Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai čenakams

QUOTE(kristyyynyte @ 2010 01 15, 12:18)
labai skanu ant virsaus uzdeti raugintu kopustu  bigsmile.gif

ant kugelio? blink.gif
Atsakyti
Sveikos,
jeigu,jums nuo pusryčių ar taip liko grikių košės,jūs galite ją ydomiai atnaujinti
Paimame alejuje pakepiname supjaustyto žiedeliais svogūno,kol jie pagelsta.
Susitarkuojame sūrio.
Paimame indą atsparų karščiui ištepame sviestu vidų,sudedame grikių košę,suberiame kepintus svogūnus,užberiame sūrio,užpilame tirpintu sviestu,ir į orkaitę.
Kepame,kol paruduoja,orkaitė turi būti įkaitinta.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 02 10, 21:49)
Sveikos,
jeigu,jums nuo pusryčių ar taip liko grikių košės,jūs galite ją ydomiai atnaujinti
Paimame alejuje pakepiname supjaustyto žiedeliais svogūno,kol jie pagelsta.
Susitarkuojame sūrio.
Paimame indą atsparų karščiui ištepame sviestu vidų,sudedame grikių košę,suberiame kepintus svogūnus,užberiame sūrio,užpilame tirpintu sviestu,ir į orkaitę.
Kepame,kol paruduoja,orkaitė turi būti įkaitinta.
Skanaus 4u.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif ir dar pakeptos morkytes labai tinka ten pat blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(NERINGUKAS @ 2005 02 07, 17:25)
Taip norėtųsi pasigamint, tik bėda, neturiu čenakinių doh.gif , gal kuri žinote, kur galima būtų jų įsigyti. Bandžiau ieškoti Vilniuje Keramikos centre, tačiau ten viena čenakinė kainuoja beveik 17 Lt, man atrodo šiek tiek brangoka. Kaip jūs manote?


Siandien gražias čenakines 6 vnt. nupirkom Gariunuose-30 lt mirksiukas.gif
Reiks isbandyti essen.gif
Atsakyti
gikas1, dekui tau uz recepta, buvo laaabai skanu good.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2010 03 06, 17:52)
Siandien gražias čenakines 6 vnt. nupirkom Gariunuose-30 lt  mirksiukas.gif
Reiks isbandyti essen.gif


O as siandien cenakines Norfoje nusipirkau per akcija po 5,99 Lt. Yra keliu dydziu ir spalvu mirksiukas.gif Buvo ir pigesniu po 2,99 Lt, bet labai maziukai, bet jau toookie grazuciai, manau, kad po keliu dienu ir juos prigriebsiu, tiks kugeliui ar kosytem kokiom kept thumbup.gif
Rytoj pietums bandysiu cenakus daryti, pirma karta, tikiuosi, kad skaniai pavyks pagaminti ax.gif
Nuosirdziai dekoju visoms ir visiems uz receptus ir patarimus!!! 4u.gif
Atsakyti
Siūlau avienos ir griežčio troškinukus
reikia:
avienos,
griežčio,
morkų,
poro,
česnako,
krapų,
svogūno laiškų,
pipirų,vandens,
druskos,alyvų aliejaus.
pomidorų tyrės
Supjaustome aviena gabaliukais.
Keptuvėje su aliejumi pakepiname cesnaką,porą,tuomet sudedame avieną ją apkepiname.Sudedame sutarkuotas morkas jas apkepiname.
Visą turinį sudedame į indelius,suberiame supjaustytus griežčius,svogūno laiškus,{aš vietoj pomidorų tyrės dejau pjaustytus pomidorus ir dar įdėjau supjaustytus pankolius}
Užpilame vandenuku{naudojau buljoną,kur virė aviena}
Pasūdžiau,paprieskoniavau.
Įdėjau į orkaitę.
Skonis nuostabus
Avieną galima troškinti su šviežiais kopūstais,labai skanu su raugintais.
Bet su griežčiais labai skanu. 4u.gif
Atsakyti
o kas tas griestis? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2010 05 16, 13:39)
o kas tas griestis?  blush2.gif  4u.gif

Laura81r,
Griežtis tai tokia geltona daržovė{formą galima palyginti su gumbiniu salieru}
Galiu pasakyti tai daržovė kuri labai tinka prie avienos,jautienos,veršienos,o,taip pat tinka prie kai kurios žvėrienos.
Jis{griežtis} patiekalui suteikia savita, gerą skonį.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 05 15, 11:02)
Siūlau avienos ir griežčio troškinukus
reikia:
avienos,
griežčio,
morkų,
poro,
česnako,
krapų,
svogūno laiškų,
pipirų,vandens,
druskos,alyvų aliejaus.
pomidorų tyrės
Supjaustome aviena gabaliukais.
Keptuvėje su aliejumi pakepiname cesnaką,porą,tuomet sudedame avieną ją apkepiname.Sudedame sutarkuotas morkas jas apkepiname.
Visą turinį sudedame į indelius,suberiame supjaustytus griežčius,svogūno laiškus,{aš vietoj pomidorų tyrės dejau pjaustytus pomidorus ir dar įdėjau supjaustytus pankolius}
Užpilame vandenuku{naudojau buljoną,kur virė aviena}
Pasūdžiau,paprieskoniavau.
Įdėjau į orkaitę.
Skonis nuostabus
Avieną galima troškinti su šviežiais kopūstais,labai skanu su raugintais.
Bet su griežčiais labai skanu. 4u.gif

Nelabai supratau , aviena pirma isvirei "Užpilame vandenuku{naudojau buljoną,kur virė aviena}", tada apkepei ir tada rad troskinai ?..
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 05 16, 16:55)
Laura81r,
Griežtis tai tokia geltona daržovė{formą galima palyginti su gumbiniu salieru}
Galiu pasakyti tai daržovė kuri labai tinka prie avienos,jautienos,veršienos,o,taip pat tinka prie kai kurios žvėrienos.
Jis{griežtis} patiekalui suteikia savita, gerą skonį.

Man skanu zalia pakramtyt
Atsakyti
QUOTE(giedriushka @ 2010 05 17, 01:10)
Nelabai supratau , aviena pirma isvirei "Užpilame vandenuku{naudojau buljoną,kur virė aviena}", tada apkepei ir tada rad troskinai ?..

Giedriushka 4u.gif
Ne,ne,čia aš,naudojau anksčiau virtos avienos likusį buljoną.
Atsakyti