QUOTE(Sanrita @ 2009 03 06, 12:33)
Merginos, aš jau praitoje temoje klausiau ... bet nebuvau išgirsta
Reanimuoju Catlleya. Po dviejų savaičių pradėjo rodyti gyvybės ženklus. Lenda daaag žalių gumbelių. Tikiuosi tai šaknys
Kokia žemė jai tinka ... tokia kaip phal ? Ar ji nėra tokia lepi ?
Apie katlėjas
QUOTE(Dianule @ 2009 03 06, 13:10)
Labutis arhideju augintojos,
Norejau paklausti jusu patarimo, kur perkate zeme orhidejoms? Pernai persodinau ir jauciu kad mano orhideja pusta... Laistau tikrai retai.... Gelsta lapai, ziedai mazeja, na vienzo skursta mazyte. Tiesa isleido du naujus, bet ir tokie mazyciai... Gal ka patartumet? Sakau, gal pakeisti tas zemes... Pernai sodinau i lietuviskas, girdejau kad yra jos nekokios. O geriausios uzsienietiskos. Kaip manot kaip man ja pagydyt?
Extra substratas, būna dabar jau ir Maximose. Šiaip jau - jei parašyta "orchidėjų
žemė", tai geriausiu atveju galima naudoti cimbidžiams, net ne kitoms orchidėjoms
Laistymo - tręšimo režimas turi būti subalansuotas pagal augalo poreikius, stebėkite šaknis ir situaciją vazono viduje, o pasakymas laistau retai dar nieko nereiškia
Žiedai turi tendenciją smulkėti, jei ilgai žydi tas pats žiedstiebis, apatiniai lapai kartais irgi gelsta ir nukrenta - natūralus senėjimo procesas
QUOTE(sirocco @ 2009 03 06, 13:22)
Gal kas auginat oncidiumą? Pas mane yra 2. Vienas dar mažas, po reanimacijos. Kitas jau paaugęs, bet irgi vargstantis. Šiandien jį išėmiau iš žemių, šaknų normalių praktiškai nerasta. Tik prie vaiko yra mažyčių spuogelių, šaknys iš jų išaugs. Dabar jį jau patalpinau reanimacijai. Bet galvoju, gal mesti lauk. Nes skaičiau, kad kai oncidiumas išleidžia naują auginį iš nesusiformavusio auginio, tai yra liga kažkokia. Augaklas taip naujų bulvių ir nesubrandina, o laikui bėgant pamažu miršta.
Gal kas turit patirties su šitomis orchidėjomis. Patarkit...
Jei jau beviltiškas reikalas, reikia net neeikvoti energijos reanimacijai
eisiu geriau kompensacijai kitą - sveiką augalą pirkti. (Nes šitas buvo iš nukainuotų serijos
)
http://public.fotki....picture151.html
Pažiūrėjau nuotraukas, nepatinka man didžiosios bulbos spalva. Ji neminkšta kartais
Dėl tos ligos - gali būti ir taip, bet gali būti, kad augalas tiesiog nepajėgė išauginti bulvės iki normalaus dydžio - problemos su šaknimis ir negavo reikalingų maisto medžiagų, neturėjo žiemos poilsio
Oncidiumai turėtų būti tręšiami skirtingomis trąšomis - azotinėmis intensyvaus augimo periodu , o kalio foforo rudeniop, kai brandina bulbas ir ruošiasi būsimam žydėjimui...