Įkraunama...
Įkraunama...

šv. Dvasios cerkvė Vilniuje

QUOTE(Dabartė @ 2013 05 24, 18:24)
1. Priekyje, dešiniam kamputyje ikona su kažkokiom moterim (nerandu, kas jos tokios), prie jos lyg verkti norėjosi, todėl uždegiau vieną.
2. Gal mišias už save užpirkti?ax.gif  rolleyes.gif

1. Šv. kankinės Vera, Nadežda, Liubovė ir Sofija.
2. Mišios visada gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2013 05 24, 21:31)
1. Šv. kankinės Vera, Nadežda, Liubovė ir Sofija.
2. Mišios visada gerai. mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif
O mišias geriau cerkvėje ar bažnyčioje? ax.gif Jei cerkvėje, tai ant lapuko savo vardą parašyt, kažkiek sumokėti ir paduot? g.gif Esu mišias užsakinėjus, kai tėvas mirė, metinės ... Už save net minčių tokių iki šiol nebuvo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dabartė @ 2013 05 25, 00:10)
Ačiū  4u.gif
O mišias geriau cerkvėje ar bažnyčioje?  ax.gif Jei cerkvėje, tai ant lapuko savo vardą parašyt, kažkiek sumokėti ir paduot?  g.gif  Esu mišias užsakinėjus, kai tėvas mirė, metinės ... Už save net minčių tokių iki šiol nebuvo.  biggrin.gif

Žinoma, cerkvėje. smile.gif Ant lapuko galima užrašyti 10 vardų ir tai kainuoja 1 Lt. smile.gif
Galima užsakyti pusei metų, tada kainuoja 20 Lt (vienam žmogui).
Dėl konkretaus noro - 'молебен'. Šiuo atveju reikia tartis su kunigu. Kainos būna skirtingos.

Už mirusius - 'Панихида'. Kainuoja 3 Lt (galima užrašyti 10 vardų). ax.gif
Atsakyti

Tai tiesiog galima užrašyti savo vardą ir paduoti lapelį su dvidešimt litų? Ir nieko daugiau sakyti nereikia? Nes aš rusiškai nesusikalbu. Aš laikas nuo laiko apsilankau šioje cerkvėje, uždegu žvakutes... Dabar suretinau apsilankymus, nes pastebėjau, jog pastaruoju metu labai sunkiai užsidega žvakutės. Stoviu, ir kokias 3-5 min kankinuosi, kol uždegu doh.gif Vienąkart pirštą nudegiau. Suprantu kaip ženklus, jog nereikia ten eiti... Niekam nesu nieko blogo padarius, bet reikalai mano kaip užkeikti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cangoroo: 25 gegužės 2013 - 17:48
QUOTE(cangoroo @ 2013 05 25, 19:47)
Tai tiesiog galima užrašyti savo vardą ir paduoti lapelį su dvidešimt litų?

Jei pusei metų, tai reikia pasakyti. Kai kurie ten dirbantys kalba lietuviškai. ax.gif
O jei reikia kokios pagalbos, rašykit - padėsiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2013 05 25, 11:15)
Žinoma, cerkvėje. smile.gif  Ant lapuko galima užrašyti 10 vardų ir tai kainuoja 1 Lt. smile.gif

Na ir kainos blink.gif Kažkaip net nepatogu 1 Lt duoti smile.gif Vardą rašyčiau tik savo, nedrąsu man kataliką įrašyti, už save tik galiu spręsti. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(cangoroo @ 2013 05 25, 19:47)
Niekam nesu nieko blogo padarius, bet reikalai mano kaip užkeikti  doh.gif

Gal pas būrėją reikėtų nueiti g.gif
Pati apie tai pamąsčiau ax.gif
Atsakyti
[quote=Gytarė,2013 05 25, 10:15]
Žinoma, cerkvėje. smile.gif Ant lapuko galima užrašyti 10 vardų ir tai kainuoja 1 Lt. smile.gif
Galima užsakyti pusei metų, tada kainuoja 20 Lt (vienam žmogui).
Dėl konkretaus noro - 'молебен'. Šiuo atveju reikia tartis su kunigu. Kainos būna skirtingos.

O lapukus ten duoda ir ar reikia rusiskai uzrasyti vardus ar galima ir lietuviskai?
Atsakyti
QUOTE(Laikmė @ 2013 06 02, 16:13)
O lapukus ten duoda ir ar reikia rusiskai uzrasyti vardus ar galima ir lietuviskai?

Lapukai yra padėti. Yra ir pavyzdys, kaip rašyti. ax.gif
Rusiškai, bet gal ir lietuviškai galima. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laikmė @ 2013 06 02, 14:13)

Rasyti reikia rusiskai vardus. smile.gif
Tikrai zinau. Praeita savaitgali buvau sitoj cerkvej ir moteris rase kaip tik ant lapelio vardus ir pati pradejo su manim kalbet, tai ir sake, kad va perrasineju lapeli is naujo, nes parasiau lietuviskai, tai paprase perrasyti rusiskai, nes sake
gali tie vienuoliai, kurie melsis nesuprasti, kas lietuviskai parasyta.
Atsakyti
Šv. Dvasios cerkvėje reguliariai vyksta 'Соборование'.
Šis Sakramentas padeda išsigydyti kūną ir sielą; panaikina negatyvias programas, prakeikimus (jei tokių yra)...
Atsakyti
Iki kelintos valandos galima lankytis cerkveje, kada uzdaromos durys?
Gal galetu kas nors pakomentuoti, kaip reikia elgtis cerkveje? Man labai patinka si vieta, taciau jauciuosi kvailai nes nezinau kaip tinkamai elgtis, darau viska is paskos ka daro kiti biggrin.gif rusiskai taip pat neskaitau, todel nesuprantu pakabintu skelbimu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Female @ 2013 06 11, 09:10)
Iki kelintos valandos galima lankytis cerkveje, kada uzdaromos durys?
Gal galetu kas nors pakomentuoti, kaip reikia elgtis cerkveje? Man labai patinka si vieta, taciau jauciuosi kvailai nes nezinau kaip tinkamai elgtis, darau viska is paskos ka daro kiti  biggrin.gif rusiskai taip pat neskaitau, todel nesuprantu pakabintu skelbimu  verysad.gif

Niekaip ypatingai ten elgtis nereikia smile.gif Aš pati rusiškai nieko nesuprantu, o einu vien dėl to, kad ten man labiau patinka nei bažnyčioj.
Pirmą kartą nuėjus pažiūrėjau ką kiti daro ir tiek. Žvakutę nusiperku padavus reikiamą sumą pinigų- nieko ir kalbėt nereikia. O meldiesi kaip jau pati nori, juk viskas labai panašu kaip bažnyčioj smile.gif
Atsakyti