Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai čenakams

QUOTE(Adilaila @ 2009 02 03, 18:03)
Mes darom labai paprastucius:

Čenachai


Sprandinė kiaulienos
bulves
morkos
cesnakai
bulijono kubeliai

Sprandine supjaustau gabaliukais ir apkepu su mesos prieskoniais.
i indelius dedu- mesyte, morkytes, bulves (kubeliais) ir viena kubeli bulijono.
Vandens pilu iki virsaus.
po mazdaug valandos dapilu vandens, nes buna isbege (mes megstam skystus).
istraukus dedu pjaustyto cesnako, palieku keliom min kad pritrauktu smile.gif ir grietines sauksta...

laabai skaunu, db lapnojam net ausys linksta  biggrin.gif

[

As irgi taip darau,vyras nemiegdavo cenachus,o db pats praso,kad padaryciau
Atsakyti
Na kadangi nemaza dali pasisakymu skambejo fraze kad tai vyru reikalas , bandysiu ir as pasisakyt del tu cenachu smile.gif
Is esmes manau per daug visu tu darzovyciu kist ten nereikia , juo labiau kad indeliai juk ne guminiai ir ne tokie jau dideli , tiesa sakant paskutini karta neturejau net lauro lapu , taigi sudetis gavosi visiskai paprasta , kiaulienos mente kubeliais (druska , bazilika ir penkiu pipiru misinuka ismaisau tik su mesa ) paprastai ant dugno paberiu kelis sveikus pipirus , ant ju pora ar viena didesni lauro lapa , seip kiek pamenu is vaikystes mama apcioje dedavo plaustytas morkas , as ju virtu , troskintu ar pan. tiesiog nemegstu (bet tai visai gerai jei kartais vanduo visiskai isgaruoja ir prikepa tik morkos) na is esmes del skonio imest galima , o valgyt juk nebutina , tada mesyte su visais prieskoniais , bulves kubeliais ir (ant ju) kaip kazkur teisingai buvo parasyta cesnakas PJAUSTYTAS ne isspaustas , turetu but nestambus , bet gabaliukai , keli saukstai pomidoru padazo ir saltas is po krano vandenukas iki pat virsaus .Uzdengiu dangtelius viskas i orkaite ir kadangi ji pas mane dujine ir is tikruju nera didele , tai laiko pakanka kiek daugiau nei valandos . Indeliai aisku apibega (nesu mates kad pas ka nors butu kitaip ) lekstutem irgi kliuna , pribega , prikepa , bet tokia ju ir paskirtis .Tiesa sakant karta net turejau dapilt virto vandens nes issigandau kad visiskai iszdius. Jokiu sultiniu ar misiniu nenaudoju , sultinukas pats pasigamina is mesos . Pabaigoje galima dar uzsideti siek tiek pomidoru padazo ir pries pat valgant butinai grietines .
indeliai laisvai gali but ir didesni , turiu viena toki spizini , kaip multikuose rodydavo rusiskose krosnyse su siauru dugneliu ir staiga platejantis , tik gerokai mazesnis nei ten , bet mazdaug trigubai daugiau telpa . Jei truksta dangtelio puikiausiai tinka issilankstyt is folijos .
Atsakyti
Na, as nesuprantu, kam pilti to vandens iki virsaus, kad net apibegtu ir isbegtu g.gif
As pilu iki puses indelio, kepu apie 1.5 val...
Dabar mastau, gal cia esme indeliuose? gal jie pas jus paprasti molinukai su dangteliu? Pas mane dar tarybiniais laikais pirkti, kur dangtelio krastai isileidzia i indelio vidu , gal todel ten niekas neisgaruoja, o tik nugaruoja ir gaunasi skaniausi cenakai, o ne guliasine sriuba doh.gif Teko valgyti pas pazystama- viskas tiesiog plauke tam padaze- neskanu schmoll.gif

Ai, va pamaciau virsuj melyna indeli, tai tikiu, kad is tokio isgaruoja ax.gif
Bet tas skystis atskirai... schmoll.gif Viskas turi buti issute, bet nesukrite, o padazo tik ant dugno rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 15 vasario 2009 - 10:07
QUOTE(brashke77 @ 2009 02 15, 11:05)
Na, as nesuprantu, kam pilti to vandens iki virsaus, kad net apibegtu ir isbegtu  g.gif 
As pilu iki puses indelio, kepu apie 1.5 val...
Dabar mastau, gal cia esme indeliuose? gal jie pas jus paprasti molinukai su dangteliu? Pas mane dar tarybiniais laikais pirkti, kur dangtelio krastai isileidzia i indelio vidu , gal todel ten niekas neisgaruoja, o tik nugaruoja ir gaunasi skaniausi cenakai, o ne guliasine sriuba  doh.gif  Teko valgyti pas pazystama- viskas tiesiog plauke tam padaze- neskanu  schmoll.gif

