QUOTE(skorpas35 @ 2009 03 12, 23:57)
Labai ačiū už paaiškinimą, man jau 35-eri, tai nelabai yra kada delsti, o kaip atliekama ta laparoskopija, po kiek laiko galima po jos pastoti? Kaži kai tirsim vyro sperma geriau daryti pilną tyrimą ar pirmam kartui pakanka paprasto? Nelabai gerai kad mes negalim namie surinkti spermos, o reiks kažkur vietoj, klinikose
nu ir man beveik tiek metu. anksciau nesureiksminau, bet dabar kai paskaitau daugiau literaturos, tai tikrai didele itaka turi moters amzius sekmingo rezultato %. zinok, kuo greiciau, nera laiko laukti, po 35 metu musu organizmo laikrodukas pradeda stukseti i kita puse...
uzeik pas mus i laparoskopijos skyreli, galesi detaliau pasiskaityti kas ir kaip...
beje, nors pas mane visi tyrimai buvo geri, ir gimdos nuotrauka ciki, bet tai vistiek is karto pasiule laparoskopija,manau del amziaus, ir todel kad tai greitas budas tiksliai diagnozuoti ir jei reikia paremontuoti..
mes paprasta tyrima MB turto darem. uzteko. namie ir galima surinkti grikiu, bet tada reikia per puse val pristatyti i vieta, ir siltai prie kuno kelyje laikyti..
Papildyta:
QUOTE(Arita @ 2009 03 13, 00:15)
Sveika, pas mane irgi panaši situacija. Nors pas vyra A + B - 46%, bet man gine vis tiek siūlo darytis laparoskopija, o paskui greičiausiai inseminaciją. Nors jis ir akcentavo, jog mano tyrimai geri, o pas vyrą tik per maži ir per lėti, bet mes vis tiek galėjome natūraliai pastoti. Tik va niekaip nesuprantu, kodėl man laparaskopiją vis tiek siūlo daryti? Jei jau tyrimai visi mano geri.
Papildyta:
QUOTE(Arita @ 2009 03 13, 00:15)
Sveika, pas mane irgi panaši situacija. Nors pas vyra A + B - 46%, bet man gine vis tiek siūlo darytis laparoskopija, o paskui greičiausiai inseminaciją. Nors jis ir akcentavo, jog mano tyrimai geri, o pas vyrą tik per maži ir per lėti, bet mes vis tiek galėjome natūraliai pastoti. Tik va niekaip nesuprantu, kodėl man laparaskopiją vis tiek siūlo daryti? Jei jau tyrimai visi mano geri.
Manau pasiule operacija todel, kad tiksliai diagnozuoti ir jei reikia pasalinti, nes ne viska parodo tyrimai ir echo, pvz endometrioze.
Pas mane ir visi tyrimai ir GN buvo super, be teko daryti laparoskopija...
Papildyta:
QUOTE(Justytė @ 2009 03 13, 00:56)
Kodel jus visos isikalet ta pirti ar vonia? Jos nieko neitakoja, nebent jusu vyrai ten sedi kiaura para ir dar turi varikocele.
klysti
Papildyta:
QUOTE(Justytė @ 2009 03 13, 01:00)
Sveikos mergaitės
Labai norėčiau, kad kuri nors pakomentuotumėt...Gydytojas darė jau 3 IUI, bet galbūt mums jie beprasmiški???gal tai tik pinigėlių plovimas??
Kiekis,ml - 1,5 ml
Klampumas mm - 1 cm
PH - 9,0
o koks judrumas ir koncentracija po paruosimo? tai svarbu taikant IUI procedura.
cia kiekis po ar pries paruosima,ne jei pries tai mazokas, o jei po -tai dazniausiai suleidzia iki 1 ml
Papildyta:
QUOTE(Justytė @ 2009 03 13, 01:08)
Va taip, nera jokiu duomenu, kad trumpalaikis karstis itakotu sperma. Vistiek organizmas nesa saltesni krauja i kiausiukus, kuri laika suveikia buferine sistema. Jei negalima pirties ar vonios, tai tada negalima ir automobilio vairuoti ir sedeti.
nieko negaliu pasakyti apie buferine sistema..bet faktas -gyd. rekomenduoja po IUI ir IVF proceduru ne tupineti vonioj (tik dusas), o vyrui jei buvo pirtyje, daryti spermograma tik po savaites. Aisku tai nepagrindiniai nesekmiu faktoriai, o tik profilaktika, nes jei MB turtas stiprus ir geras, tai greiciausiai jokia pirtis jos kokybes nepablogins...analogiskai ir merginai negali pakenkti vonia, bet tai kadangi, pas mus cia visus truputi problematiska su vaisingumu
, tai ir vengiam visokiu rizikos faktoriu...net ir minimaliu
.