QUOTE(Luknė @ 2009 03 08, 20:52)
Nežinau kur išeina
, bet visame tame naudą matau maldoje, o ne žvakės degime. Cerkvėje esu buvusi
Tu Vaižgante dažniausiai sakai, kas svarbu ne bendruomenė, ne vieta, o štai staiga tau svarbu, kad būtų vieta skirta uždegti žvakei
Negi jei uždegtum katalikų bažnyčioje (kurių daugumoje dabar irgi yra tam skirta vieta), ar kur laukę, ta žvakė turėtų kitą prasmę ar veiksmingumą?
Beje aš visai nenorėjau ginčytis apie žvakių degimo prasmingumą, man tik keista, kad kai kurie "katalikai" kažkodėl mano, kad uždegti žvakę cerkvėje veiksmingiau, geriau, nei katalikų bažnyčioje
Del tu "kataliku" kaip tu issireiskei ir beje labai netaktiskai neturetum sukti galvos. Kaip kam patinka, taip tas ir renkasi savo kelia. Dar noreciau tau priminti jei esi isimtis, kad daugumai mums religija parinko dar vaikysteje tevai, o ne mes patys, tad smerkti nevertetu, jog atejus laikui imi ieskoti savo tikejimo kitur. Juolab priminsiu biblijoje dazna citata "Dievas yra visur".
Papildyta:
QUOTE(Gytarė @ 2009 03 08, 21:10)
Cerkvėje - ypatinga atmosfera (aura, energetika - nežinau, kaip pavadinti). Neįmanoma papasakoti - tai reikia
pajausti.
Tai, žinoma, tik mano nuomonė.
Visiskai sutinku, jog cerkveje tvyro kitokia aura, manau, jog siltesne. Nors tikriausiai daug kas priklauso ir nuo Dievo namu "tarno" (nesvarbu ar baznycios, ar cerkves), kuris ten laiko misias
Papildyta:
Akivaizdu, jog dauguma gana jautriai reaguoja i kritika susijusia su tikejimu... Tik noreciau priminti (sau irgi), kad neverta irodineti kieno tikejimas stipresnis, kieno baznycia smagesne... Juk pradejom graziai, raseme apie jausmus uzplustancius esant cerkveje ar baznycioje... Gal taip ir tesiam