nuostabiu nuostabiausi cenakai vakar gavosi , tik mesytes nudauginau (neisissigalvoju - MB net per daug buvo,cia rodiklis).
bet man truuuputi uzkliuvo tas neiveikiamas preskumas! prieskoninau mesa, dejau saliero saknies gabaliuku, druskinau truputi, dejau petrazoles ir saliero zoliu, t.t..... Vegetos skonis man labai labai nepatinka, bet gal patartumete kuo kitu jus prieskoninate ir kaip ta cenakiskuma isgaunate? sultini gal butinai pilti, o ne vandeni?
Mes šiandien valgėm čenakus gavosi tik man gal norėtusi kad skysčių dar mažiau butų nors jau ten visai mažai buvo... kepiau ant 230 maždaug 1,5 val
Renatina... manau dėl prieskonių nebėda... prieskoniuokit su sau patinkančiais mėsytę o į čenakines tai aš pvz daug priekonių nedėjau... pipiriukų,kmyniukų truputį,lauro lapą,druskos ir cukraus
Renatina... manau dėl prieskonių nebėda... prieskoniuokit su sau patinkančiais mėsytę o į čenakines tai aš pvz daug priekonių nedėjau... pipiriukų,kmyniukų truputį,lauro lapą,druskos ir cukraus
QUOTE(Renatina @ 2009 02 27, 14:02)
nuostabiu nuostabiausi cenakai vakar gavosi , tik mesytes nudauginau (neisissigalvoju - MB net per daug buvo,cia rodiklis).
bet man truuuputi uzkliuvo tas neiveikiamas preskumas! prieskoninau mesa, dejau saliero saknies gabaliuku, druskinau truputi, dejau petrazoles ir saliero zoliu, t.t..... Vegetos skonis man labai labai nepatinka, bet gal patartumete kuo kitu jus prieskoninate ir kaip ta cenakiskuma isgaunate? sultini gal butinai pilti, o ne vandeni?
bet man truuuputi uzkliuvo tas neiveikiamas preskumas! prieskoninau mesa, dejau saliero saknies gabaliuku, druskinau truputi, dejau petrazoles ir saliero zoliu, t.t..... Vegetos skonis man labai labai nepatinka, bet gal patartumete kuo kitu jus prieskoninate ir kaip ta cenakiskuma isgaunate? sultini gal butinai pilti, o ne vandeni?
Pagrindiniai prieskoniai pipirai (as dedu 5 pipiru misini) druska ir cesnakas kuris kad neprarastu savo astrumo geriausiai dedamas i pabaiga troskinimosi ... misiniu mesai ar apskritai nepatariu nei pirkt nei naudot geriausia kai pats turi pavieniu prieskoniu ir juos susimaisai , nes tuose minisiniuose didzioji dalis druskos , o ir seip ne visada geras derinys , seip kaip jau kazkur rasiau dedu baziliko ir kai turiu visa lauro lapa i apacia , taip pat galima imesti kelis sveikus pipirus po tuo lapu , kad po to nesimaisytu , bet astrumo pakanka tada ..
QUOTE(giedriushka @ 2009 03 02, 02:06)
Pagrindiniai prieskoniai pipirai (as dedu 5 pipiru misini) druska ir cesnakas kuris kad neprarastu savo astrumo geriausiai dedamas i pabaiga troskinimosi ... misiniu mesai ar apskritai nepatariu nei pirkt nei naudot geriausia kai pats turi pavieniu prieskoniu ir juos susimaisai , nes tuose minisiniuose didzioji dalis druskos , o ir seip ne visada geras derinys , seip kaip jau kazkur rasiau dedu baziliko ir kai turiu visa lauro lapa i apacia , taip pat galima imesti kelis sveikus pipirus po tuo lapu , kad po to nesimaisytu , bet astrumo pakanka tada ..
tai cia mes vienas kita suprantame . misiniu mes nepraktikuojame,ypac druskiniu, vegeta yra blogis ir negeras zodis:) (apie tai galime atskira temele tureti,ar ne? ), mesyte prieskoninam 5pipirais, dievinu mairuna mesai tiesiai nuo puokstes,aukstyn kojom kabancios visad po ranka ir pan....
cenakams,kaip rasiau - mesa susiprieskoninau pagal musu skoni;
bet - gal as is kazkur asociatyvinej atminty uzfiksavau,kad cenakai turi toki savita skoni....
kaip rasiau,dejau truputi salieto ir poro (norejosi ju truputi salia mesos,kurios net vos ne per daug) ir bulviu. daugiau nieko. manau,cenakai turi buti 2-3 ingridientu ir tiek.
bet still...ar as issigalvoju, kad cenakai turi tureti ypatinga skoni/prieskoni?
