Įkraunama...
Įkraunama...

šv. Dvasios cerkvė Vilniuje

1. Ar galima žvakelių iš cerkvės parsinešti namo ar geriau deginti ten? blush2.gif
2. Viena ausim girdėjau, kad apeigų metu, yra laikas kai negalima įeit, ar išeit iš cerkvės, tai tiesa, jei tiesa, kaip žinot kada? Kodėl apeigų metu uždegamas ir užgesinamas po keletą kart pagrindinis sietynas (Šv. Dvasios cerkvėj) ką tai reiškia? blush2.gif Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(Tūkstantis ir viena @ 2012 04 02, 01:09)
1. Ar galima žvakelių iš cerkvės parsinešti namo ar geriau deginti ten?  blush2.gif

Galima deginti ir cerkvėje, ir namie. smile.gif
Atsakyti
O kodėl mačiau moteriškę, kuri atėjusi užpūtė kelias žvakutės. Aš pvz., visai nenoriu, kad naują mano uždegtą žvakutę kažkas užpūstų... schmoll.gif
Kitas klausimas gal ne visai į temą, bet giminaitė, tarnaujanti mažo miestelio bažnyčioje, prašė paieškoti tokio daikto, su kuriuo katalikų kunigas šlaisto švęstą vandenį - nori pakeisti nusidėvėjusį į naują. Neįsivaizduoju, schmoll.gif kur tokių daiktų ieškoti? Gal turite minčių? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Interna @ 2012 04 03, 15:09)
O kodėl mačiau moteriškę, kuri atėjusi užpūtė kelias žvakutės. Aš pvz., visai nenoriu, kad naują mano uždegtą žvakutę kažkas užpūstų... schmoll.gif

Nežinau, kodėl užpūtė, bet tai yra negerai. schmoll.gif Nebent buvo vakaras, ir ruošėsi cerkvę uždaryti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2012 04 03, 17:11)
Nežinau, kodėl užpūtė, bet tai yra negerai. schmoll.gif  Nebent buvo vakaras, ir ruošėsi cerkvę uždaryti. g.gif

Ne kartą esu mačius cerkvėje užpūtinėjant žvakes. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 04 03, 19:32)
Ne kartą esu mačius cerkvėje užpūtinėjant žvakes.  ax.gif

Tai yra negerai. Nežinau, prietaras ar ne. g.gif Reikėtų šventiko klausti...
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2012 04 03, 18:11)
Nežinau, kodėl užpūtė, bet tai yra negerai. schmoll.gif  Nebent buvo vakaras, ir ruošėsi cerkvę uždaryti. g.gif

Nebuvo vakaras, apie 15 val... Aš kaip tik uždegiau žvakutę ir prisėdau ant suoliuko. Atėjo sena moteriškė, pabučiavo paveikslą, energingai užpūtė kelias žvakutes.... Dar pažiūrėjau, ar mano tikrai liko neužpūsta doh.gif Žodžiu, pagalvojau, kokia prasmė degti žvakę, jei kažkas ją tuoj užpūs... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Interna @ 2012 04 03, 21:06)
Nebuvo vakaras, apie 15 val... Aš kaip tik uždegiau žvakutę ir prisėdau ant suoliuko. Atėjo sena moteriškė, pabučiavo paveikslą, energingai užpūtė kelias žvakutes.... Dar pažiūrėjau, ar mano tikrai liko neužpūsta  doh.gif Žodžiu, pagalvojau, kokia prasmė degti žvakę, jei kažkas ją tuoj užpūs...  doh.gif

Aš ginčiau savo žvakutę. doh.gif Kreipčiausi į šventiką. cool.gif
Atsakyti
Kiek maciau, uzpucia tas zvakes, kurios beveik nudege( kai lieka apie 1 cm).
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2012 04 03, 22:12)
Kiek maciau, uzpucia tas zvakes, kurios beveik nudege( kai lieka apie 1 cm).

Užpūtimas yra tam tikras maginis veiksmas, kaip ir žvakutės deginimas...
Atsakyti
Zinau prietara, kad negalima nuo kitu zvakutes prisidegt ir negerai jei nuo tavo prisidega
Atsakyti
QUOTE(imarta @ 2012 04 04, 19:33)
Zinau prietara, kad negalima nuo kitu zvakutes prisidegt ir negerai jei nuo tavo prisidega

Kas atsitiks? g.gif
Atsakyti