Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 03 06, 12:52)
ten ne apsauga,o toj vietoj paspaudus minksta-tad manau puvinukas-dziuvimas viename.... unsure.gif

o ne! blink.gif pasimeciau, zinok verysad.gif naaa, jei nesiples puvinys, gal nekirpk? Pats orches kotas tai labai graziai atrodo... unsure.gif
Atsakyti
Merginos, aš jau praitoje temoje klausiau ... bet nebuvau išgirsta blush2.gif
Reanimuoju Catlleya. Po dviejų savaičių pradėjo rodyti gyvybės ženklus. Lenda daaag žalių gumbelių. Tikiuosi tai šaknys blush2.gif
Kokia žemė jai tinka ... tokia kaip phal ? Ar ji nėra tokia lepi ?
Atsakyti
Labutis arhideju augintojos,
Norejau paklausti jusu patarimo, kur perkate zeme orhidejoms? Pernai persodinau ir jauciu kad mano orhideja pusta... Laistau tikrai retai.... Gelsta lapai, ziedai mazeja, na vienzo skursta mazyte. Tiesa isleido du naujus, bet ir tokie mazyciai... Gal ka patartumet? Sakau, gal pakeisti tas zemes... Pernai sodinau i lietuviskas, girdejau kad yra jos nekokios. O geriausios uzsienietiskos. Kaip manot kaip man ja pagydyt?
Atsakyti
Gal kas auginat oncidiumą? Pas mane yra 2. Vienas dar mažas, po reanimacijos. Kitas jau paaugęs, bet irgi vargstantis. Šiandien jį išėmiau iš žemių, šaknų normalių praktiškai nerasta. Tik prie vaiko yra mažyčių spuogelių, šaknys iš jų išaugs. Dabar jį jau patalpinau reanimacijai. Bet galvoju, gal mesti lauk. Nes skaičiau, kad kai oncidiumas išleidžia naują auginį iš nesusiformavusio auginio, tai yra liga kažkokia. Augaklas taip naujų bulvių ir nesubrandina, o laikui bėgant pamažu miršta.
Gal kas turit patirties su šitomis orchidėjomis. Patarkit... ax.gif Jei jau beviltiškas reikalas, reikia net neeikvoti energijos reanimacijai smile.gif eisiu geriau kompensacijai kitą - sveiką augalą pirkti. (Nes šitas buvo iš nukainuotų serijos rolleyes.gif )

http://public.fotki....picture151.html
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 03 06, 12:52)
ten ne apsauga,o toj vietoj paspaudus minksta-tad manau puvinukas-dziuvimas viename.... unsure.gif

jei gerai supratau, tai užsilaikė ten vandenukas, pradėjo pūti ir žiedkotis negauti pakankamai maitinimo?... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanrita @ 2009 03 06, 12:33)
Merginos, aš jau praitoje temoje klausiau ... bet nebuvau išgirsta  blush2.gif
Reanimuoju Catlleya. Po dviejų savaičių pradėjo rodyti gyvybės ženklus. Lenda daaag žalių gumbelių. Tikiuosi tai šaknys  blush2.gif 

jai jau pradejo rodyt saknu galiukus tai thumbup.gif pajuto pavasary.
ne zeme o substratas, tinka toks pat kaip phal, tik kiek smulkesnis, nes ir katleju saknys plonesnes.
o ji dabar kame? kiminuose?
ir tam kad katleja zydeju jai reikia daug tiesiogines saules ( tik ne vidudienio, nes nudegs. rytines arba vakarines)
Atsakyti
Sveikutes orchideju myletojos, norejau pasklausti ar dar gali atsigauti orchideja, jei po persodinimo, saknys pasidare tusciavidures, lapai jau visi nukrito ar apsimoka man dar bandyt reanimuot?
laukiu patarimu, aciu
Atsakyti
Atsisėdau tik dabar parašyti, o jau kiek jūsų pašnekėta 4u.gif

