Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

Nieko negaliu pasakyti apie buferine sistema..bet faktas -gyd. rekomenduoja po IUI ir IVF proceduru ne tupineti vonioj (tik dusas), o vyrui jei buvo pirtyje, daryti spermograma tik po savaites. Aisku tai nepagrindiniai nesekmiu faktoriai, o tik profilaktika, nes jei MB turtas stiprus ir geras, tai greiciausiai jokia pirtis jos kokybes nepablogins...analogiskai ir merginai negali pakenkti vonia, bet tai kadangi, pas mus cia visus truputi problematiska su vaisingumu tongue.gif , tai ir vengiam visokiu rizikos faktoriu...net ir minimaliu 4u.gif .
[/quote]
Cia rekomenduojama moterims, o ne vyrams. Tipo, kad nespazmuotu gimdos . Vyrai tokio organo neturi lotuliukas.gif Kiek paskaitineju, cia daugelio problema, kad visiskai neisigilinama i savo situacija. Kalbama steriotipais. Vaisingumo gydymas ir yra tuo idomus, kad jis labai individualus. Su tuo paciu procentu judriu spermatozoidu galima prigalvoti keleta skirtingu diagnoziu. Taip ir si situacija. Pirtis gali pakenkti (laikinai pristabdyti spermatogeneze) tik tiems kas turi varikocele, bet gydytojai nueina lengviausiu keliu ir visus sumauna ant vieno kurpalio. Va man cia ir yra pikta, nes as pasigendu individualaus poziurio i problema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justytė: 13 kovo 2009 - 11:50
QUOTE(Justytė @ 2009 03 13, 12:46)
Cia rekomenduojama moterims, o ne vyrams. Tipo, kad nespazmuotu gimdos . Vyrai tokio organo neturi lotuliukas.gif  Kiek paskaitineju, cia daugelio problema, kad visiskai neisigilinama i savo situacija. Kalbama steriotipais. Vaisingumo gydymas ir yra tuo idomus, kad jis labai individualus. Su tuo paciu procentu judriu spermatozoidu galima prigalvoti keleta skirtingu diagnoziu. Taip ir si situacija. Pirtis gali pakenkti (laikinai pristabdyti spermatogeneze) tik tiems kas turi varikocele, bet gydytojai nueina lengviausiu keliu ir visus sumauna ant vieno kurpalio. Va man cia ir yra pikta, nes as pasigendu individualaus poziurio i problema.

Galiu savo vyro tyrimais pagrįsti, kad pirtis neigiamai įtakoja judruma, net neturint jokios varikocelės mirksiukas.gif MB buvo daryti tyrimai neseniai turėjus pirtį ir po to joje ilgai nesilankius... Pirtis silpnus spermatozoidus tikrai veikia neigiamai t.y. jie tampa mažiau judrūs.
p.s. Senovėje net kontraceptine priemone buvo laikoma pirtis cool.gif
o del individualaus požiūrio tai sutinku, kad jo trūksta, apskritai vyrų tyrimų srityje nearti dirvonai. jei kas stidijuojat mediciną ir nežinot ką pasirinkti ateityje - andrologija bus labai pelninga ir įdomi sritis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justytė @ 2009 03 12, 22:30)

O del ph nieko nesake gydytoja? Siaip terpe pas vyruka labai sarminga.

Nea nieko mums gyd nesakė. Tik tai, kad galime daryti IUI... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nuotaika: 13 kovo 2009 - 13:25
QUOTE(kinrozyte @ 2009 03 13, 12:10)
Sveikutes. As ne specas, bet pakomentuosiu biggrin.gif  Manau skaiciai superiniai(jei gerai iziurejau), tik su judrumu problemos. Manau kokiu papildu TB  reikia pagerti  4u.gif

Ačiū ir už tiek. Gal mums IUI bandyti ?
Atsakyti
[quote=redute,2009 03 13, 13:21]
Galiu savo vyro tyrimais pagrįsti, kad pirtis neigiamai įtakoja judruma, net neturint jokios varikocelės mirksiukas.gif MB buvo daryti tyrimai neseniai turėjus pirtį ir po to joje ilgai nesilankius... Pirtis silpnus spermatozoidus tikrai veikia neigiamai t.y. jie tampa mažiau judrūs.
p.s. Senovėje net kontraceptine priemone buvo laikoma pirtis cool.gif
o del individualaus požiūrio tai sutinku, kad jo trūksta, apskritai vyrų tyrimų srityje nearti dirvonai. jei kas stidijuojat mediciną ir nežinot ką pasirinkti ateityje - andrologija bus labai pelninga ir įdomi sritis 4u.gif

O ant kiek tas judrumas jums sumazejo? Ar negalejo daugiau itakos tureti pirtyje isgertas alkoholis ar kiti neigiami faktoriai?
Atsakyti
QUOTE(Justytė @ 2009 03 13, 12:46)

Cia rekomenduojama moterims, o ne vyrams. Tipo, kad nespazmuotu gimdos . Vyrai tokio organo neturi lotuliukas.gif  Kiek paskaitineju, cia daugelio problema, kad visiskai neisigilinama i savo situacija. Kalbama steriotipais. Vaisingumo gydymas ir yra tuo idomus, kad jis labai individualus. Su tuo paciu procentu judriu spermatozoidu galima prigalvoti keleta skirtingu diagnoziu. Taip ir si situacija. Pirtis gali pakenkti (laikinai pristabdyti spermatogeneze) tik tiems kas turi varikocele, bet gydytojai nueina lengviausiu keliu ir visus sumauna ant vieno kurpalio. Va man cia ir yra pikta, nes as pasigendu individualaus poziurio i problema.

