Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(axara @ 2009 03 05, 21:15)
wow  bigsmile.gif
Papildyta:
bet tai dabar phal maximoj kainuoja 24,99, kiek maciau tai nebera tokios akcijos kaip budavo visada 16,99 tai tas 30 proc nieko gero, 17,5 gaunasi  biggrin.gif

aš nupirkau šiandien draugei phalenopsį, kur buvo 24,99 už 16,99, taigi akcija vis dar yra. tik dauguma brangesni po 29 ir t.t., nedaug tų nukainuotų bėra.

beje, mano vienas bordo phaleonopsis matyt pašalo beparsinešant viršunę, paskutinis neišsiskleidęs pumpuras taip ilgai stovėjo ir nesiskleidė, tai aš apžiūrėjau, viršutiniai žiedlapiai to pumpuro lyg tokie pašalusių prikepusių dėmelių turėjo, tai aš jas ėmiau ir kaip čia pasakius, atlupau... blush2.gif o po dviejų dienų žiūriu - ir skleidžiasi jau wub.gif

o aš pakartoju irgi klausimėlį iš praeitos temos - gal kas jau augina po kelis phaleonopsius viename vazone? ieškau bedraminčių.... blush2.gif

ir mačiau apie dendrobius kalbėjote, "vaikų" atskyrimą - o argi jie tiesiog neauga kartu visi krūme?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 05 kovo 2009 - 23:55
QUOTE(jeg @ 2009 03 05, 22:55)
sveikutes  smile.gif .  nesuprantu as savo gelyciu  verysad.gif ,ar as buka ir persodint nemoku,ar kas jom netinka,visos kurias persodinau (3 phel.) pradejo lapai leipt.toks vaizdas kad dregmes truktu  g.gif .purskiu kiekviena dienair laistau taip kaip visas (kas 1-2 savaites).ir stengiuos daugiau papurkst,bet kad koks poveikis butu nei  velnio  verysad.gif .visai nusibaiks toks vaizdas verysad.gif

o tau ne toks atvejis? sudžiūvę lapai

man šitam va puslapy,jei skaitai rusiškai patiko orchidėjų ligų aprašymai (ir visa kita info irgi beje):

http://www.orchidee.ru/

Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 06, 00:49)

o aš pakartoju irgi klausimėlį iš praeitos temos - gal kas jau augina po kelis phaleonopsius viename vazone? ieškau bedraminčių....  blush2.gif

Aš ruošiuosi pavasariui atėjus sukišti su phal į vieną didesnį vazoną mirksiukas.gif Aš nemanau, kad dėl to problemų kokių turėtų kilti, nes abu phal nėra dideli. Aišku, jeigu ateityje norėsi atskirti, tai tektų gerokai šaknis padraskyti.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 03 06, 08:52)
Aš ruošiuosi pavasariui atėjus sukišti su phal į vieną didesnį vazoną  mirksiukas.gif  Aš nemanau, kad dėl to problemų kokių turėtų kilti, nes abu phal nėra dideli. Aišku, jeigu ateityje norėsi atskirti, tai tektų gerokai šaknis padraskyti.

o į keramikinį, ar vis dar permatomą sodinsi?

aš kaip įsivaizduoju irgi pavasarį būtų palankiausiai, kai tik nužydės phaleonopsiukai, tuomet juos ir persodint iš karto?

pas mane vietos daug, orchidėjų įtariu irgi bus daug... blush2.gif todėl iš karto ir galvoju, kad toks susodinimas geriau atrodytų, nei N permatomų vazonėlių kambaryje.

sugalvojau, ko man trenktis į bazė rytoj - gi pati sau išsirinksiu kovo aštuntosios gėlę, "palengvint vyrui tą gėlių rinkimo vargą noriu" wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jeg @ 2009 03 05, 22:55)
sveikutes  smile.gif .  nesuprantu as savo gelyciu  verysad.gif ,ar as buka ir persodint nemoku,ar kas jom netinka,visos kurias persodinau (3 phel.) pradejo lapai leipt.toks vaizdas kad dregmes truktu  g.gif .purskiu kiekviena dienair laistau taip kaip visas (kas 1-2 savaites).ir stengiuos daugiau papurkst,bet kad koks poveikis butu nei  velnio  verysad.gif .visai nusibaiks toks vaizdas verysad.gif

laistyti reikia ne kas 1-2 savaites, o tada kai phalaenopsio saknys pasidaro sviesiai pilkos, gali buti, kad dregmes per mazai.
Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2009 03 05, 23:00)
Sveikutės  4u.gif,

wub.gif saunuole!

o as vakar gavau laaabai grazia miltonija, bent jau man l.grazia, veliau nuotrauka idesiu, ziedai atrodo lyg nutapyti ar nupiesti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2009 03 05, 22:51)
Aleksote, Karmelitoj.

as kai buvau nebuvo nupigintu, gal ir gerai, nes buciau visus susirinkus doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o as vakar Maximoj nebuvau, itariu praziopsojau orchideju uzvezima verysad.gif Nors siaip laikausi, neperku nauju rolleyes.gif Va viena labai labai patiko anadien, tai bent dovanu vienam zmoguciui nupirkau, negalejau jos pardej palikt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2009 03 06, 00:00)
Sveikutės  4u.gif,
user posted image

nu man tokie kokie grazus as irgi pasvajoju kad tokio reiketu, nes turiu tik visiskai balta, o tas raudonas viduriukas tai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 06, 10:14)
o į keramikinį, ar vis dar permatomą sodinsi?

aš kaip įsivaizduoju irgi pavasarį būtų palankiausiai, kai tik nužydės phaleonopsiukai, tuomet juos ir persodint iš karto?

pas mane vietos daug, orchidėjų įtariu irgi bus daug...  blush2.gif todėl iš karto ir galvoju, kad toks susodinimas geriau atrodytų, nei N permatomų vazonėlių kambaryje.

sugalvojau, ko man trenktis į bazė rytoj - gi pati sau išsirinksiu kovo aštuntosios gėlę, "palengvint vyrui tą gėlių rinkimo vargą noriu"  wub.gif  wub.gif

Taigi ir aš rytoj su ta intencija ruošiuosi ten važiuoti. Jau saviškį nuteikiau, kad kovo 8 proga privalės nupirkti kažką wub.gif

Ilcia, labai graži gėlytė wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 06 kovo 2009 - 09:59
QUOTE(naujute @ 2009 03 06, 10:19)
as kai buvau nebuvo nupigintu, gal ir gerai, nes buciau visus susirinkus doh.gif  lotuliukas.gif

as cia bijau klausti vieno klausimo, nes labai pabodes visiems, bet.... kur aleksote yra geliu baze???? blink.gif blush2.gif doh.gif
ar sunku mikriuku iki ten nuvaziuoti, dar tikriausiai ir paejeti reiktu? g.gif
Atsakyti
Sveikos Mamos!Ar jau pirkot kuri falenopsiu is maximos su 30% nuolaida?Yra dar tu uz 16,99lt.Kazi jiems(16,99) nuolaida minusuoja g.gif
Atsakyti