Ai, va pamaciau virsuj melyna indeli, tai tikiu, kad is tokio isgaruoja  ax.gif
Bet tas skystis atskirai...  schmoll.gif  Viskas turi buti issute, bet nesukrite, o padazo tik ant dugno  rolleyes.gif


na tiesa sakant dabar sedziu ir valgau juos smile.gif skyscio like tik siek tiek ant dugno , viskas labai fainai issitroskine ir visai nesukrite , kepiau 1:15 ir indeliai taip pat nuo sovietiniu laiku , mamos pirkti dar , paprasciausiai jei didesniam karstyje kepi jie kunkuliuoja ir siek tiek apibega , jei pilciau tik puse tai neliktu nieko , arba gal troskini kokioj 180 laipsniu temp?..
Atsakyti
giedriushka, paskaičiau jūsų receptą ir pagalvojau, ar nedaskaičiau ar čenakus vien tik iš mėsos darot be daržovių?

Manieji gaunasi panašūs į Adilaila parodytą drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 02 16, 16:55)
giedriushka, paskaičiau jūsų receptą ir pagalvojau, ar nedaskaičiau ar čenakus vien tik iš mėsos darot be daržovių?

Manieji gaunasi panašūs į Adilaila parodytą  drinks_cheers.gif

Na seip tai viena pagrindiniu sudedamuju daliu yra bulves smile.gif aisku zesnakas , kuri vis gi protingiausia butu deti i pabaiga proceso , nes jei nelabai astrus issitroskinus jo praktiskai nesijaucia , tai tiek ir tu darzoviu smile.gif cia is tikruju labai daug reiskia prieskoniai ir pagrindiniai ju -pipirai(ivairiu rusiu ) , taip pat zoliniai , kaip bazilikas (jo taip pat galima negailet ) , gali but mairuno , raudoneliu ..

Papildyta:
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 02 16, 16:55)
giedriushka, paskaičiau jūsų receptą ir pagalvojau, ar nedaskaičiau ar čenakus vien tik iš mėsos darot be daržovių?

Manieji gaunasi panašūs į Adilaila parodytą  drinks_cheers.gif

na jo apie bulvytes ten labai minimaliai , nes is tikruju kaip ir nelabai yra ka daugiau rasyt smile.gif stai ta vieta .... "tada mesyte su visais prieskoniais , bulves kubeliais ir (ant ju) kaip kazkur teisingai buvo parasyta cesnakas PJAUSTYTAS ne isspaustas...."
o seip vaizdelis maniskiu gal kiek kitoks , skyscio tiek tikrai nesimato , kol neismaisyta mesytes irgi smile.gif nes ji apacioje , po to kai susimaiso su grietine ir papildomu saukstu jau gresnio tarkim Heinz padazo , tada jau taip , o iki tol pavirsiuje bulvytes , zesnakiukas ir likutis nepilnai nusiskalavusio troskinimosi metu pomidoru padazo smile.gif
Atsakyti
Aš dariau činakus su makaronais ir kalakutienos gabaliukais.
Pačią mėsą nuplikinau supjausčiau gabaliukais .
Dėjau paprikos,krapų,baltųjų pipirų,lauro lapelį,
prieš dedant makaronus,nuplikinau,.
Viską sudėjus ant viršaus įpjausčiau poro,sviesto nedidelį gabaliuką.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 17, 00:40)
Aš dariau činakus su makaronais ir kalakutienos gabaliukais.
Pačią mėsą nuplikinau supjausčiau gabaliukais .
Dėjau paprikos,krapų,baltųjų pipirų,lauro lapelį,
prieš dedant makaronus,nuplikinau,.
Viską sudėjus ant viršaus įpjausčiau poro,sviesto nedidelį gabaliuką.

manau kad liuks , tik ar nieko nemaisom ? smile.gif gal tai jau vistienos troskinys , o nevisai cenachai ?. smile.gif
Atsakyti
aš čenakų indeliuose plovą kažkada dariau tai super gavosi, skaniau įprastai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 02 17, 02:16)
aš čenakų indeliuose plovą kažkada dariau tai super gavosi, skaniau įprastai  thumbup.gif

seip budavo dar tokie indai britvonais vadinami , spiziniai emaliuoti ovalo formos ir kokiu 10-15 cm gylio , tai vat ten nera geresnio indo kugeliui , ar plovui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedriushka @ 2009 02 17, 01:20)
seip budavo dar tokie indai britvonais vadinami , spiziniai emaliuoti ovalo formos ir kokiu  10-15 cm gylio , tai vat ten nera geresnio indo kugeliui , ar plovui smile.gif

pas mamą toks dalykas yra, aš neturiu. skirtumas tikrai yra tarp vadinamo britvono, čenakinių ir paprastų kepimo indų (stiklinių ir kt.)
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 02 17, 02:24)
pas mamą toks dalykas yra, aš neturiu. skirtumas tikrai yra tarp vadinamo britvono, čenakinių ir paprastų kepimo indų (stiklinių ir kt.)

tai apie stiklinius ar blekiniuas as nekalbu smile.gif
Atsakyti