Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai čenakams

QUOTE(gikas1 @ 2005 06 27, 15:35)
Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta.

Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams.  morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui.
Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos  - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ).  Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis...
Skanaus.
P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu...

na bandau pagal si recepta
Atsakyti
QUOTE(mutiokas @ 2009 08 24, 19:10)

quote=gikas1 @ 2005 06 27, 15:35)
Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta.

Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams.  morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui.
Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos  - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ).  Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis...
Skanaus.
P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu..


na bandau pagal si recepta


puikus klasikinis receptas.
tik jei ir jus bandote mazinti gliutamatu kiekius, tai siulyciau vietoje keciupo naudoti pomidoru padazus su daugiau pomidoru pastos kiekio arba pomidoru padaza is sezoniniu sunokusiu pomidoru su cesnakeliais etc. issivirti patiems 4u.gif






Atsakyti
dariau kaip tik su pomidoru padazu ir vietoj grynos mesytes, turejau farsa ir visai gerai gavosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mutiokas @ 2009 08 26, 21:40)
dariau kaip tik su pomidoru padazu ir vietoj grynos mesytes, turejau farsa ir visai gerai gavosi biggrin.gif

na as dedu pomidoru padaza daugiau del to kad jis pigesnis smile.gif siaip naudoju suslaviciaus (is stiklainiuku ) o pacioj pabaigoj kartais dar uzpilu Heinz , jei pasirodo kad truksta smile.gif su farsu nebandziau , manau privarijuot visaip is visko imanoma , ir tai tikrai nereiskia kad turi buti blogai , bet kaip supratau ieskom tikruju cenachu skonio smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(giedriushka @ 2009 08 26, 22:05)
na as dedu pomidoru padaza daugiau del to kad jis pigesnis smile.gif siaip naudoju suslaviciaus (is stiklainiuku ) o pacioj pabaigoj kartais dar uzpilu Heinz , jei pasirodo kad truksta smile.gif su farsu nebandziau , manau privarijuot visaip is visko imanoma , ir tai tikrai nereiskia kad turi buti blogai , bet kaip supratau ieskom tikruju cenachu skonio smile.gif)


nesigincysim gi ka randam.. del skonio vis tik mirksiukas.gif
bet as svajoju apie peciuje sushutusios mesos su bulvemis skoni..........

farsas galbut gerai, ypac jei stai pvz.namie tera tik farso ir nera jokio gabalo mesos. ar apkepete? nes manau daryciau pipirais ir zolem suprieskonintais kukulaiciais, juos minute kita apkepciau ir tada i cenakines..


Papildyta:
QUOTE(mutiokas @ 2009 08 26, 21:40)
dariau kaip tik su pomidoru padazu ir vietoj grynos mesytes, turejau farsa ir visai gerai gavosi biggrin.gif


t.y. atsiprasau,klausimas cia: ar apkepete farsa,ar bandete kaip kokiems kaneljoniams su zaliu farsu?


Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 08 27, 11:17)
nesigincysim gi ka randam.. del skonio vis tik  mirksiukas.gif
bet as svajoju apie peciuje sushutusios mesos su bulvemis skoni..........

farsas galbut gerai, ypac jei stai pvz.namie tera tik farso ir nera jokio gabalo mesos. ar apkepete? nes manau daryciau pipirais ir zolem suprieskonintais kukulaiciais, juos minute kita apkepciau ir tada i cenakines..
Papildyta:
t.y. atsiprasau,klausimas cia: ar apkepete farsa,ar bandete kaip kokiems kaneljoniams su zaliu farsu?

neapkepiau farso
Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 08 27, 11:17)
nesigincysim gi ka randam.. del skonio vis tik  mirksiukas.gif
bet as svajoju apie peciuje sushutusios mesos su bulvemis skoni..........

farsas galbut gerai, ypac jei stai pvz.namie tera tik farso ir nera jokio gabalo mesos. ar apkepete? nes manau daryciau pipirais ir zolem suprieskonintais kukulaiciais, juos minute kita apkepciau ir tada i cenakines..
Papildyta:
t.y. atsiprasau,klausimas cia: ar apkepete farsa,ar bandete kaip kokiems kaneljoniams su zaliu farsu?

