Įkraunama...
Įkraunama...

šv. Dvasios cerkvė Vilniuje

QUOTE(Žuvelė @ 2011 03 03, 14:59)
Norėčiau kitą savaitę, nes šią jau ko gero ir neišeis...

Apeigos nuo 17 val.
Atsakyti
O kaip geriau eiti - į apeigas ar po jų? Man gal visai norėtųsi ir apeigose pabūti...

QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 03, 16:00)
Apeigos nuo 17 val.

Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2011 03 03, 15:01)
O kaip geriau eiti - į apeigas ar po jų? Man gal visai norėtųsi ir apeigose pabūti...

Jose būtina pabūti. Ypač verta savaitgalį.
Atsakyti
Sveikos, mano pusbrolio žmonos močiūtė stačiatikė ir ji sako, kad einant į cerkvę moterims reikia prisidengti skara, nesvarbu kokio tikėjimo moteris.. Ar tikrai taip? Planuoju su šeimyna apsilankyti artimiausiu metu, bet nenoriu pridaryti nesąmonių ten... Na ta prasme einant ir nežinant "taisyklių" kažkokių, kad nepapiktinti ko... Nes šiaip cerkvėje tik vaikystėje su tėvais buvau, nelabai ką ir prisimenu, o mano mama apie skarą irgi nieko nežino..
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 03 16, 22:17)
Sveikos, mano pusbrolio žmonos močiūtė stačiatikė ir ji sako, kad einant į cerkvę moterims reikia prisidengti skara, nesvarbu kokio tikėjimo moteris.. Ar tikrai taip? Planuoju su šeimyna apsilankyti artimiausiu metu, bet nenoriu pridaryti nesąmonių ten... Na ta prasme einant ir nežinant "taisyklių" kažkokių, kad nepapiktinti ko...  Nes šiaip cerkvėje tik vaikystėje su tėvais buvau, nelabai ką ir prisimenu, o mano mama apie skarą irgi nieko nežino..

Na tai yra išlaikyta ankstyvos krikščionybės tradicija- prisidengt galvą, nors Lietuvoje ne taip retai ir be skarų buna, tai kaip parodant pagarbą,jei nesunku, geriau skarą užsidėti. dar galima pasistengt stipriai neprisidažyt)
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 03 16, 23:07)
Na tai yra išlaikyta ankstyvos krikščionybės tradicija- prisidengt galvą, nors Lietuvoje ne taip retai ir be skarų buna, tai kaip parodant pagarbą,jei nesunku, geriau skarą užsidėti. dar galima pasistengt stipriai neprisidažyt)

Aišku, dėkui už atsakymą wink.gif
Atsakyti
man cerkvės netgi labiau aptinka, nei bažnyčios.
Eisiu ir aš kada, tik susirasiu gražesnę skarą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gryda @ 2011 03 17, 08:52)
man cerkvės netgi labiau  aptinka, nei bažnyčios.
Eisiu ir aš kada, tik susirasiu gražesnę skarą  bigsmile.gif

Buvau daug kartų ir be jokios skaros...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 17, 12:39)
Buvau daug kartų ir be jokios skaros...

o man visai gražu ax.gif
Prie to paties - ar elgiatės taip pat, kaip ir visi ten besimeldžiantieji, t.y. darote taip pat, ką ir jie? Nes aš tai nemoku elgtis cerkvėje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gryda @ 2011 03 17, 15:15)
o man visai gražu  ax.gif
Prie to paties - ar elgiatės taip pat, kaip ir visi ten besimeldžiantieji, t.y. darote taip pat, ką ir jie? Nes aš tai nemoku elgtis cerkvėje blush2.gif

Nieko nedarau taip, kaip daro ten besilankantys tinkintieji. Tiesiog atsistoju kažkur ar atsisėdu ir klausausi apeigų.
Atsakyti
Buvau praėjusį sekmadienį pirmą kartą. Jokios skaros nesidėjau, nusipirkau žvakutę, uždegiau ir meldžiausi. Tiesa, Laabai stipri energetika. Kiekvieną ląstelę išjudino. Taip išjudino, kad net pykint pradėjo.. Bet patiko. Apsilankysiu dar kartą būtinai.
Atsakyti
sakykit prasau, prie kokio Sventojo geriausia deginti zvakeles? Nes as kaip katalike tai enzianu, bet zinau, kad turi didele galia sitoj cerkvej uzdegtos zvakes.
Atsakyti