Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(simre @ 2009 03 05, 21:36)
Dar noriu paklaust, ar kuri nors tokį substratą naudojat? Dar maišo nepraplėšiau, bet tikiuosi, kad cimbidžiams tiks, kai ateis laikas:
user posted image

Cybidžiamas tikrai turi tikti tik jeigu nebus žievės tai gali dadėti arba keramzito ar dar ko nors oro pralaidumui.
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 03 05, 21:30)
pabirze gal tu atsakytum i mano klausimukus apie cimbidi?matau pati augini lb grazu wub.gif

kad dar man anksti ką bepatart, pati auginu tik nuo valentindienio lotuliukas.gif , laikau kaip ir pataria, kad gautų ryte saulės, po pietų mažiau, laistau gal kokį kartą į savaitę - įstatau į puodą su vandeniu - kitaip neįmanoma, kol kas tikrai auga ir nesiskundžia- o kaip bus vėliau, nežinau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 03 05, 20:15)
wow  bigsmile.gif
Papildyta:
bet tai dabar phal maximoj kainuoja 24,99, kiek maciau tai nebera tokios akcijos kaip budavo visada 16,99 tai tas 30 proc nieko gero, 17,5 gaunasi  biggrin.gif

pas mus dar yra akcija, bet as tai zadu imti uz 70 lt blush2.gif butu gerai dar kokia ir uz 16,99 paimti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2009 03 05, 21:36)
Sveikos, ligonės ir (dar) ne ligonės  mirksiukas.gif

Ir dar vienas klausimas: ar naudojat kas Shultz Starter Plus? Nebūtinai orchidėjoms, gal ir kitoms gėlėms tinkamas daiktas?

Kiek žinau, šios trąšos labai gerai po persodinimo, taip pat naujiems, mažiems augalasm, daigeliams, nes skatina šaknų augimą smile.gif

Geltonoji labai labai wub.gif geras pasirinkimas thumbup.gif
Aš tokią turėjau bigsmile.gif
vat: http://public.fotki....picture010.html
http://public.fotki....picture009.html
Atsakyti
naujute, as neatsimenu tiksliai tavo klausimu, bet del laistymo tai butinai gausiai paliek ir paskui palik ramybej kokiai savaitei tai tikrai mirksiukas.gif

kadangi cimbidukas zydi, tai dar ir patresk iprastomis orchideju trasomis rolleyes.gif tik nepersistenk tongue.gif

che, MB butent del vietos nebuvimo jau ir zyzia, tai palauk, ateis ir tavo eile lotuliukas.gif

(bet vistiek issiprasiau, kad gan greit vaziuotume i senukus, nes man reikia dar vieno cimbidzio) doh.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 03 05, 20:53)
NU Simre tavo pirkiniuose toli gražu nesimato krizės bigsmile.gif  o tu jau čia su moters diena tiek dovanų gavai? bigsmile.gif

Nea, ne moters diena... Ir kitų progų neseniai buvo ax.gif

QUOTE(Lietuva @ 2009 03 05, 20:53)
Simre, oho, kiek gėlių ir visas pirkai šiandien?  blink.gif
Man tai ta antra labai labai graži ir geltoniukas  wub.gif Tikrai tokias pamačius sunku atsispirti  drinks_cheers.gif

o Cymbidžaiai tai čia kaip du pirkai ? gal pigiau ? Nu super pirkinukai  thumbup.gif

Aš senukuose šiandien mačiau Cymbidžius 3 tokie pavargę jau baiginėja žydėti. Kaina 59 lt.

Šiandien tik blush2.gif tris, t.y. tą margą ir cimbidžius parsivilkau... Cimbidžiai po 10 lt, mano akim griekas būtų nepirkt. Juolab, kad senukuose šiandien mačiau perpus mažesnius kelmus, kurių žiedų jau nė kvapo nelikę, spalva nenuspėjama po 24 lt.

QUOTE(Daluksa @ 2009 03 05, 21:04)
Kiek žinau, šios trąšos labai gerai po persodinimo, taip pat naujiems, mažiems augalasm, daigeliams, nes skatina šaknų augimą  smile.gif

Bent jau ant pakuotės taip rašo, jaučiu reiks pasirūpint. Kažin, ar pvz. kaktusams tinka po persodinimo?

QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 05, 21:12)
(bet vistiek issiprasiau, kad gan greit vaziuotume i senukus, nes man reikia dar vieno cimbidzio)  doh.gif  wub.gif

Reikia=noriu? (kaip pas mane... )
Atsakyti
smile.gif simre labai grazios gelytes, o ypac cymbidziai thumbup.gif man cymbidziai kol kas 1 pirkimo eileje stovi , o kur juos pirkai, nelabai supratau blush2.gif ir dar taip pygiai- po 10lt g.gif
Atsakyti
QUOTE(aniolyte @ 2009 03 05, 21:41)
kur juos pirkai, nelabai supratau

Aleksote, Karmelitoj.
Atsakyti
sveikutes smile.gif . nesuprantu as savo gelyciu verysad.gif ,ar as buka ir persodint nemoku,ar kas jom netinka,visos kurias persodinau (3 phel.) pradejo lapai leipt.toks vaizdas kad dregmes truktu g.gif .purskiu kiekviena dienair laistau taip kaip visas (kas 1-2 savaites).ir stengiuos daugiau papurkst,bet kad koks poveikis butu nei velnio verysad.gif .visai nusibaiks toks vaizdas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 05, 17:12)
emm, as va del stiebu ir domiuosi - jais galima svelniai "apjuosti kambari  wub.gif  ax.gif

niu va ka suzinojau, vanile namuose augina, seip nelabai reikli laistymui (t.y jeigu pamirsit palieti nesudzius ji per kelias valandas ar dienas), bet ...... zydeti ji namu salygomis NEZYDI (jos gamtoje pradeda zydeti, kai pasiekia 10 m) auga nelabai greit, kad augtu greiciau reikia kad butu laaaabai silta, ir joms reikia papildomo apsvietimo
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif,
norėčiau ir aš prie jūsų prisidėti 4u.gif ax.gif
"Trumpa" istorija: prieš 2 metus gavau dovanų phalaenops'į... Apie šių gėlių priežiūrą nežinojau nieko, gal ir nelabai domėjausi... Taigi po kurio laiko numetusi visus savo žiedus, ji apmirė... Aišku, laisčiau, prižiūrėjau, bet augalas silpnėjo, stiebai pradėjo pūti, nežinodama, ar tai padės, juos nupjoviau... Ilgus 9 mėn. gėlė nerodė gyvybės ženklų, jau norėjau mesti lauk, bet galiausiai persodinau į didesnį kibirėlį ir sąžiningai laisčiau... Ir štai ką turiu šiandien wub.gif

user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2009 03 05, 23:00)
Ir štai ką turiu šiandien  wub.gif

jetau kaip pavydziu wub.gif wub.gif baltai mirksiukas.gif
Atsakyti