O mums kartas nuo karto visai patinka čenachai su žuvyte. Vietoje mėsytės dedu žuvį, o visa kita - bulvės, prieskoniai, daržovės - tai jau fantazijos ir turėjimo po ranka reikalas. Tiesa, dar būtinas dalykas - šiek tiek majonezo ir krapų.
Mes chenakus gaminame truputeli kitokius! Dugna isklojame morku griezineliais (kad nepritrauktu, jei ka ), dedame pakepinta mesyte su svogunais, ant virsaus pakepintas kubeliais supjaustytas bulves, pabarstom prieskoniais, druska, galima cesnako det. Pakutinis sluoksnis raugintu kopustu! Tada ipilame truputi aliejaus ir vandens, uzdengiame ir troskiname. Kai jau mesa minksta, uzsidedam pom. padazo ir valgom! Mums taip labai patinka.
cenakai mano megstamiausias patiekalas. darau labai ivairius. pats elementariausias :
supjaustyti versienos gabaliukus, bulves, morkas, svoguna, sudet i puodeli. idet lauro lapa, druskos, pipiru, gabaliuka sviesto,pora saukstu nesudyto pomidoru padazo (ne keciupo). statyti i orkaite ir kepti kol bulves apskrus. tada ispaudziu cesnako ir dar duodu pastovet puodeliams orkaiteje. valgau su grietine ir juoda duona.
dar zinau labai skanu recepta su spinatais
supjaustyti versienos gabaliukus, bulves, morkas, svoguna, sudet i puodeli. idet lauro lapa, druskos, pipiru, gabaliuka sviesto,pora saukstu nesudyto pomidoru padazo (ne keciupo). statyti i orkaite ir kepti kol bulves apskrus. tada ispaudziu cesnako ir dar duodu pastovet puodeliams orkaiteje. valgau su grietine ir juoda duona.
dar zinau labai skanu recepta su spinatais
Taure: Dar zinau bet nesakysiu ???
as cenakus darau taiP (dazniau taip darau troskini ant dujines, troskintuve):
Keptuveje pakepinu mesyte (skanu labai ir zveriena- ji labai suminksteja) su morkomis, svogunais ir biski cesnakelio. tada paskirstau i cenakines, uzdedu ant kiekvienos porcijos, po smulkiai supjaustyto rauginto agurko, tada bulvyciu ir uztepu majonezo. Skonis tada super
Keptuveje pakepinu mesyte (skanu labai ir zveriena- ji labai suminksteja) su morkomis, svogunais ir biski cesnakelio. tada paskirstau i cenakines, uzdedu ant kiekvienos porcijos, po smulkiai supjaustyto rauginto agurko, tada bulvyciu ir uztepu majonezo. Skonis tada super
As dar del to kugelio cenakinese. As viena karta kazkada bandziau, istepus cenakines su aliejum - bet man taip prikepe, kad paskui kol jas atgramdziau... Su kokiais riebalais jus tepat?
Aš tai darau kugelio masę įpilu porą šaukštų aliejaus,arba mėsytę pakepinu su svogūnais, ir dar- įpilu kefyro arba užvirinto pieno ,tada kugelis gaunasi minkštesnis.Kiek kartų kepiau- nė neprilipo prie čenakinės sienelių
Gal galit pasakyti, kiek mazdaug laiko reikia tuos cenachus kepti????? Siandien vakare noriu pirma karta gaminti, tai galvoju, kiek laiko reiks skirti siam sedevrui sukurpti. Buciau labai dekinga, jei man dar kas siandien atrasytu....
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 01 19, 10:15)
Gal galit pasakyti, kiek mazdaug laiko reikia tuos cenachus kepti????? Siandien vakare noriu pirma karta gaminti, tai galvoju, kiek laiko reiks skirti siam sedevrui sukurpti. Buciau labai dekinga, jei man dar kas siandien atrasytu....
ziurint is ko tu juos darysi. su kokia kiauliena tai valanda-pusantros. kugelis cenakuose tai per valanda pasidaro mazdaug.