Įkraunama...
Įkraunama...

Storos rankos

na čia informacija kultūristams kalnus raumenų auginantiems, mums čia susirinkusioms svarbiausia liekninti rankas, jas stangrinti, "priklijuoti raumenukus prie kaulų" tai mums baltyminių kokteilių ar amino rūgščių po treniruotės gerti tikrai nereikia, ir nepersitempiam mes taip, kad reikėtų vienos dienos, kad atsistatytų glikogenas ir raumuo galėtų toliau augti. Net atvirkščiai, mes nenorim, kad raumenys augtų, tik, kad sustangrėtų kūnas.
Dirbam su mažais svoriais, po daugiau kartų, kai kurie pratimai apskritai be svorių, mes ne kultūristės, ir tikslai skiriasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaipediete: 07 kovo 2012 - 09:48
Pritariu merginoms 100 % 4u.gif Mes nesiekiam ale bicu uzsiauginti, o ir nekilojam 10 kg stangu, taip kad su musu pratimukais galima kasdien dirbti ir po truputi dziaugtis rezultatais tongue.gif
Atsakyti
Pabandykite dar ir taip mirksiukas.gif
Užsiėmimams namuose reikės 1–1,5 kg svarmenų (hantelių). Pradinis jų svoris turi būti toks, kad galėtum padaryti 10–12 pakartojimų. Kol jų neįsigijai, gali naudoti pusės litro talpos buteliukus su vandeniu. Jeigu nori visos treniruotės metu mankštinti krūtinės ir rankų raumenis, būtinai daryk apšilimo pratimus pradžioje ir tempimo – pabaigoje. Tokios treniruotės rekomenduojamos 1–2 kartus per savaitę, nepamirštant į kompleksą įtraukti iš mūsų pateikto sąrašo po 2–3 naujus pratimus visoms raumenų grupėms.

Apšilimas

Atlik šiuos pratimus, pakartok juos kiekvienai pusei po 5–6 kartus:

Pasisukimai pečiais pirmyn ir atgal;
Pečių kėlimas kartu ir atskirai;
Posūkiai ištiestomis rankomis pirmyn ir atgal;
Sukamieji rankų judesiai per alkūnių sąnarius;
Sukimai per riešus;
Pečių lenkimas pirmyn ir atgal, rankos tuo metu atpalaiduotos;
Ištiesk rankas pečių lygyje, šiek tiek pasuk delnus į priekį, truputį sulenk per alkūnes. Iškvėpdama jas kryžiuok per krūtinę, tarytum norėtum save apkabinti;
Nuleisk rankas žemyn. Padaryk jomis vertikalias „žirkles“, pakarpyk orą. Po truputį kelk kiek sulenktas per alkūnes rankas, tačiau stenkis, kad pečiai liktų savo vietoje;
Pamėgink pamėgdžioti sparnais mojuojantį paukštį: ištiesk rankas į šonus (jos turi būti minkštos, paslankios per alkūnių ir riešų sąnarius). Judesys pradedamas pečių pakėlimu, tada – alkūnių, o galiausiai – riešų. Tokia pat tvarka leidžiamasi žemyn. Neprispausk rankų prie šonų;
Atlik paskutinį aprašytą pratimą paeiliui su kiekviena ranka – turi išeiti graži „banga“.
Pagrindiniai pratimai