QUOTE(Šindila @ 2009 03 06, 00:11)
jetau kaip pavydziu  wub.gif  wub.gif baltai  mirksiukas.gif

Ir man ji labai patinka mirksiukas.gif

QUOTE(Taniushka @ 2009 03 06, 09:54)
wub.gif  saunuole!

o as vakar gavau laaabai grazia miltonija, bent jau man l.grazia, veliau nuotrauka idesiu, ziedai atrodo lyg nutapyti ar nupiesti  biggrin.gif

Taniushka,
o Tavo miltonija - tikras paveiksliukas wub.gif

QUOTE(naujute @ 2009 03 06, 10:47)
nu man tokie kokie grazus as irgi pasvajoju kad tokio reiketu, nes turiu tik visiskai balta, o tas raudonas viduriukas tai wub.gif

drinks_cheers.gif , o kokiu būdu jas galima "veisti"?

QUOTE(Lietuva @ 2009 03 06, 10:53)

Ilcia, labai graži gėlytė  wub.gif

aciuks.gif blush2.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 06, 11:00)

Ilcia, jau koks grozis tavo gelytes!  bigsmile.gif  wub.gif  khm, tu nenori jai drauges surasti? (junkis i ligoniu buri!)  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif reikia draugės... Ieškau, dairausi... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanrita @ 2009 03 06, 13:33)
Reanimuoju Catlleya. Po dviejų savaičių pradėjo rodyti gyvybės ženklus. Lenda daaag žalių gumbelių. Tikiuosi tai šaknys  blush2.gif 

na, aš dar tik pradedančioji, tik skaitau enciklopedijas smile.gif
tai pagal šita puslapį panašu, kad substratas kaip ir phaleonopsių:
http://www.orchidee....a/allgemein.htm

QUOTE(Dianule @ 2009 03 06, 14:10)
Norejau paklausti jusu patarimo, kur perkate zeme orhidejoms? Pernai persodinau ir jauciu kad mano orhideja pusta... Laistau tikrai retai.... Gelsta lapai, ziedai mazeja, na vienzo skursta mazyte. Tiesa isleido du naujus, bet ir tokie mazyciai... Gal ka patartumet? Sakau, gal pakeisti tas zemes... Pernai sodinau i lietuviskas, girdejau kad yra jos nekokios. O geriausios uzsienietiskos. Kaip manot kaip man ja pagydyt?

orchidejos.lt, tie patys ermitaze, maximose subtratai tinkamiausi phaleonopsia extra. kitom orchidejom internetiniame puslapyje yra ir kitokiu substratu.

zemese orchidejos puna.... o jei retai laistai, tai papuna ir dar padziuna blush2.gif jei ir leidzia naujus, bet vargsta, tai manau vis tiek nieko gero nebus.... as jau is savo mazos reanimavimo patirties sprendziu, gaila buvo traukt zydincia orchidėja, bet teko, kai jau net ziedai akivaizdziai vyst pradejo - saknu neliko visai.... verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(misterija @ 2009 03 06, 15:07)
jai jau pradejo rodyt saknu galiukus tai  thumbup.gif  pajuto pavasary.
ne zeme o substratas, tinka toks pat kaip phal, tik kiek smulkesnis, nes ir katleju saknys plonesnes.
ir tam kad katleja zydeju jai reikia daug tiesiogines saules ( tik ne vidudienio, nes nudegs. rytines arba vakarines)

hm... tikrai? as is patirties nieko negaliu apskayti, jos neturiu... blush2.gif nes as persiverciau daugiau interneto, ir net orchidejos.lt tai siulomos tos pacios, kaip phaleonopsiu g.gif :

http://www.orchidejo...p.php?item_id=1
Atsakyti
QUOTE(Sanrita @ 2009 03 06, 12:33)

Apie katlėjas

QUOTE(Dianule @ 2009 03 06, 13:10)