Na as apskritai manau jei jau tureciau tik farso , aisku dar reiktu turet makaronu , bet tuomet jau daryciau makaronus su farsu , ir skanu ir greitai , nes troskinti farso kaip ir nelabai yra prasmes , jis juk ir taip minkstas ir birus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedriushka: 27 rugpjūčio 2009 - 20:58
QUOTE(giedriushka @ 2009 08 27, 21:57)
Na as apskritai manau jei jau tureciau tik farso , aisku dar reiktu turet makaronu , bet tuomet jau daryciau makaronus su farsu , ir skanu ir greitai , nes troskinti farso kaip ir nelabai yra prasmes , jis juk ir taip minkstas ir birus smile.gif


caneloni - vamzdeliai su farsu - pan. receptai...na taip,uzsimineme ankstesniame post'e.
bet matau mutiokas ir cenakus su farsu dare.
gal koki komentara apie skoni?

(klausiu grynai is smalsumo.
mat troskiniams farso kukulaicius truputi apkepu minute dvi ant keptuves.
caneloni'ams zinoma zalia farsa.
jei nesunku laukciau komentaro apie cenakus su farsu(tokiu nebandziau).

Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 08 31, 15:16)
caneloni - vamzdeliai su farsu - pan. receptai...na taip,uzsimineme ankstesniame post'e.
bet matau mutiokas ir cenakus su farsu dare.
gal koki komentara apie skoni?

(klausiu grynai is smalsumo.
mat troskiniams farso kukulaicius truputi apkepu minute dvi ant keptuves.
caneloni'ams zinoma zalia farsa.
jei nesunku laukciau komentaro apie cenakus su farsu(tokiu nebandziau).

Man jie patiko. Nors netikėjau. Tuo momentu namie neturėjau normalios mėsos, buvo tik faršas. Na ir pabandžiau . Faršo neapkepiau , tik padariau mažus kukuliukus.bet aišku čia kiekvieno skonis.
O visa kitą dariau pagal Giko receptą. tik kitąkart dėčiau mažiau pomidorų padažo ir pipirų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mutiokas: 31 rugpjūčio 2009 - 22:10
QUOTE(mutiokas @ 2009 08 31, 23:08)
Man jie patiko. Nors netikėjau. Tuo momentu namie neturėjau normalios mėsos, buvo tik faršas. Na ir pabandžiau . Faršo neapkepiau , tik padariau mažus kukuliukus.bet aišku čia kiekvieno skonis.
O visa kitą dariau pagal Giko receptą. tik kitąkart dėčiau mažiau pomidorų padažo ir pipirų.



supratau.
aciu uz komentara!


Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 06 14, 14:47)
Ne visai įtemą..  blush2.gif  O kur jūs perkot čenakines?
Aš buvau vakar pas puodžių, prisipirkau biškį indų, o čenakinių - ne. Jis sakė, kad lietuviai jų gerų nepagamina, niekas neturi krosnių, kad iškaitintų 1200laipsnių  g.gif o vakar maximoj vis tik vieną čenakinę prigriebiau, lietuvio gamintą. Man nepatiko, kad jin tokia plona, bet kad daugiau nieko nieko gero neradau  g.gif nebent dar Norfoj pažiūrėt..  g.gif


Aš pirkau čenakines gariūnuose, ten kur ūkinių prekių paviljonas ( ten kur 3 angarai dideli ), tai už 6vnt. tik 33 lt. mokėjau thumbup.gif 1vnt.-5,5lt. bigsmile.gif
Atsakyti
Prisiskaičiau apie čenakus ir pati vakar pabandžiau gaminti ne porcijiniuose indeliuose, bet labai seniai pirktame špižiniame "britvone", indas labai gerai užsidaro su dangčiu.
Gaminau su kiaulienos sprandine. Iš karto viename inde daug ir skonis tas pats. Viską dėjau taip, kaip rašė Gikas.
Nu skaniai gavosi, troškinau 2 val. Gaila, šiai dienai nebeliko.... ax.gif
user posted image
Atsakyti