ligonė, tai ir kitas erzinu lotuliukas.gif raibuolės labai margos -žalios ir t.t- nemoku aprašyt 4u.gif bet kokie cimbidžiai onkologinio bazėj- šviesiai gelsvi ir ne gigantiški - kainos nežiūrėjau, nenorėjau susierzint lotuliukas.gif

ar grazu taip lotuliukas.gif
siandien buvau medziokleje, grizau be geliu ir be vazoneliu - niekas neatitiko poreikiu g.gif schmoll.gif
reiks kita savaute vaziuoti vienodu vazoneliu pirkti wub.gif bet koki 150 lt paliksiu vien ant ju doh.gif
...bet dar vieno cimbidzio neatsisakysiu wub.gif
Atsakyti
Patarkit man, vienos sako kad jokiais budais nepersodinti orchidejos, kitos - kad galima. Noriu persodinti i grazu vazoneli, tik bijau kad ji man nebekraus ziedu.
Atsakyti
QUOTE(juzu @ 2009 03 06, 17:48)
Patarkit man, vienos sako kad jokiais budais nepersodinti orchidejos, kitos - kad galima. Noriu persodinti i grazu vazoneli, tik bijau kad ji man nebekraus ziedu.

jeigu dar zydi, nesodink, o jei nebe, tai ta viena karta galima persodinti, kodel gi ne mirksiukas.gif
Atsakyti

augina keiki Jusu gelyte, daryti nereikia nieko, kai isleis sakneles apie 5 cm ilgio, atskirkit ir turesit dar viena jauna geliuka thumbup.gif
[/quote]
dekui uz atsakyma,bet as jau ja persodinau i lietuviska "zemes orchidejoms",po to perskaiciau kazkur cia kad jos blogos,ar tiesa?ar niekoblogo jei persodinau beauginant keiki?dabar ja laikau tokiam plastikiniam uzsegamam apvalkale,bet nezinau ar laistyt ar ne?beje tas keikis jau senokai tuos lapus isleides,bet jokiu saknu pozymiu nera.
Atsakyti