Extra substratas, būna dabar jau ir Maximose. Šiaip jau - jei parašyta "orchidėjų žemė", tai geriausiu atveju galima naudoti cimbidžiams, net ne kitoms orchidėjoms schmoll.gif Laistymo - tręšimo režimas turi būti subalansuotas pagal augalo poreikius, stebėkite šaknis ir situaciją vazono viduje, o pasakymas laistau retai dar nieko nereiškia rolleyes.gif Žiedai turi tendenciją smulkėti, jei ilgai žydi tas pats žiedstiebis, apatiniai lapai kartais irgi gelsta ir nukrenta - natūralus senėjimo procesas 4u.gif

QUOTE(sirocco @ 2009 03 06, 13:22)
Gal kas auginat oncidiumą? Pas mane yra 2. Vienas dar mažas, po reanimacijos. Kitas jau paaugęs, bet irgi vargstantis. Šiandien jį išėmiau iš žemių, šaknų normalių praktiškai nerasta. Tik prie vaiko yra mažyčių spuogelių, šaknys iš jų išaugs. Dabar jį jau patalpinau reanimacijai. Bet galvoju, gal mesti lauk. Nes skaičiau, kad kai oncidiumas išleidžia naują auginį iš nesusiformavusio auginio, tai yra liga kažkokia. Augaklas taip naujų bulvių ir nesubrandina, o laikui bėgant pamažu miršta.
Gal kas turit patirties su šitomis orchidėjomis. Patarkit... ax.gif  Jei jau beviltiškas reikalas, reikia net neeikvoti energijos reanimacijai  smile.gif  eisiu geriau kompensacijai kitą - sveiką augalą pirkti. (Nes šitas buvo iš nukainuotų serijos rolleyes.gif )

http://public.fotki....picture151.html

Pažiūrėjau nuotraukas, nepatinka man didžiosios bulbos spalva. Ji neminkšta kartais g.gif
Dėl tos ligos - gali būti ir taip, bet gali būti, kad augalas tiesiog nepajėgė išauginti bulvės iki normalaus dydžio - problemos su šaknimis ir negavo reikalingų maisto medžiagų, neturėjo žiemos poilsio g.gif Oncidiumai turėtų būti tręšiami skirtingomis trąšomis - azotinėmis intensyvaus augimo periodu , o kalio foforo rudeniop, kai brandina bulbas ir ruošiasi būsimam žydėjimui...
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2009 03 06, 14:07)
jai jau pradejo rodyt saknu galiukus tai  thumbup.gif  pajuto pavasary.

Ačiū tau didžiulis už atsakymą.
Šaknų lenda labai daug. Galvojau, kad spuogais gėlę išmetė hihihi.gif
Guli dabar reanimatoriuje, kurį pati pasidariau:
Nusipirkau plastmasinę skaidrią įrankių dėžę, apie 20 sm aukščio.
Į dugną pribėriau žievės, akmenukų ir granulių (kiminų KLP niekur neradau) į dėžutės vidurį įstačiau kempine ištiestą induką ir paguldžiau orhidėją.
Purškiu rytais lapus, pravėdinu apie 1 val ...
Dėžė guli ant radiatoriaus (jis grindinis)
Manau kad gėlė patenkinta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 06, 14:03)
jei gerai supratau, tai užsilaikė ten vandenukas, pradėjo pūti ir žiedkotis negauti pakankamai maitinimo?... sad.gif

Esmė gal net ne tame, kad žiedstiebis negaus maitinimo 4u.gif Svarbu, kad pūvančiu žiedstiebiu (jei iš tikrųjų taip yra) puvinys gali nukeliauti į phalaenopsis stiebą, o tada jau laukit bėdų.

QUOTE(amir'a @ 2009 03 06, 14:10)
Sveikutes orchideju myletojos, norejau pasklausti ar dar gali atsigauti orchideja, jei po persodinimo, saknys pasidare tusciavidures, lapai jau visi nukrito ar apsimoka man dar bandyt reanimuot?
laukiu patarimu, aciu

Jei nė vieno lapo neliko, ramia sąžine meskit lauk 4u.gif
Atsakyti