Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 12, 12:24)
na, gincytis tai gincytis - nuotraukos pacios nuoroda vadinasi phaleonopsis smile.gif smile.gif

blink.gif cia geras...
bet matau beprasminka prasyti, aiskinti, pateikti argumentu ....

galų gale, jei jau auginat vien tik phaleanopsius, būkit geros išmokit atskirti kas yra NE phaleanopsis !
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2009 03 12, 13:31)
blink.gif  cia geras...
bet matau beprasminka prasyti, aiskinti, pateikti argumentu ....
galų gale, jei jau auginat vien tik phaleanopsius, būkit geros išmokit atskirti kas yra NE phaleanopsis !

va taip ir mokomės!;)
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 03 12, 12:41)
Persodinam, kai susidėvi substratas, o nuo dažno laistymo jis trūnys greičiau...

O susidėvėijimas matosi kažkaip, ar reikai įvertinti pagal laiką kiek jau tame pačiame stovi?

mano keli žydintys phaleonopsiai neseniai parnešti iš parduotuvės, bet jų šaknys susigrūdę lipa lauk, net žiurėti gaila, substrato ten ne per daugiausiai, tai taip įtariu nužydėjus jas jau reiktų persodinti į ervesnį vazoną?

QUOTE(Šilingė @ 2009 03 12, 12:58)
Savo praktikoje dar neturėjau tokio atvejo  rolleyes.gif  Apskritai orchidėjos ankštus vazonus mėgsta, o ir šaknys nėra ilgaamžės, su metais nunyksta pasenusios, todėl ir neprisiaugina jų be proto gėliukai  g.gif

na, jei lygint su gamtinėmis sąlygomis, tai kur jos gaudavo tą ankštumą?... g.gif nors prisipažįstu esu tikrai visiįka naujokė (dažnai kartosiu blush2.gif o tai kai aš tokia pleputė, tai naujokės paskui ims mano pamąstymus kaip už tiesą...), tikrai dar daug ko nežinau, pasiieškojau info, tikria visur rašo, kad phaleonopsiai mėgsta ankštumą, bet niekur dar neradau paaiškinimo, kodėl... hibridai yra hibridai, nėra jiems čia gamtos sąlygų ir nebus namuose, tam jie ir yra išveisti, kad galėtų gyventi kitaip, nei gamtoj wub.gif

Atsakyti
apziurejau savo dovanota orche ir pamaciau ,kad salia zydincio ziedstiebio buvo matyt dar vienas,bet jis nukirptas tik mazas galiukas styro,kazin ar jis dar gali ataugt?
Atsakyti
QUOTE(wetta @ 2009 03 12, 13:59)
apziurejau savo dovanota orche ir pamaciau ,kad salia zydincio ziedstiebio buvo matyt dar vienas,bet jis nukirptas tik mazas galiukas styro,kazin ar jis dar gali ataugt?

jeigu jis nukirptas greiciausiai jau buvo nuzydejes, nes sveiku niekas nekerpa mirksiukas.gif ataugti tai neataugs nebent nauja ziedstiebi isleis
Papildyta:
QUOTE(misterija @ 2009 03 12, 13:31)
blink.gif  cia geras...

QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 12, 13:36)
va taip ir mokomės!;)

baikit pyktis ir tema tersti, as ne noriu ne vienos izeisti, bet misterija jau pazengusi siame reikale ir manau labiau ismano apie orchidejas, juolab pateikia argumentus thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Senokai jau buvau užbėgusi pas jus. Pasiilgau wub.gif O kokios aistros dėl klumpaitės, net linksma skaityti biggrin.gif
Atėjau pasigirti, kad ir man Maximoje "nuskilo" Nusipirkau vardinį phalaenopsį - Pink panther.
user posted image

Nuotrauka skolinta iš interneto, bet maniškis identiškas. Du žiedynai, su galybe pumpurų. Prasiskleidę dar tik du žiedukai thumbup.gif

Atsakyti
stai maniske,norejau tigrines bet gavau tokia,na bet ir ja dziaugiuos.
o kokia nuostabi Gaure tavo orchyte!!!

http://public.fotki....op/img2007.html
http://public.fotki....op/img2008.html
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 12, 12:58)
O  susidėvėijimas matosi kažkaip, ar reikai įvertinti pagal laiką kiek jau tame pačiame stovi?

