O mes savaitgalį darėm čenakus su vištiena - laaabai skanu
Vištą palaikiau su prieskoniais, o paskui - bulves, morkas, vištos gabaliukus, svogūną, česnaką susluoksniavau, dėjau lauro lapą, pipirų, druskos, ketčupo, užpyliau vandeniu - ir į orkaitę.
Tikėjausi, kad greit iškeps, bet po valandos dar buvo morkos kietokos Teko dar gerą pusvalandį troškint... Nusprendžiau, kad gal per stambiai supjausčiau, kitą kartą gal dar apkepinsiu keptuvėj morkas prieš dedant į čenakinę. Paprastai viską dedu žalią - ir mėsą, ir daržoves.
Bet skanu buvo nerealiai....
QUOTE(Vasarėlė @ 2006 01 31, 08:39)
Savaitgalį dariau. Gavosi Mėsytę prieš dedant į čenakines apkepinau ir orkaitėje viską kepiau trumpiau - truputį daugiau nei valandą. Iškepė puikiausiai: mėsytė minkštutė ir konsistencija gavosi Ai dar marinuotų agurkėlių prieš baigiant kepti įdėjau.
Nu ir aš ką tik sudėjau orkaitėn - žiūrėsim kas gausis
Nu va tai kai baigiau kepti čanakus pagal giko receptą(išlaukiau lygiai 2 val) tai išsigandau pamačius tas lėkštutes kur stovėjo čenakinės ir pačius molinukus - nežinau su kuo reiks tuos degėsius atgriaužt( gal patartų Gikas )... Tai dar gerai kad į lėkštutes įstačiau tai būt orkaitė visa tokia pat .
Tiesa turinys tai skaniai gavosi - tik tokia paguoda - bendrai tai ir tikslas toks ir buvo - skanūs pietūs. Pavyko .
Tiesa turinys tai skaniai gavosi - tik tokia paguoda - bendrai tai ir tikslas toks ir buvo - skanūs pietūs. Pavyko .
QUOTE(katiliukas @ 2006 02 02, 00:02)
Nu va tai kai baigiau kepti čanakus pagal giko receptą(išlaukiau lygiai 2 val) tai išsigandau pamačius tas lėkštutes kur stovėjo čenakinės ir pačius molinukus - nežinau su kuo reiks tuos degėsius atgriaužt( gal patartų Gikas )... Tai dar gerai kad į lėkštutes įstačiau tai būt orkaitė visa tokia pat .
Tiesa turinys tai skaniai gavosi - tik tokia paguoda - bendrai tai ir tikslas toks ir buvo - skanūs pietūs. Pavyko .
Tiesa turinys tai skaniai gavosi - tik tokia paguoda - bendrai tai ir tikslas toks ir buvo - skanūs pietūs. Pavyko .
)) Na ka gi, juk rasiau, kad bega )
O isplauti gana nesudetinga - pamerkti, o paskui su astria kempinele ir indu plovimo skysciu isplauti siek tiek patrinant:)))
Gal galima i lekstutes vandens ipilti, kad taip nepridegtu, ka as zinau...
aš sudedu mėsą pakepintą, toliau sluoksniais tarkuotą morką, papriką, svogūnus, prieskonių ir ant viršaus bulvių. nu vienžo panašiai kaip čia visi deda. tik vandens nepilu vieną kartą ne aš dariau, tai įpylė vandens - nepatiko nes buvo vos ne sriuba. kečiupą pilam sau kiekvienas į jau gatavą patiekalą
QUOTE(krika @ 2006 02 02, 12:38)
aš sudedu mėsą pakepintą, toliau sluoksniais tarkuotą morką, papriką, svogūnus, prieskonių ir ant viršaus bulvių. nu vienžo panašiai kaip čia visi deda. tik vandens nepilu vieną kartą ne aš dariau, tai įpylė vandens - nepatiko nes buvo vos ne sriuba. kečiupą pilam sau kiekvienas į jau gatavą patiekalą
ne sausa???juk orkaitej turetu isdziuti viskas
jau uzvakar gaminau beos cenakus su pupelem rytoj kazkieno su raugintais kopustais,na,ir galiausiai giko cenakai apsivalgyti galima ir zuvyte daznai ten troskinu su darzovem
QUOTE(paiduke @ 2004 04 02, 13:18)
Taip,paruosi kugelio mase ir i cenakine.Tikras skanumelis,tokia virsuje plutele nuo visos mases atsiskiria uzsidedi padaziuko,ar grietinytes, ir gali valgyti tiesiai is cenakines(taip daug idomiau).