QUOTE(Renatina @ 2009 03 02, 17:38)
tai cia mes vienas kita suprantame . misiniu mes nepraktikuojame,ypac druskiniu, vegeta yra blogis ir negeras zodis:) (apie tai galime atskira temele tureti,ar ne? ), mesyte prieskoninam 5pipirais, dievinu mairuna mesai tiesiai nuo puokstes,aukstyn kojom kabancios visad po ranka ir pan....
cenakams,kaip rasiau - mesa susiprieskoninau pagal musu skoni;
bet - gal as is kazkur asociatyvinej atminty uzfiksavau,kad cenakai turi toki savita skoni....
kaip rasiau,dejau truputi salieto ir poro (norejosi ju truputi salia mesos,kurios net vos ne per daug) ir bulviu. daugiau nieko. manau,cenakai turi buti 2-3 ingridientu ir tiek.
bet still...ar as issigalvoju, kad cenakai turi tureti ypatinga skoni/prieskoni?
cenakams,kaip rasiau - mesa susiprieskoninau pagal musu skoni;
bet - gal as is kazkur asociatyvinej atminty uzfiksavau,kad cenakai turi toki savita skoni....
kaip rasiau,dejau truputi salieto ir poro (norejosi ju truputi salia mesos,kurios net vos ne per daug) ir bulviu. daugiau nieko. manau,cenakai turi buti 2-3 ingridientu ir tiek.
bet still...ar as issigalvoju, kad cenakai turi tureti ypatinga skoni/prieskoni?
Na tiesiog gal tikrieji cenachai turetu but su aviena ir tai jau yra didziaja dalimi savitas skonis , o seip tai manau tai ka turi galvoje padaro butent CESNAKAS ... taip ir jis duoda specifini cenachu skoni jo pagailet nereikia , o ypac jei pavasari jau buna nelabai astrus , tik kaip ir minejau nereikia visai pertroskint nes tada jis praranda ta savo specifika, jei nepavyksta isgaut tiesiog ant jau pagamintu cenachu dar pabarstyk smulkiai pjaustytu cesnaku
QUOTE(giedriushka @ 2009 03 02, 17:53)
Na tiesiog gal tikrieji cenachai turetu but su aviena ir tai jau yra didziaja dalimi savitas skonis , o seip tai manau tai ka turi galvoje padaro butent CESNAKAS ... taip ir jis duoda specifini cenachu skoni jo pagailet nereikia , o ypac jei pavasari jau buna nelabai astrus , tik kaip ir minejau nereikia visai pertroskint nes tada jis praranda ta savo specifika, jei nepavyksta isgaut tiesiog ant jau pagamintu cenachu dar pabarstyk smulkiai pjaustytu cesnaku
aciu,giedriushka,uz palaikyma ieskant tikruju cenaku
darau keleto dienu pertraukele ir bandysiu as juos cirskinti dar kada!
Ne visai įtemą.. O kur jūs perkot čenakines?
Aš buvau vakar pas puodžių, prisipirkau biškį indų, o čenakinių - ne. Jis sakė, kad lietuviai jų gerų nepagamina, niekas neturi krosnių, kad iškaitintų 1200laipsnių o vakar maximoj vis tik vieną čenakinę prigriebiau, lietuvio gamintą. Man nepatiko, kad jin tokia plona, bet kad daugiau nieko nieko gero neradau nebent dar Norfoj pažiūrėt..
Aš buvau vakar pas puodžių, prisipirkau biškį indų, o čenakinių - ne. Jis sakė, kad lietuviai jų gerų nepagamina, niekas neturi krosnių, kad iškaitintų 1200laipsnių o vakar maximoj vis tik vieną čenakinę prigriebiau, lietuvio gamintą. Man nepatiko, kad jin tokia plona, bet kad daugiau nieko nieko gero neradau nebent dar Norfoj pažiūrėt..