mano keli žydintys phaleonopsiai neseniai parnešti iš parduotuvės, bet jų šaknys susigrūdę lipa lauk, net žiurėti gaila, substrato ten ne per daugiausiai, tai taip įtariu nužydėjus jas jau reiktų persodinti į ervesnį vazoną?
na, jei lygint su gamtinėmis sąlygomis, tai kur jos gaudavo tą ankštumą?...  g.gif nors prisipažįstu esu tikrai visiįka naujokė (dažnai kartosiu  blush2.gif o tai kai aš tokia pleputė, tai naujokės paskui ims mano pamąstymus kaip už tiesą...),  tikrai dar daug ko nežinau, pasiieškojau info, tikria visur rašo, kad phaleonopsiai mėgsta ankštumą, bet niekur dar neradau paaiškinimo, kodėl... hibridai yra hibridai, nėra jiems čia gamtos sąlygų ir nebus namuose, tam jie ir yra išveisti, kad galėtų gyventi kitaip, nei gamtoj  wub.gif

Susidėvėjimas matomas taip, kad žievės sukrenta, byra, sumažėja oro tarpelių, vazonas ima ilgai nepradžiūti mirksiukas.gif Grybais pakvimpa tongue.gif

Auginimas gamtinėmis sąlygomis ir vazone tuo ir skiriasi, kad vienu atveju auginama vazone ir kambario sąlygomis, kitu atveju augalas auga natūralioje aplinkoje, būdingu temperatūriniu - šviesiniu - drėgnumo režimu. Ankštame vazone tiesiog režimas, bent jau drėgmės, yra priimtinesnis, kadangi substratas greičiau pradžiūsta, nei dideliame, kur padidėja užmirkimo tikimybė umn.gif Orchidėjų šaknys turi gauti drėgmės, bet tarp gavimų turi pradžiūti (pažiūrėkim kaip, yra natūroj- liūtis, po to stiprus vėjas viską išpučia,...). Vazone augaliukai liūtis gauna, o va vėjo, kuris prapūstų, tai kaip ir nėra schmoll.gif Todėl visai nėra sveika, kad augalo šaknys nuolat bus gana drėgnoje aplinkoje, o didesniam vazone būtent tokios sąlygos ir susidaro. Kitas dalykas, kad ne grunte gi tos orchidėjos natūraliomis sąlygomis auga, pasižiūrėkit, kiek jau to vadinamo substrato jų šaknis tesupa mirksiukas.gif Iš principo substratas skirtas augalui įsitvirtinti vazone ir šiek tiek - drėgmei palaikyti.
Atsakyti
vat as irgi turiu raibuole(dvi vazone) ir vien tik is lapu pazinau kad ten raibuole(nors esu irgi naujoke blush2.gif )....
del vazoniku...na as irgi mastau kad geriau jau jos(orchidejos) lai auga plasmasiniam,nei kazkokiam kitokiam-vien del tu saknu.Man pvz patogiau stebeti,ar vazone dregna,as sausa,ar puvam,ar saknys sveikos.Pas mane gelytes visos permatomuose,tik ikeltos i grazesnius molinius vazonus.O norint padaryti kompozicija nebutinai persodint bendrai,galima nusipirkt koki stiklini "bliuda" sudeti ten orchidejas su vazonais ir apipavidalint kaip jau fantazija leidzia rolleyes.gif
Dabar del raibuoles...(kazkada buvau idejus fotke) jos vienas lapas buvo pagaves lyg puvini,pradejo didet tokia rusva deme,tai as ta lapa atsargiai nukirpau nuo geles.Kazin gerai cia padariau? g.gif Bet laukt tikrai nesinorejo,kad i pati kota neisimestu.Matyt laistydama nenuvaliau gerai doh.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
turiu orchideja, (dvi vienam vazone placiam) gauta dovanu nezinau rusies blush2.gif nuzydejo, prastovejo metus be ziedu, o dabar kad pradejo leisti ziedstiebius thumbup.gif ant vieno jau pumpurai kraunas thumbup.gif tik iskilo klausimas g.gif tie ziedstiebiai i sonus auga, o kaip padaryt kad stiebtusi i virsu g.gif ar jie veliau patys kaip nors uzsisuka blush2.gif ar taip stipriau uzlenkt ir tvirtint kazkaip prie lazdeles g.gif bijau liest, ar tegul sau auga kaip nori biggrin.gif nu zodziu nesusidurus, nezinau kaip cia ja priziuret, gal kas patars 4u.gif
Atsakyti
Gaure, as kvaile situs maciau ir nepirkau. Simrei irgi itariu kazkoki kilminga padovanojau. Reiskias Maxima tikrai prades vezti veislines orchidejas, cia ne tik Mini Markas man uzkliuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 12 kovo 2009 - 13:35
QUOTE(wetta @ 2009 03 12, 13:32)
stai maniske,norejau tigrines bet gavau tokia,na bet ir ja dziaugiuos.
o kokia nuostabi Gaure tavo orchyte!!!

http://public.fotki....op/img2007.html
http://public.fotki....op/img2008.html

Wetta, tikslumo dėlei teiraujuosi biggrin.gif pavadinimas Memfis buvo ant augalo, ar pati pritaikei pagal panašumą rolleyes.gif
Atsakyti