Jo ir as taip kartais darau labai labai skanu
na as siandie irgi zadu sita sedevra pabandyti. nes tokius dalykus tik pas mama dar namuose valgydavau. Bet kuo toliau tuo labiau kirbejo mintis, kad reikia pacia namuose daryti. bendrbucio laikais tai tokia parodija tiesiog puode virdavau , nes man labai skanu. tik as butinai darysiu su pupelem.
O as kai nemegstu tu visokiu pupeliu ir morku tai darau truputi kitaip.I cenakines ipilu truputeli aliejaus,tada supjaustau kubeliais bulves,tada dedu farsa,padarau toki apvalu kaip cenakine, farsa zinoma ruosiu tai kaip kepciau kotletus,na sumaisau su visokiais prieskoniais,tada truputi idedu,cia kas megsta paprikos,sampinjonu pripjaustau zaliu,ne konservuotu,tada vel bulvyciu dedu,ipilu vandens pilna ir i orkaite,tik reikia labai ziureti,kad nepradetu vanduo begti,as kai bega tai nukeliu dangtelius.Kai jau matau baigia kepti tada dar idedu tomato,majonezo ir ant virsaus tarkuoto fermentinio surio,ai teisa kai dedu pirma sluoksni bulvyciu dar vegeta pabarstau.Man tai labai skanu ir mano seimyna apsilaizydama valgo.
Na viskas, siandien manes nieks nesulaikys nuo tokiu skanestu gaminimo
QUOTE(mamytexx @ 2006 03 01, 18:22)
O as kai nemegstu tu visokiu pupeliu ir morku tai darau truputi kitaip.I cenakines ipilu truputeli aliejaus,tada supjaustau kubeliais bulves,tada dedu farsa,padarau toki apvalu kaip cenakine, farsa zinoma ruosiu tai kaip kepciau kotletus,na sumaisau su visokiais prieskoniais,tada truputi idedu,cia kas megsta paprikos,sampinjonu pripjaustau zaliu,ne konservuotu,tada vel bulvyciu dedu,ipilu vandens pilna ir i orkaite,tik reikia labai ziureti,kad nepradetu vanduo begti,as kai bega tai nukeliu dangtelius.Kai jau matau baigia kepti tada dar idedu tomato,majonezo ir ant virsaus tarkuoto fermentinio surio,ai teisa kai dedu pirma sluoksni bulvyciu dar vegeta pabarstau.Man tai labai skanu ir mano seimyna apsilaizydama valgo.
Skaniai parašyta, reiks pabandyti
QUOTE(krika @ 2006 02 02, 13:38)
aš sudedu mėsą pakepintą, toliau sluoksniais tarkuotą morką, papriką, svogūnus, prieskonių ir ant viršaus bulvių. nu vienžo panašiai kaip čia visi deda. tik vandens nepilu vieną kartą ne aš dariau, tai įpylė vandens - nepatiko nes buvo vos ne sriuba. kečiupą pilam sau kiekvienas į jau gatavą patiekalą
Kažkaip neįsivaizduoju čenakų be vandens . Kažin koks turinys gaunasi be jokio vandens
Bet šiaip čia gerų receptėlių radau - reikės ir man traukti indelius bei gamint