Įkraunama...
Įkraunama...

šv. Dvasios cerkvė Vilniuje

krikstyta kataliku baznycioje, o tuokiausi cerkveje.
Atsakyti
Tai kokios konfesijos atstovė jūs dabar esate? Kam esate įsipareigojusi per santuoką cerkvėje ir ką esate praradusi dėl to Katalikų Bažnyčioje?
Atsakyti
Gytare,
gal jūs žinot, kada galima vandens šventinto pasiimti? Ta prasme, ar būna kažkoks laikas, kai vandens imti negalima?
Aš vasarą buvau Šv.Dvasios cerkvėj, norejau vandens pasiimti, bet jo nebuvo (ta bačka tuščia buvo). Čia buvo kitą dieną po Святой Троицы. Vėliau, gal po mėnesio ten vėl nuvažiavau, buvo vandens, prisipyliau. O šiandien ėjau pro tą cerkvę, kur Kalvarijų gatvėj yra, užėjau, nusipirkau žvakučių porą ir sakau aš dar vandens įsipilsiu. Tai ta moteris (ten kur dirba, žvakes parduoda) man sako: "Ne, ne, vandens nėra".
Tai aš taip ir nesuprantu, kada vandens galima pasiimt, kada ne. Gal yra kažkokios datos nuo kada iki kada vandenį imti galima? Būčiau dėkinga už atsakymą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(silvered @ 2013 10 12, 18:00)
Gytare,
gal jūs žinot, kada galima vandens šventinto pasiimti? Ta prasme, ar būna kažkoks laikas, kai vandens imti negalima?
Aš vasarą buvau Šv.Dvasios cerkvėj, norejau vandens pasiimti, bet jo nebuvo (ta bačka tuščia buvo). Čia buvo kitą dieną po Святой Троицы. Vėliau, gal po mėnesio ten vėl nuvažiavau, buvo vandens, prisipyliau. O šiandien ėjau pro tą cerkvę, kur Kalvarijų gatvėj yra, užėjau, nusipirkau žvakučių porą ir sakau aš dar vandens įsipilsiu. Tai ta moteris (ten kur dirba, žvakes parduoda) man sako: "Ne, ne, vandens nėra".
Tai aš taip ir nesuprantu, kada vandens galima pasiimt, kada ne. Gal yra kažkokios datos nuo kada iki kada vandenį imti galima? Būčiau dėkinga už atsakymą.  smile.gif

Galima bet kada, jei vandens yra. smile.gif Šv. Dvasios cerkvėje dažniausiai būna. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 10 06, 20:42)
Tai kokios konfesijos atstovė jūs dabar esate? Kam esate įsipareigojusi per santuoką cerkvėje ir ką esate praradusi dėl to Katalikų Bažnyčioje?

oi, tokiu formalu nezinau. galiu pasakyti, kad sakramentus priimu kataliku, bet labai retai ten lankausi.o tiesiog noreciau giedoti, bet katalikiski chorai man ne prie sirdies. labiau norisi tokio gilesnio giedojimo.
Atsakyti
QUOTE(Medeinna @ 2013 11 07, 16:33)
oi, tokiu formalu nezinau. galiu pasakyti, kad sakramentus priimu kataliku, bet labai retai ten lankausi.o tiesiog noreciau giedoti, bet katalikiski chorai man ne prie sirdies. labiau norisi tokio gilesnio giedojimo.

O kaip jūs jaučiate, kas esate ‒ katalikė ar ortodoksė?
Atsakyti
Jauciuosi esanti tiesiog krikscione, nes abidvi konfesijos turi savo pliusu ir minusu, pagaliau viskas susiveda i dogmas, kazkokius tradiciju skirtumus. As pastoviai bendrauju su ivairiu konfesiju zmonemis, ir tas "skirtumas" netrukdo, nes juk mes visi tikim ta pacia Geraja Naujiena, tuo paciu Kristumi, sventaisiais.
Atsakyti
Naujųjų metų sutikimas Šv. Konstantino ir Michailo cerkvėje.
Atsakyti
Sausio 18 d., 12 h, 'Молебен' šv. Panteleimonui dėl sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2013 06 20, 12:11)
"Соборование - это церковный обряд, совершаемый один раз в году над православным христианином в Великий пост.

Этот обряд обладает мощной силой: исцеляет, снимает проклятия, другие негативные программы.

Если проклятие сильное и/или давнишнее, то необходимо собороваться 3 года подряд. Обычно хватает одного раза, но в тяжёлых случаях (материнское проклятие) очень хорошо помогает именно трёхгодичное соборование.

А вообще, я рекомендую этот обряд всем без исключения. Мало ли чего накопилось. Один раз в году провести несколько часов в церкви для своего блага не помешает никому. Особенно тем, кто собирается снимать проклятие каким-либо способом или уже снял его.

Соборование в первом случае как бы подготавливает почву и обеспечивает положительный результат, а во втором случае - подчищает поле, ауру, закрепляет результат.

В обоих случаях соборование идет закрепляющим, основополагающим фактором."

čia.

'Соборование': kovo 11 d., antradienį, 15 val.
Atsakyti
'Соборование': kovo 22 d., 11.30; nuodėmių ir negatyvių programų išvalymas.
Atsakyti
Užkalbėjimai, programų (karmų) valymai, magijos ir pan. ir ortodoksiškoji krikščionybė? blink.gif
Mano supratimu čia kažkas ne taip... Netikėta, bet kažkaip New Age mišraine pakvipo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 22 kovo 2014 - 19:42