QUOTE(gikas1 @ 2005 06 27, 15:35)
Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta.
Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams. morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui.
Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ). Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis...
Skanaus.
P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu...
Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams. morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui.
Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ). Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis...
Skanaus.
P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu...
na bandau pagal si recepta