Įkraunama...
Įkraunama...

šv. Dvasios cerkvė Vilniuje

Mane tai kitas klausimas domina... teko pabuvoti cerkveje sveciu tarpe, kai vyko tuoktuviu apeigos... I cerkve buvo ileidziami, tik tie zmones, kurie norejo dalyvauti ceremonijoje... kitiems cerkve buvo laikinai uzdaryta. Kadangi rusu tautybes zmones yra tikintys, bet tuo paciu ir prietaringi, o ir uzkalbejimu/burimu kultura dar yra labai gaji, tad teko matyti tokia scena. I cerkve iejo moteris, nusipirko zvakiu ir jas uzdeginejo prie svento paveikslo. Tai nepraslydo pro jaunuju gimines akis, buvo labai apsaukta ne tik ta moteris, bet ir moteriskes priziurejusios, kad i cerkve nepapultu svetimi zmones. Kazkaip klausti jaunuju giminiu, kas vyksta savaime suprantama, kad buvo nemandagu, paciu jaunuju taip pat to nepaklausi. Tai va, man labai idomu.. kodel buvo apsaukta zvakes deginusi moteris?
Atsakyti
QUOTE(pienas @ 2011 09 07, 15:42)
Mane tai kitas klausimas domina... teko pabuvoti cerkveje sveciu tarpe, kai vyko tuoktuviu apeigos... I cerkve buvo ileidziami, tik tie zmones, kurie norejo dalyvauti ceremonijoje... kitiems cerkve buvo laikinai uzdaryta. Kadangi rusu tautybes zmones yra tikintys, bet tuo paciu ir prietaringi, o ir uzkalbejimu/burimu kultura dar yra labai gaji, tad teko matyti tokia scena. I cerkve iejo moteris, nusipirko zvakiu ir jas uzdeginejo prie svento paveikslo. Tai nepraslydo pro jaunuju gimines akis, buvo labai apsaukta ne tik ta moteris, bet ir moteriskes priziurejusios, kad i cerkve nepapultu svetimi zmones. Kazkaip klausti jaunuju giminiu, kas vyksta savaime suprantama, kad buvo nemandagu, paciu jaunuju taip pat to nepaklausi. Tai va, man labai idomu.. kodel buvo apsaukta zvakes deginusi moteris?

gal todel, kad vyko tuoktuviu ceremonija? Gal pagal staciatikius negalima, kad kiti uzdegtu zvakes, gal ka negero pranasauja. Bet cia tik mano nuomone, gal kas zino tiksliai.
Atsakyti
Gal ne visi žino, jog Vilniuje, Šv. Paraskevos cerkvėje, vyksta stačiatikių pamaldos lietuvių k. smile.gif
Atsakyti
Ačiū, būtinai nueisiu 4u.gif

QUOTE(Gytarė @ 2011 10 05, 19:35)
Gal ne visi žino, jog Vilniuje, Šv. Paraskevos cerkvėje, vyksta stačiatikių pamaldos lietuvių k. smile.gif

Atsakyti
Tikrai nezinojau, kad pamaldos vyksta ir lietuviu kalba. Cia man tai sities naujiena
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2011 10 05, 22:53)
Ačiū, būtinai nueisiu  4u.gif

Sekmadieniais, 9 val. smile.gif
Atsakyti
Gal ką sudomins. ax.gif

"ПРИГЛАШАЕМ В ПАЛОМНИЧЕСКУЮ ПОЕЗДКУ “Пояс Пресвятой Богородицы” (г.Калининград) с 17-го по 19-е ноября.

С 16-го по 19-ое ноября Пояс Пресвятой Богородицы, который привезён со Святой Горы Афон из Ватопедского монастыря, будет находиться в г. Калининграде. Впервые эта святыня будет находиться так близко от границ нашей республики, и у нас появляется возможность помолиться перед ней.

Тысячи паломников посещают Ватопедскую обитель, чтобы получить исцеление от болезней, укрепиться в вере. Многие неизлечимые болезни, в том числе онкологические, отступают по горячим молитвам людей перед этой святыней. В Ватопедском монастыре изготавливаются небольшие копии этого пояса, и известно, что некоторые женщины, страдающие бесплодием, носят такие пояски. И если это ношение сопровождается покаянием, горячей молитвой, крепкой верой, то в очень многих случаях молитва достигает Престола Царицы Небесной и женщины исцеляются."

Plačiau
Atsakyti
QUOTE(gryda @ 2011 03 17, 17:15)
Prie to paties - ar elgiatės taip pat, kaip ir visi ten besimeldžiantieji, t.y. darote taip pat, ką ir jie? Nes aš tai nemoku elgtis cerkvėje blush2.gif

Kaip elgtis cerkvėje
Atsakyti
kaip su fotografavimu cerkvėje? žinau, kad galima iki tų "laiptelių", kurie kilimu uždenti fotografuot, bet čia vaizdą iki tiek, ar dar galima iki ten stovint ir altorių fotografuot? nes nusimato lydėt žmones, kurie greičiausiai norės fotkint viską ir visur doh.gif
Atsakyti
As irgi noriu i cerkve nueiti... Tik pirma karta vienai nedrasu blush2.gif Gal kas nors noretu kartu ... ?
Atsakyti
QUOTE(cangoroo @ 2012 02 14, 13:56)
As irgi noriu i cerkve nueiti... Tik pirma karta vienai nedrasu  blush2.gif  Gal kas nors noretu kartu ... ?

Aš einu 2 k./sav. ax.gif Gali prisijungti, kas nori. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2012 02 14, 19:55)
Aš einu 2 k./sav. ax.gif  Gali prisijungti, kas nori. smile.gif

Gytare, butinai prisijungsiu 4u.gif Parasysiu az.
Atsakyti