Paimk į rankas hantelius arba svarmenis (buteliukus). Pradinė padėtis: kojos pečių plotyje, pilvas įtrauktas, rankos nuleistos žemyn. Atversk rankas delnu į viršų. Iškvėpdama lenk rankas per alkūnes, kelk plaštakas pečių link, tačiau ne iki galo (palik 15–20 cm). Pasistenk pratimo metu nelinguoti liemeniu, stovėti šiek tiek sulenkusi kelius. Atlik 2–3 rinkinius po 10–15 pakartojimų.
Rankos nuleistos, priešais liemenį, delnais į tave. Tarp plaštakų palik 10–15 cm, pasistenk, kad šis atstumas išliktų viso pratimo metu. Lenk rankas per alkūnes, plaštakas tiesk į priekį taip, kad pečiai būtų lygiagrečiai su grindimis. Įkvėpdama nuleisk rankas žemyn. Atlik 2–3 rinkinius po 10–15 pakartojimų.
Perkelk rankas už galvos ir sulenk alkūnes. Prispausk jas prie galvos, o svarmenis – vieną prie kito. Stebėk, kad nugara neįlinktų ten, kur nereikia – dėl šios priežasties būtina įtraukti pilvą ir šiek tiek pakreipti dubenį į priekį. Atlik 2–3 rinkinukus po 10–15 pakartojimų.
Nuleisk rankas išilgai liemens, delnus laikyk prie kūno. Iškvėpdama šiek tiek sulenk jas per alkūnes ir kelk iki pečių lygio. Nelinguok liemeniu pratimo metu – geriau jau sumažinti rankų judesių amplitudę. Atlik 2–3 rinkinukus po 10­–15 pakartojimų.
Palenk liemenį į priekį, šiek tiek labiau sulenk kelius, įtrauk pilvą, neužriesk galvos. Prispausk plaštakas prie pečių, o rankos per alkūnes turi būti sulenktos taip, kad pečiai būtų lygiagretūs grindims. Iškvėpdama ištiesk rankas, įkvėpdama grįžk į pradinę padėtį. Atlik 2–3 rinkinius po 10–15 pakartojimų.
Pradinė padėtis: kojos pečių plotyje, pilvas įtrauktas, rankos nuleistos. Iškvėpdama tiesk rankas į šonus iki pečių lygio, įkvėpdama nuleisk jas žemyn. Nepamiršk: alkūnės turi išlikti vos sulenktos. Atlik 2–3 rinkinius po 10–15 pakartojimų.
Prispausk plaštakas prie pečių, pakreipk delnus vienas į kitą. Kelk svarmenis į viršų, sujungdama viršuje plaštakas. Atlik 2–3 rinkinius po 10–15 pakartojimų.
Pradinė padėtis: palenk liemenį į priekį, šiek tiek sulenk kelius, truputį išriesk nugarą, įtrauk pilvą, neužversk galvos. Tiesias rankas nuleisk žemyn, pakreipusi delnus vienas į kitą. Kelk jas į viršų taip, lyg mojuotum sparnais – sujunk plaštakas. Įkvėpdama nuleisk jas. Atlik 2–3 rinkinius po 10–15 pakartojimų.
Padėk hantelius ant žemės, suglausk delnus taip, kad pirštai būtų krūtinės aukštyje. Alkūnės ištiestos į šonus. Iškvėpdama stipriai spausk delnus, išbūk tokioje padėtyje 10–15 sekundžių. Atsipalaiduok, pakartok pratimą 4–5 kartus.
Atsiklaupk, padėk delnus ant žemės, tiesiai po pečiais. Ištiesk rankas šiek tiek į šonus. Ištiesink liemenį nuo kelėnų iki pakaušio, kad išeitų viena linija, įtrauk sėdmenis ir pilvą. Pasistenk neišlenkti juosmens. Daryk atsispaudimus, įkvėpdama ir leisdamasi žemyn, iškvėpdama ir keldamasi. Alkūnes stenkis laikyti pakreiptas į šonus. Padaryk 2–3 rinkinukus po 5 pakartojimus.
Delnai vis dar tiesiai po pečiais, pirštai pasukti į priekį. Daryk atsispaudimus pakreipusi alkūnes atgal. Atlik 2–3 rinkinius po 5 pakartojimus.
Pradinė padėtis: atsigulk ant nugaros. Tavo apatinė nugaros dalis turi būti tvirtai prispausta prie grindų. Kad tai padarytum, sulenk kojas per kelius arba patrauk sulenktas kojas krūtinės link. Galima pamėginti užkelti jas ant lovos. Paimk į rankas svarmenis. Ištiesk jas į šonus delnais į viršų. Sujunk prieš save tiesias ir minkštas per sąnarius rankas, tarytum apkabintum didžiulį kamuolį. Įkvėpdama nuleisk jas ant žemės. Atlik 2–3 rinkinius po10–15 pakartojimų.
Nuleisk rankas išilgai liemens. Padaryk jomis vertikalias „žirkles“ (2–3 rinkiniai po 10–15 pakartojimų).
Padaryk rankomis 10–15 ratų į vieną ir į kitą pusę.
Pasidėk svarmenis į šonus. Padaryk nedideles horizontalias „žirkles“ priešais save. Po 20–30 sekundžių nuleisk rankas žemyn ir pailsėk.
Atsakyti
ačiū technologijų dievams, kurie jie išrado youtube ir video filmukus, nes bandžiau du kartus perskaityti šitą tekstą ir nieko neina suprasti man lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klaipediete @ 2012 03 08, 22:09)
ačiū technologijų dievams, kurie jie išrado youtube ir video filmukus, nes bandžiau du kartus perskaityti šitą tekstą ir nieko neina suprasti man  lotuliukas.gif

