turiu maltos kiaulienos faršo ir nežinau ką daryt viskas atsibodo .Tikiuosi čenakai pavyks jei aš tą faršą keptuvėj pakepinsiu su prieskoniais .Na norėjau paklausti ar tokia mėsa čenakams bus gera.
O rytoj žadu savo šeimą pavaišint čenakais
Norėjau paklausti kur yra pirkti tų čenakinių indų? Man čenakai labai patinka, bet aš asmeniškai niekur tų indų nesu mačiusi . Ir maždaug kokia jų kaina?
Būčiau labai dėkinga už info.
Būčiau labai dėkinga už info.
Aš cenaku indelius pirkau IKI parduotuveje ten dau molinuku visokiu yra o kaina tiksliai nebeprisimenu apie 10-11 lt/vnt
QUOTE(babouziuke @ 2006 08 26, 19:15)
Norėjau paklausti kur yra pirkti tų čenakinių indų?
Yra Senukuose, Jiesios gamybos, mes esam nusipirkę Kaina lygtais apie 11lt
Kaip tik vyras prieš kelias dienas nupirko Senukuose čenakines Jiesios . Šiandien ruošiuosi gaminti, tik niekaip neišsireku pagal kokį receptą .
Čia skaičiau, kad daug kas pila vandenį, o aš matyt, kad pilsiu sultinį. Vakare parašysiu įspūdžius.
Čia skaičiau, kad daug kas pila vandenį, o aš matyt, kad pilsiu sultinį. Vakare parašysiu įspūdžius.
Kas dedat grietinę, ar ir jums jinai sueina gabaliukais? Ir pradžioj bandžiau dėt, ir pabaigoj, tas pats. Ar ji ir turi taip but? Ar žinot kokių gudrybių, kad grietinė gražiai ištirptų?
Ir dar :kepiau kugelį su kiaulės koja, pasirodo kiaulės koją reiktų normaliai išvirt. Dėjau tik apvirtą, galvojau išsišutins, bet nė velnio, gavosi kietoka. Nors visai skanu buvo
Ir dar :kepiau kugelį su kiaulės koja, pasirodo kiaulės koją reiktų normaliai išvirt. Dėjau tik apvirtą, galvojau išsišutins, bet nė velnio, gavosi kietoka. Nors visai skanu buvo
Nu va, ir aš jau pavagiusi Čenakų. Gavosi labai skaniai, vyras užsiprašė ir kitai savaitei .
Tai dariau taip:
Supjausčiau bulves kubeliais, sudėjau ant dugno. Tada supjausčiau kiaulienos pomentę kubeliais ir apkepinau pabarsčius druskos. Sudėjau ant bulvių. Tada pakepinau svogūnus smulkiai pjaustytus su česnaku ir sudėjau ant mėsos. Ir galiausiai sukroviau ant viršaus pakepintas morkas. Ant viršaus užpyliau kiaulienos sultinio, kad viską apsmetų. Sudėjau į orkaitę, kepiau 210 laipsnių karštyje 1 val. laiko.
Per išsiblaškymą pamiršau uždėti grietinės, bet užsidėjau, kai jau viskas iškepė.
Galiu pasakyti, kad kiek įpyliau sultinio, jo tiek ir radau, nei kiek nenugaravo.
Skonis buvo super .
Tai dariau taip:
Supjausčiau bulves kubeliais, sudėjau ant dugno. Tada supjausčiau kiaulienos pomentę kubeliais ir apkepinau pabarsčius druskos. Sudėjau ant bulvių. Tada pakepinau svogūnus smulkiai pjaustytus su česnaku ir sudėjau ant mėsos. Ir galiausiai sukroviau ant viršaus pakepintas morkas. Ant viršaus užpyliau kiaulienos sultinio, kad viską apsmetų. Sudėjau į orkaitę, kepiau 210 laipsnių karštyje 1 val. laiko.
Per išsiblaškymą pamiršau uždėti grietinės, bet užsidėjau, kai jau viskas iškepė.
Galiu pasakyti, kad kiek įpyliau sultinio, jo tiek ir radau, nei kiek nenugaravo.
Skonis buvo super .
sveikos kulinares,
jus tiek daug vandens pilat i cenakus, as pilu mazdaug 1/3 ir man pastoviai jo buna like per daug
siaip darau panasiai, kaip dauguma, bulves, apkepinta mesyte, morkos, dar dedu zirneliu ir pupeliu (kartais), ant virsaus sauskteli majonezo ir ketcupo, o baigus kept surio ir uzdengt, kad apsileistu
jus tiek daug vandens pilat i cenakus, as pilu mazdaug 1/3 ir man pastoviai jo buna like per daug
siaip darau panasiai, kaip dauguma, bulves, apkepinta mesyte, morkos, dar dedu zirneliu ir pupeliu (kartais), ant virsaus sauskteli majonezo ir ketcupo, o baigus kept surio ir uzdengt, kad apsileistu
QUOTE(Smiling @ 2006 09 07, 17:49)
sveikos kulinares,
jus tiek daug vandens pilat i cenakus, as pilu mazdaug 1/3 ir man pastoviai jo buna like per daug
siaip darau panasiai, kaip dauguma, bulves, apkepinta mesyte, morkos, dar dedu zirneliu ir pupeliu (kartais), ant virsaus sauskteli majonezo ir ketcupo, o baigus kept surio ir uzdengt, kad apsileistu
jus tiek daug vandens pilat i cenakus, as pilu mazdaug 1/3 ir man pastoviai jo buna like per daug
siaip darau panasiai, kaip dauguma, bulves, apkepinta mesyte, morkos, dar dedu zirneliu ir pupeliu (kartais), ant virsaus sauskteli majonezo ir ketcupo, o baigus kept surio ir uzdengt, kad apsileistu
O tu pabandyk pilti sultinio, o ne vandens ir tik tiek, kad apsemtų. Įtariu, kad su sultiniu daug skaniau nei su vendeniu.
Pilti vandenį į čenakus, manęs iš viso netraukia .
QUOTE(wow @ 2006 09 09, 20:44)
man patiko siaip ka padariau, o vyrui tai buvo vienintelis mano patiekalas kuris jam nepatiko, o cenakai siaip jam patinka...
Prašom plačiau pasipasakoti, kame gi ten jūsų skoniai nesutapo čenakų klausimu?