Radau pas savo MB jo mamos cenakines. Tai šiandien bandau Prisimenu mano mama darydavo tai taip skanu būdavo
Dėjau sprandinę, bulves, šaldytų žirnelių šiek tiek, morkų ir džiovintų baravykų. Sprandinę išmarinavau ir pakepiau, dėl skonio įmečiau kelis pipirus, lauro lapelį, krapų, svogūno ir česnakų.Žiūrėsim kas čia gausis
Dėjau sprandinę, bulves, šaldytų žirnelių šiek tiek, morkų ir džiovintų baravykų. Sprandinę išmarinavau ir pakepiau, dėl skonio įmečiau kelis pipirus, lauro lapelį, krapų, svogūno ir česnakų.Žiūrėsim kas čia gausis
[quote=Agnute123,2009 06 18, 15:02]
noreciau Jusu mielosios paklausti,kaip gaminate cenakus?
Papildyta:
bukit geros pasidalinkit savo receptukais
[/quote/]
jau yra tokia tema prie antruju patiekalu
http://www.supermama...?showtopic=4134
noreciau Jusu mielosios paklausti,kaip gaminate cenakus?
Papildyta:
bukit geros pasidalinkit savo receptukais
[/quote/]
jau yra tokia tema prie antruju patiekalu
http://www.supermama...?showtopic=4134
QUOTE(canona @ 2009 06 17, 19:03)
Radau pas savo MB jo mamos cenakines. Tai šiandien bandau Prisimenu mano mama darydavo tai taip skanu būdavo
Dėjau sprandinę, bulves, šaldytų žirnelių šiek tiek, morkų ir džiovintų baravykų. Sprandinę išmarinavau ir pakepiau, dėl skonio įmečiau kelis pipirus, lauro lapelį, krapų, svogūno ir česnakų.Žiūrėsim kas čia gausis
Dėjau sprandinę, bulves, šaldytų žirnelių šiek tiek, morkų ir džiovintų baravykų. Sprandinę išmarinavau ir pakepiau, dėl skonio įmečiau kelis pipirus, lauro lapelį, krapų, svogūno ir česnakų.Žiūrėsim kas čia gausis
QUOTE(Coccinela @ 2009 06 14, 13:47)
Ne visai įtemą.. O kur jūs perkot čenakines?
Aš buvau vakar pas puodžių, prisipirkau biškį indų, o čenakinių - ne. Jis sakė, kad lietuviai jų gerų nepagamina, niekas neturi krosnių, kad iškaitintų 1200laipsnių o vakar maximoj vis tik vieną čenakinę prigriebiau, lietuvio gamintą. Man nepatiko, kad jin tokia plona, bet kad daugiau nieko nieko gero neradau nebent dar Norfoj pažiūrėt..
Aš buvau vakar pas puodžių, prisipirkau biškį indų, o čenakinių - ne. Jis sakė, kad lietuviai jų gerų nepagamina, niekas neturi krosnių, kad iškaitintų 1200laipsnių o vakar maximoj vis tik vieną čenakinę prigriebiau, lietuvio gamintą. Man nepatiko, kad jin tokia plona, bet kad daugiau nieko nieko gero neradau nebent dar Norfoj pažiūrėt..
Aš irgi ne vienerius metus veltui ieškojau gerų ir tinkamo dydžio čenakinių.. Pagaliau pavasarį išdrįsau kreiptis į "Jiesios" meistrus paprašiau, kad pagaliau pagamintų tokių, kokių reikia šeimininkėms. Ir ką manot - paskambino po poros mėnesių ir maloniai pranešė, kad mano užsakymas įvykdytas. Viskas tiko - dydis, forma, spalva . Ir iš akmens masės man jas "nulipdė" . Kepu ir neatsidžiaugiu .
Beje, mačiau mugėse "Jiesia" prekiauja tokiomis pat čenakinėmis, kokias užsakinėjau - tai pas juos ir ieškokit (prekybos centruose jų nemačiau..).