Įkraunama...
Įkraunama...

šv. Dvasios cerkvė Vilniuje

sia vasara pirma karta buvau meceteje,labai likau suzaveta , labai patiko
noreciau grizti vel...
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 08 20, 15:20)
Laba merginos.
Gal kuri buvote Basanavičiaus g. esančioje cerkvėje? ten taip gera pabūti, pasimelsti ir uždegti žvakutę prie ikonos...labai norėčiau ten krikštyti savo dukrą, bet abejoju ar tai įmanoma.. tiesa, kai buvo labai blogai, paprašiau mamos, kad ji nueitų į Šv. Dvasios bažnyčią ir užpirktų mišias už mano dukrytės sveikatą, deja, buvo pasiūlyta ją pakrikštyti..tikiuosi, kai dabar paprašysiu pasimelsti už jos sveikatą, nebūsim atstumtos...

manau, kad krikstyti galima kur nori, tik tarkites is anksto (kaip visur...)
Jei zmogus nekrikstytas pravoslavu cerkvej, tai jis ten negali eiti ispazinties ir komunijos, taip pat negali buti uz ji uzpirktos maldos.
Atsakyti
bet ar provoslavų cerkvėje gali krikštytis katalikas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medute28: 20 rugpjūčio 2009 - 19:11
QUOTE(Lina O. @ 2009 08 20, 20:54)
manau, kad krikstyti galima kur nori, tik tarkites is anksto (kaip visur...)
Jei zmogus nekrikstytas pravoslavu cerkvej, tai jis ten negali eiti ispazinties ir komunijos, taip pat negali buti uz ji uzpirktos maldos.

Lietuvoje galima užpirkti mišias už katalikus. Rusijoje - tikrai ne.

QUOTE(Medute28 @ 2009 08 20, 21:11)
bet ar provoslavų cerkvėje gali krikštytis katalikas?

Gali, tik tada jis nebebus katalikas.
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2009 08 22, 09:53)
Lietuvoje galima užpirkti mišias už katalikus. Rusijoje - tikrai ne.
Gali, tik tada jis nebebus katalikas.

Negalima uzpirkti misiu uz katalikus 4u.gif

Medute28, galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ortodoxe @ 2009 09 04, 12:36)
Negalima uzpirkti misiu uz katalikus 4u.gif

Nežinau, ar visose cerkvėse, bet tikrai galima. smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

as taip pat labai noreciau apsilankyti cerkveje, taciau Kaune. Vilniuje tikrai didelis pasirinkimas, o Kaune kiek supratau tik 2 cerkves yra - viena Kristaus prisikelimo cerkve, o kita sentikiu Sv. Nikalojaus stebukladario. doh.gif Taciau niekaip nerandu darbo laiko ar misiu laiko, vakar net kelis kartus buvau nuejusi i Kristaus prisikelimo cerkve, bet buvo uzdaryta doh.gif

4u.gif Labai prasau jusu, kas zinote bent menkiausios informacijos pasidalinti ja, nes reikalas tikrai svarbus, labai noriu ir labai reikia nueiti i cerkve. Is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2009 09 23, 09:39)
4u.gif Labai prasau jusu, kas zinote bent menkiausios informacijos pasidalinti ja, nes reikalas tikrai svarbus, labai noriu ir labai reikia nueiti i cerkve. Is anksto aciu   4u.gif

Pasidalinau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2009 09 23, 10:00)
Pasidalinau. mirksiukas.gif

aciu aciu 4u.gif
Atsakyti
Mergytės,... Gal kuri man padės?... Užklydau su viena drauge netyčia į mišias Šv. dvasios cerkvėje prie Aušros vartų. Na palydėjau, maniau, kad vos ne "ekskursija" bus, bet pakliuvome tiesiai į mišias... Labai baisiai ten pasijaučiau, tik nežinau kodėl. po kokiu 20 nimučių širdis taip daužėsi, kad nebegalėjau ten būti...Ir aš išėjau... Gal kas ką panašaus yra patyrę?... Galvoju. kad man 'atmosfera' netiko, o gal ir kas kitas???
Atsakyti
QUOTE(Ruchke @ 2009 11 13, 23:17)
Mergytės,... Gal kuri man padės?... Užklydau su viena drauge netyčia į mišias Šv. dvasios cerkvėje prie Aušros vartų. Na palydėjau, maniau, kad vos ne "ekskursija" bus, bet pakliuvome tiesiai į mišias... Labai baisiai ten pasijaučiau, tik nežinau kodėl. po kokiu 20 nimučių širdis taip daužėsi, kad nebegalėjau ten būti...Ir aš išėjau... Gal kas ką panašaus yra patyrę?... Galvoju. kad man 'atmosfera' netiko, o gal ir kas kitas???

Va ir pajutai, kuo skiriasi cerkvė nuo katalikų bažnyčios biggrin.gif
Energetika skiriasi, todėl ten pirmą kartą nuėjus širdis daužosi. Aš irgi pirmą kartą ten neilgai buvau ir būtinai turėjau atsisėsti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 14, 00:35)
Va ir pajutai, kuo skiriasi cerkvė nuo katalikų bažnyčios biggrin.gif
Energetika skiriasi, todėl ten pirmą kartą nuėjus širdis daužosi. Aš irgi pirmą kartą ten neilgai buvau ir būtinai turėjau atsisėsti.

na aš neatsisėdau, o tiesiog "pabėgau" palikusi drauge... ir ilgai tai atsiminiau.. biggrin.gif kaip manai kodėl taip? smile.gif
Atsakyti