Nesuprantu kaip cia gali buti neaisku g.gif ,elementarus pratimai cool.gif . Man tai cia aiskiai surasyta smile.gif .Na va,norejosi kaip geriau,o gavosi kaip visada unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2012 03 08, 23:57)
Nesuprantu kaip cia gali buti neaisku g.gif ,elementarus pratimai cool.gif . Man tai cia aiskiai surasyta smile.gif .Na va,norejosi kaip geriau,o gavosi kaip visada unsure.gif

oj jūs tik nepagalvokite, aš iš savęs čia juokiuosi, kad man sunku iš teksto nupiešti pratimą galvoj doh.gif kai pripranti, kad viskas parodyta ir sukramtyta, man reikia pastangų fantaziją įjungt kartais.. blush2.gif
labai labai gerai, kad dalinatės naujais pratimais 4u.gif 4u.gif rankos moterims ypač vasarą didžiausios išdavikės.. kai karšta jų nepaslėpsi, pilvą dar po plačiom suknelėm galima užmaskuoti, o vat nukarę tricepsai ir bicepsai tai matosi labai gerai.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klaipediete @ 2012 03 09, 12:36)
oj jūs tik nepagalvokite, aš iš savęs čia juokiuosi, kad man sunku iš teksto nupiešti pratimą galvoj  doh.gif  kai pripranti, kad viskas parodyta ir sukramtyta, man reikia pastangų fantaziją įjungt kartais..  blush2.gif
labai labai gerai, kad dalinatės naujais pratimais  4u.gif  4u.gif rankos moterims ypač vasarą didžiausios išdavikės.. kai karšta jų nepaslėpsi, pilvą dar po plačiom suknelėm galima užmaskuoti, o vat nukarę tricepsai ir bicepsai tai matosi labai gerai..  biggrin.gif

biggrin.gif drinks_cheers.gif man ir geriau is paveiksliuku arba filmuku,maziau reik sukti galva smile.gif .Ai bet kartais ir tekstiniai aprasymai pravercia rolleyes.gif
Atsakyti
Nepykit mergaites bet nebegaliu susilaikyt as kilnoju 2-3kart savaitej po 12 kg svarmenis kiekvienai rankai,nu ir nera pas mane tu dideliu bicepsu ir jokiu kitu kaip jus snekat cia,juos ne taip lengva uzsiaugint ypac moteriai kaip jus mastot,juk nebereikalo vyrai norintys dideliu raumenu paildus naudoja,o jiems juk lengviau juos uzsiaugint nei mums. As neysivaizduoju saves su 1kg.rankose,nu net pradedama tiek nekinojau.O db pratimus yvairiu darau minimumsu 8. Ir rezultatas stangrios rankos(matosi,kad sportiskos,bet tikrai ne raumenu kalnai kaip dauguma ysivaizduojat) stangri krutine(nors ir DD dydzio ir irgi vaikiuka maitinau krutimi). Tai kaip jus cia pradedat sneket apie raumenu kalnus bicepsus ir tricepsus man net silpna darosi.
Atsakyti
QUOTE(burbulai2 @ 2012 03 09, 14:08)
Nepykit mergaites bet nebegaliu susilaikyt as kilnoju 2-3kart savaitej po 12 kg svarmenis kiekvienai rankai,nu ir nera pas mane tu dideliu bicepsu ir jokiu kitu kaip jus snekat cia,juos ne taip lengva uzsiaugint ypac moteriai kaip jus mastot,juk nebereikalo vyrai norintys dideliu raumenu paildus naudoja,o jiems juk lengviau juos uzsiaugint nei mums. As neysivaizduoju saves su 1kg.rankose,nu net pradedama tiek nekinojau.O db pratimus yvairiu darau minimumsu 8. Ir rezultatas stangrios rankos(matosi,kad sportiskos,bet tikrai ne raumenu kalnai kaip dauguma ysivaizduojat) stangri krutine(nors ir DD dydzio ir irgi vaikiuka maitinau krutimi). Tai kaip jus cia pradedat sneket apie raumenu kalnus bicepsus ir tricepsus man net silpna darosi.

12kg blink.gif oho! bigsmile.gif na jūs gal buvusi sportininkė, arba esate tikrai stipri moteris! smile.gif na aš su 2kg sportuoju, kelis pratimus krūtinei su 5kg padarau, darau kasdien, man patinka ir tinka, rankos stangrėja po truputį, krūtinė irgi..

kiekvieno jėgos skirtingos smile.gif
Atsakyti
Nepykit mergaites bet nebegaliu susilaikyt as kilnoju 2-3kart savaitej po 12 kg svarmenis kiekvienai rankai

blink.gif Oho, pagarba 4u.gif
Atsakyti

Ohoho blink.gif .Kaip tu saves nemyli.Nepamirsk kad moterims daugiau 10kg.nepatariama kelti schmoll.gif .Nesilygink su kulturistemis ir profesionaliomis sportininkemis.Pas jas apkrovos visai kitokios buna,ir naudoja tam tikrus papildus stiprinti raumenis. Nusodinsi gimda, o dar ir isvarza uzsidirbsi.Tada ir sporto jau nereiks unsure.gif .
As 1kg. hanteliukus kilnoju,ir visai man norma. Pakelciau ir daugiau,bet tikrai man to nereikia smile.gif .
Atsakyti
o man reikia smile.gif
Papildyta:
Vadinasi tu ir savo vaiku ant ranku neimi ar neimsi nzn jei jie svers daugiau nei 10 kg.ne duok dieve susizalosi...
Atsakyti