rytoj gaminsiu čenakus, dar niekad nesu jų darius. o vandenuką į juos reikia pilti šaltą ar verdantį?
QUOTE(olé @ 2005 11 19, 16:10)
rytoj gaminsiu čenakus, dar niekad nesu jų darius. o vandenuką į juos reikia pilti šaltą ar verdantį?
Aš pilu verdantį.
QUOTE(Ugne @ 2005 11 19, 18:51)
Aš pilu verdantį.
ačiū, Ugne! taip ir įtariau, bet nebuvau tikra
AROMATINGI ČENAKAI SU VERŠIENA IR DARŽOVĖM
į čenakines dėjau šlakely aliejaus morkyčių, truputį apkeptų veršienos gabaliukų, įspaudžiau po česnako skiltelę ir įvairių daržovių (bulvių nedėjau): truputį pakeptų svogūnų, dar porų, kaliaropės, petražolės šaknies, paprikos ir apvirtų pupelių. į kiekvieną čenakinę įpyliau šiek tiek sojos padažo ir verdančio prieskoninių žolelių sultinio (lauro lapeliai, bazilikas, rozmarinas, malta kalendra, petražolės, druska, pipirai). apie valandą troškinosi ir labai kvapnūs, ir skanūs išėjo
į čenakines dėjau šlakely aliejaus morkyčių, truputį apkeptų veršienos gabaliukų, įspaudžiau po česnako skiltelę ir įvairių daržovių (bulvių nedėjau): truputį pakeptų svogūnų, dar porų, kaliaropės, petražolės šaknies, paprikos ir apvirtų pupelių. į kiekvieną čenakinę įpyliau šiek tiek sojos padažo ir verdančio prieskoninių žolelių sultinio (lauro lapeliai, bazilikas, rozmarinas, malta kalendra, petražolės, druska, pipirai). apie valandą troškinosi ir labai kvapnūs, ir skanūs išėjo
merginos, man labai geda, bet gal galit papasakot, kas yra tie indeliai cenakui , nes jei gerai supratau, tai ir man anyta tokius padovanojo, bet taip ir guli nepanaudoti, nes nezinau ka su jais daryt...
gal kas zinot kur internete butu galima nuotrauka kokia pamatyt?
labai jus cia skaniu receptuku priraset, bet nezinau ar mano indukai tinkami...
gal kas zinot kur internete butu galima nuotrauka kokia pamatyt?
labai jus cia skaniu receptuku priraset, bet nezinau ar mano indukai tinkami...
"Jiesios" gaminami troškintuvai (čenakinės):
QUOTE(gikas1 @ 2005 06 27, 14:35)
Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta.
Bandžiau šį receptą vakar - nu tikrai nerealiai skanu gavosi Ypač mano vyrui patiko Man ir dukrytėm gal kiek per daug česnako buvo, kitą kartą bus galima mum šiek tiek sumažinti tą aštrumą, o jau vyras tegu džiaugiasi aštresniu patiekalu Kaip gerai, kai galima atskirai pagal kiekvieno skonį paruošti
QUOTE(gikas1 @ 2005 06 29, 10:41)
Vaje vaje, pamirsau dar viena butina ingredienta: butinai reikia ziupsnelio kmynu iberti!!!!
Tik va, apie kmynus tai neperskaičiau... Kitą kartą žinosiu
mes čenakines vakar tik ir nusipirkom, prisiskaičiau čia visokių receptų, ir, galvoju, reikia išbandyt...
Sekantis bandymas - kugelis čenakinėse... Sakykit, o jį kepant, reikia uždengti dangteliais? Niekad nesu taip kepus, visada tik skardoj...
QUOTE(Pacific @ 2006 01 26, 19:10)
o ta cenakine reikia uzdengta orkaitej laikyt?
Taip taip taip
QUOTE(Aumiga @ 2006 01 09, 12:46)
Sekantis bandymas - kugelis čenakinėse... Sakykit, o jį kepant, reikia uždengti dangteliais? Niekad nesu taip kepus, visada tik skardoj...
Aš nedengiu - man daug skaniau negu skardoj. Iš viso man tai tie "molinukai" taip vadinami - prikrauni į juos visko ir greita ir skanu
Kugeli jei darysit molinukuose, geriau uzdengti, taciau neprikraukite labai pilno, as kai privariau, tai per krastus issprogo
QUOTE(gikas1 @ 2005 06 27, 14:35)
Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta.
Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams. morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui.
Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ). Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis...
Skanaus.
P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu...
Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams. morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui.
Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ). Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis...
Skanaus.
P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu...
Savaitgalį dariau. Gavosi Mėsytę prieš dedant į čenakines apkepinau ir orkaitėje viską kepiau trumpiau - truputį daugiau nei valandą. Iškepė puikiausiai: mėsytė minkštutė ir konsistencija gavosi Ai dar marinuotų agurkėlių prieš baigiant kepti įdėjau.