1. Ar galima žvakelių iš cerkvės parsinešti namo ar geriau deginti ten?
2. Viena ausim girdėjau, kad apeigų metu, yra laikas kai negalima įeit, ar išeit iš cerkvės, tai tiesa, jei tiesa, kaip žinot kada? Kodėl apeigų metu uždegamas ir užgesinamas po keletą kart pagrindinis sietynas (Šv. Dvasios cerkvėj) ką tai reiškia? Dėkui.
QUOTE(Tūkstantis ir viena @ 2012 04 02, 01:09)
1. Ar galima žvakelių iš cerkvės parsinešti namo ar geriau deginti ten?
Galima deginti ir cerkvėje, ir namie.
O kodėl mačiau moteriškę, kuri atėjusi užpūtė kelias žvakutės. Aš pvz., visai nenoriu, kad naują mano uždegtą žvakutę kažkas užpūstų...
Kitas klausimas gal ne visai į temą, bet giminaitė, tarnaujanti mažo miestelio bažnyčioje, prašė paieškoti tokio daikto, su kuriuo katalikų kunigas šlaisto švęstą vandenį - nori pakeisti nusidėvėjusį į naują. Neįsivaizduoju, kur tokių daiktų ieškoti? Gal turite minčių?
Kitas klausimas gal ne visai į temą, bet giminaitė, tarnaujanti mažo miestelio bažnyčioje, prašė paieškoti tokio daikto, su kuriuo katalikų kunigas šlaisto švęstą vandenį - nori pakeisti nusidėvėjusį į naują. Neįsivaizduoju, kur tokių daiktų ieškoti? Gal turite minčių?
QUOTE(Interna @ 2012 04 03, 15:09)
O kodėl mačiau moteriškę, kuri atėjusi užpūtė kelias žvakutės. Aš pvz., visai nenoriu, kad naują mano uždegtą žvakutę kažkas užpūstų...
Nežinau, kodėl užpūtė, bet tai yra negerai. Nebent buvo vakaras, ir ruošėsi cerkvę uždaryti.
QUOTE(Gytarė @ 2012 04 03, 17:11)
Nežinau, kodėl užpūtė, bet tai yra negerai. Nebent buvo vakaras, ir ruošėsi cerkvę uždaryti.
Ne kartą esu mačius cerkvėje užpūtinėjant žvakes.
QUOTE(vaižgantė @ 2012 04 03, 19:32)
Ne kartą esu mačius cerkvėje užpūtinėjant žvakes.
Tai yra negerai. Nežinau, prietaras ar ne. Reikėtų šventiko klausti...
QUOTE(Gytarė @ 2012 04 03, 18:11)
Nebuvo vakaras, apie 15 val... Aš kaip tik uždegiau žvakutę ir prisėdau ant suoliuko. Atėjo sena moteriškė, pabučiavo paveikslą, energingai užpūtė kelias žvakutes.... Dar pažiūrėjau, ar mano tikrai liko neužpūsta Žodžiu, pagalvojau, kokia prasmė degti žvakę, jei kažkas ją tuoj užpūs...
QUOTE(Interna @ 2012 04 03, 21:06)
Nebuvo vakaras, apie 15 val... Aš kaip tik uždegiau žvakutę ir prisėdau ant suoliuko. Atėjo sena moteriškė, pabučiavo paveikslą, energingai užpūtė kelias žvakutes.... Dar pažiūrėjau, ar mano tikrai liko neužpūsta Žodžiu, pagalvojau, kokia prasmė degti žvakę, jei kažkas ją tuoj užpūs...
Aš ginčiau savo žvakutę. Kreipčiausi į šventiką.
Kiek maciau, uzpucia tas zvakes, kurios beveik nudege( kai lieka apie 1 cm).
QUOTE(Ikulia @ 2012 04 03, 22:12)
Kiek maciau, uzpucia tas zvakes, kurios beveik nudege( kai lieka apie 1 cm).
Užpūtimas yra tam tikras maginis veiksmas, kaip ir žvakutės deginimas...
Zinau prietara, kad negalima nuo kitu zvakutes prisidegt ir negerai jei nuo tavo prisidega
QUOTE(imarta @ 2012 04 04, 19:33)
Zinau prietara, kad negalima nuo kitu zvakutes prisidegt ir negerai jei nuo tavo prisidega
Kas atsitiks?