Kadangi jau kelinta karta kategoriskai pasisakai, kad prtis ir vonius vyru turtui nekenkia, tai gal gali duoti nuorodu, kur apie tai paskaityti. ax.gif
Pas MB problemos su spermatozoidu judrumu, tai kol kas as tos nuomones, kad karsta vonia pvz kokius keleta procentu judriu dar sumazina g.gif Ne vienas gyd man sake, kad reikia laikyti muo vesiau ir pan.
MB nemoka maudytis be pasigulejimo vonioje schmoll.gif Man jau atsibodo del to burbuliuoti. Pries IUI buvau grieztai uzdraudusi guleti vonioje, tai is vis savaite nesimaude blink.gif O kai jau surinkom turtas ir islekiau i klinika, tai jis is kart i karsta vonia soko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaks @ 2009 03 13, 14:21)
Kadangi jau kelinta karta kategoriskai pasisakai, kad prtis ir vonius vyru turtui nekenkia, tai gal gali duoti nuorodu, kur apie tai paskaityti.  ax.gif
Pas MB problemos su spermatozoidu judrumu, tai kol kas as tos nuomones, kad karsta vonia pvz kokius keleta procentu judriu dar sumazina  g.gif  Ne vienas gyd man sake, kad reikia laikyti muo vesiau ir pan.
MB nemoka maudytis be pasigulejimo vonioje schmoll.gif  Man jau atsibodo del to burbuliuoti. Pries IUI buvau grieztai uzdraudusi guleti vonioje, tai is vis savaite nesimaude blink.gif O kai jau surinkom turtas ir islekiau i klinika, tai jis is kart i karsta vonia soko  lotuliukas.gif

CITUOJU:
Nustatyta, kad vyrų kapšelyje temperatūra yra net 4 laipsniais žemesnė, nei temperatūra bet kurioje kitoje kūno vietoje. Kokia šio neįtikėtino reiškinio esmė? Pasirodo, kapšelis atlieka tam tikro šaldytuvo funkciją, kadangi kūno temperatūra yra pernelyg didelė, kad gamintųsi kokybiška sperma. Dėl šios pačios priežasties labai karštoje patalpoje, pavyzdžiui, pirtyje, sėklidės sugeba save apsaugoti nuo karščio ir “pasislėpti”, todėl kapšelis pasidaro labai mažas.

Tuo tarpu amerikiečių mokslininkai remdamiesi ką tik paminėta sėklidžių ypatybe iškėlė kitokią hipotezę. Jie mano, kad vyrų sėklidės yra išorėje ne dėl to, kad normaliai bręstų spermatozoidai, bet dėl to, kad jos.. .būtų labiau pažeidžiamos įvairių faktorių - temperatūros ir drėgmės svyravimų, spaudimo, elektromagnetinio spinduliavimo, radiacijos. Manoma, kad tokiu būdu atsiranda spermatozoidai su mutacijomis, geromis ir blogomis, kurios apsprendžia būsimų kartų prisitaikomųjų požymių raida.
Antra pastraipa nesamone, bet del bendro isprusimo imeciau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justytė: 13 kovo 2009 - 15:12
QUOTE(Justytė @ 2009 03 13, 16:09)
CITUOJU:
....

Dekui. Idomi nuomone g.gif
Aisku, kiek zmoniu, gydytoju, mokslininku, tiek ir nuomoniu. Taciau skaitinejant visur, dazniau sutinkama priesinga nuomone, apie kuria jau daug prirasyta. Pvz ir cia :
http://parenting.ivi...fe_3q1g,00.html

Manau, kad bent as liksiu prie savo senosios nuomones ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Justytė @ 2009 03 13, 14:16)
Kiek paskaitineju, cia daugelio problema, kad visiskai neisigilinama i savo situacija. Kalbama steriotipais.

trumpai: vyro sp. tyrimas(daznai ejo i pirti)- koncentracija -29 mln/ml
vyro sp.tyrimas ( puse metu be pirties)-koncentracija - 58 mln/ml
judrumas ir pagerejo beveik 10 % ;jokiu varikoceliu nera.
Redutes ir mano pvz. ; apie kokius stereotipus kalba doh.gif tai asmeniniai patyrimai...
Atsakyti
Dabar as suprantu gydytojus......
Atsakyti
QUOTE(skorpas35 @ 2009 03 12, 18:06)
Labas merginos, turiu gal ir kvailą klausimą: mes su vyru tik pradėjom tirtis kodėl nepavyksta pastoti, buvau pas ginę, tai apžiūrėjo, bet neskyrė jokių tyrimų kol neištirta MB sperma. Davė atmintinę kokių reikia prisilaikyti reikalavimų prieš atliekant tyrimą. Dėl santykių viskas aišku, o va kiek laiko nevartoti alkoholio, o svarbiausia kiek laiko nesikaitinti pirty ar vonioj neparašyta g.gif . Žinau kad sperma pilnai atsinaujina panašiai per tris mėnesius...tai jei jis savaitgali buvo pirty, tai dabar laukt tris mėn g.gif , norisi kad tyrimas atspindėtų tikrą situaciją...jei kas galit, tai būčiau dėkinga jei paaiškintumėt ax.gif  AČIŪ

Aš tai sakyčiau dabar pasidarbuoti ir išleisti pirties paveiktus spermiukus, o kitą savaitę eiti tirtis - man atrodo turėtų pakakti laiko atsistatyti, čia ne kokie papildai kad 3 mėn laukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Justytė @ 2009 03 13, 19:04)
Dabar as suprantu gydytojus......

Nemanau, kad cia tinkama vieta ironizuoti 4u.gif (nors gavosi samojingai smile.gif )
Atsakyti